[S8 D2 97 LPG ] Łożysko wisko / wentylatora
-
- Super Klubowicz
potrzebuję dwie części :
- 077115124A -napinacz łańcucha pompy oleju ( zamiennik Ruville)
- 077115125A - łańcuch pompy oleju ( SWAG )
W ASO Audi mogą być dopiero za tydzień, w Polsce zamienników też nie ma na magazynach, a przydały by się na już.
Jeżli ktoś wie jak można to szybciej zdobyć proszę o info
W ASO Audi mogą być dopiero za tydzień, w Polsce zamienników też nie ma na magazynach, a przydały by się na już.
-
- Super Klubowicz
trzeba bylo dolozyc 100zl i kupic oryginal albo faga mialbys spokoj a tak to nieqiadomo co to za zamiennikrobsonik4 pisze:wczoraj wieczorem kupiłem łożysko na Allegro za 127 pln - te od LT 2.5, klient daje 24 miesiące gwarancji, zobaczymy co to za ustrojstwo jak przyjdzie
24 miesiace gwaracnii hmmm...... tylko jest problem pamietaj ze ty to zakladasz do a8/s8 a nie do lt do ktoego te lozysko zostalo stworzone wiec wrazie draki gwarancji niemasz
[ Dodano: 2011-02-22, 22:04 ]
jutroposzukam po mniejszych hurtowniach u mnie moze ktora przypakdiem bedzie to miala bo rozumie ze te najwieksze hurtownie juz sprawdzilesmabarte pisze:potrzebuję dwie części :
-
- Super Klubowicz
w aukcji jest napisane VW LT, AUDI więc powinno być ok, jak tylko przyjdzie dam znać jak z jakością, jak podziała z 2 lata to będzie ok, rozrząd i reszte bebechów będę brał od dice111 i tomekzabrze24 miesiace gwaracnii hmmm...... tylko jest problem pamietaj ze ty to zakladasz do a8/s8 a nie do lt do ktoego te lozysko zostalo stworzone wiec wrazie draki gwarancji niemasz
-
- Super Klubowicz
co do gwarancji na lozysko wiskozy to moze i byc napisane ze audi ale chodiz o silniki pewnie 2.5
w modelu 4.2 numer lozyska wiskozy powinien byc taki 077121211, ale koszt to z tego co pamietam okolo 900zl
jako ze polak sprytny dzieki forum audi wie ze mozna zalozyc łozysko z lt 2,5 tdi koszt od 130 do 300zl bo jest identyczne, ale jesli takie łożysko z lt sie rozleci, rozwali sie rozzrad itp itd..... ( krotko mowiac remont silnika) to wtedy reklamujac taka czesc po numerze vin chcac uzyskac pieniazki na remont ktos odpowie ladnie ze te łozysko nie powinno byc zastosowane w tym silniku i koniec kropka, nici z odszkodowania
wiec moim zdaniem jak juz wkladac cos co nie powinno byc w aucie to lepiej wlozyc cos firmowego pewnego typu oryginal czy fag i miec spokoj a nie cudowac z zamiennikiem pewnie chinskim 100zl tanszym bo potem mozesz miec duuuuzo wiecej problemow.
ogolnie te łozysko powinno dlugo wytrzymac ale lepiej dmuchac na zime.. bo róznie bywa
w modelu 4.2 numer lozyska wiskozy powinien byc taki 077121211, ale koszt to z tego co pamietam okolo 900zl
jako ze polak sprytny dzieki forum audi wie ze mozna zalozyc łozysko z lt 2,5 tdi koszt od 130 do 300zl bo jest identyczne, ale jesli takie łożysko z lt sie rozleci, rozwali sie rozzrad itp itd..... ( krotko mowiac remont silnika) to wtedy reklamujac taka czesc po numerze vin chcac uzyskac pieniazki na remont ktos odpowie ladnie ze te łozysko nie powinno byc zastosowane w tym silniku i koniec kropka, nici z odszkodowania
wiec moim zdaniem jak juz wkladac cos co nie powinno byc w aucie to lepiej wlozyc cos firmowego pewnego typu oryginal czy fag i miec spokoj a nie cudowac z zamiennikiem pewnie chinskim 100zl tanszym bo potem mozesz miec duuuuzo wiecej problemow.
ogolnie te łozysko powinno dlugo wytrzymac ale lepiej dmuchac na zime.. bo róznie bywa
baaardzo dawno temu miałem Miska 123 300D i zachciało mi sie wymienić łożyska w przednich kołach bo był delikatny luz, więc do serwisu autoryzowanego - cena za komplet coś koło 700 pln, więc podjechałem w celu zakupu (2001 rok), łożyska Koyo, a że nie można było płacić kartą więc pojechałem do bankomatu, który był nieczynny więc do domu z planem zakupu w dniu nastepnym. Znajomy polecił mi AUTO- ZATOK-ę więc phone i okazało się że to samo łożysko (dokładnie to samo) kosztuje 210 pln za komplet.
Nie jest powiedziane, że to co przyjdzie nie będzie identyczne z tym, które oferują autoryzowane serwisy. Ja nie czekam, aż coś sie zepsuje tylko wymieniam jak przyjdzie na to czas, swego czasu pisałem na temat cewek WN, które należy wymieniać co 4-6 lat a nie czekać, aż padną; podobnie z innymi częściami. W Polsce jeździ się aż padnie a potem rozpacz a Niemcy przynajmniej 2 razy do roku jeżdżą do serwisu na przeglądy i wymiany części, które należy wymienić. To że jakaś część działa nie znaczy, że będzie działać dalej bezawaryjnie, projektanci projektują daną część na określony czas i po tym czasie należy wymienić. Weżmy np pasek wieloklinowy - czas pomiędzy wymianami zależnie od producenta 60k - 100k kilometrów lub co 3-5 lat.
Nie jest powiedziane, że to co przyjdzie nie będzie identyczne z tym, które oferują autoryzowane serwisy. Ja nie czekam, aż coś sie zepsuje tylko wymieniam jak przyjdzie na to czas, swego czasu pisałem na temat cewek WN, które należy wymieniać co 4-6 lat a nie czekać, aż padną; podobnie z innymi częściami. W Polsce jeździ się aż padnie a potem rozpacz a Niemcy przynajmniej 2 razy do roku jeżdżą do serwisu na przeglądy i wymiany części, które należy wymienić. To że jakaś część działa nie znaczy, że będzie działać dalej bezawaryjnie, projektanci projektują daną część na określony czas i po tym czasie należy wymienić. Weżmy np pasek wieloklinowy - czas pomiędzy wymianami zależnie od producenta 60k - 100k kilometrów lub co 3-5 lat.