[ALL] Na jakich oponach jeździcie?
samochod kupilem z dwoma kompletami opon.. zimowki to Michelin Pilot 225/55/17 caly grudzien i czesc stycznia pojezdzilem na tych bamboszach po Polsce i jestem pelen uznania,.. :-D :-D ... wgryzaja sie w podlize jak kornik w drzewo,.. w tym tygodniu przyjechalem na nich do Hiszpanii gdzie aktualnie mam jakies + 18C ... w sobote zabralem sie za zmiane klockow z tylu wiec i koleczka zalozylem od razu letnie ,.. rowniez Michelin Pilot o tym samym rozmiarze,.. wersja letnia jakos mniej mnie przekonuje. co prawda nie bylo zadnych sensacji ale zdaja sie byc zbyt twarda mieszanaka,.. moze to wrazenie odnosze po zmianie z miekkich zimowych no ale zobaczymy za jakis czas ,.. dodam na koniec, ze pierwszy jak i drugi zestaw zuzyty w stopniu minimalnym ,.. jedna zima i jedno lato za nimi,..
- JuniorPoznan
- Forum Audi A8
FOSS jak tam te opony , chodzi mi o Vredestein Ultrac Sessanta - założyłeś je na wiosnę czy rezygnacja - chodzi mi o ocenę , narazie wacham się między tymi a Toyo PXT 1R 255/35/20 chyba ze wskazaniem na te drugieFOSS pisze:YatzeK pisze:Tak, jeździłem, te na aukcji to moje opony. (...)Dzięki koledzy za Wasze opinie - więc pewnikiem właśnie takie oponki zagoszczą w moich A8/S8 :lol:SJake pisze:Bardzo dobra opona. (...)
hehehe, no to niezła rekomendacja...SJake pisze:Jest to chyba najlepsza letnia opona na jakiej jezdziłem po śniegu.
Dawała radę.
podobne wrażenia mam z jazdy na Goodyear Eagle F1 których przejeździłem kilka kompletów a dzięki ich właściwościom jeździłem na nich bez żadnych dziwnych przygód od wczesnej wiosny aż do późnej jesieni :mrgreen:
Jej następczyni Goodyear Eagle F1 Asymmetric mnie osobiście jakoś jednak nie urzekła stąd też planowana przesiadka na Vredestein Ultrac Sessanta ;-)
jak coś czekam na wszelkie sugestie - wiosna tuż tuż
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 14:33 przez Acht, łącznie zmieniany 1 raz.
Oponki rewelacyjne, jestem z nich bardzo zadowolony i w tym sezonie także będę na nich jeździł :mrgreen: tylko jeszcze auta brak bo S8 rozbite :-?Acht pisze:FOSS jak tam te opony , chodzi mi o Vredestein Ultrac Sessanta - założyłeś je na wiosnę czy rezygnacja - chodzi mi o ocenę , narazie wacham się między tymi a Toyo PXT 1R 255/35/20 chyba ze wskazaniem na te drugie
jak coś czekam na wszelkie sugestie - wiosna tuż tuż
Ale tak jak pisałem w ubiegłym roku tak zakupiłem 2 komplety w rozmiarze 255/35R20... jeden do mojego A8 a drugi do mojego S8 :lol:
Co więcej, ponieważ moje A8 jakoś w połowie wakacji poszło w świat więc zostały mi koła 20" oraz jeden komplet takich właśnie opon które będę sprzedawał - jakbyś chciał same opony po jednym sezonie to oddam za pół ceny nówek (info na PW) :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
dzięki za odpowiedź i propozycję , podumam nad tematem , sęk w tym że mam je dostać w prezencie więc nic tylko nówki ;-) (ale tematu nie kończę)
Cały czas gryzie mnie jeszcze porównanie do Toyo Proxes T1R
Znajomy wulkanizator powiedział mi że odprowadzenie wody sprawniej jest realizowane przy symetrycznie rozłożonych "wąsach" - tzn. toyo ma od osi na boki , vredestein w jedną stronę - ile w tym mądrości zasłyszanych a ile życiowych obserwacji - tu licze na opinie
Cały czas gryzie mnie jeszcze porównanie do Toyo Proxes T1R
Znajomy wulkanizator powiedział mi że odprowadzenie wody sprawniej jest realizowane przy symetrycznie rozłożonych "wąsach" - tzn. toyo ma od osi na boki , vredestein w jedną stronę - ile w tym mądrości zasłyszanych a ile życiowych obserwacji - tu licze na opinie
Pisałem już chyba na PW ale nie pamiętam więc dorzucę tutaj...Acht pisze:jeszcze jedno pytanie FOSS - jak u Ciebie wygląda zużycie przez ten jeden sezon , stosunek kilometrów do stanu bieżnika (sezon sezonowi nie równy)
przez jeden sezon nalatałem na tych oponkach jakieś 30kkm...
głębokości bieżnika przyrządami nie mierzyłem ale po oględzinach organoleptycznych mogę śmiało powiedzieć, że na następny sezon spokojnie się jeszcze nadają... a dla mało jeżdżących oponki te starczą na więcej niż jeden sezon ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
i jak ??Klimass1 pisze:Dzisiaj przyszły nowe oponki do Audiczka po weekendzie majowym zakładamy przy okazji musimy zbieżność sprawdzić i luzy w zawieszeniu. A oponki to Nexen N6000 225/55/17 101W XL 4sztuki nowe zobaczymy jak się będzie sprawowała niemiecka limuzyna na koreańskich oponach :mrgreen:
Jednak dołożyłem nie całe 300 zł i kupiłem falkena do tego z piwnicy wygrzebałem avusy II 17 i jest miło, no może jakiś dystansik by się zdał bo mam ET45 i troche się schowały w nadkola ( a może wszystkie tak mają) .
[ Dodano: 2011-09-23, 11:41 ]
czas na zimę co polecacie w rozsądnej cenie ?? felga 17
[ Dodano: 2011-09-23, 11:41 ]
czas na zimę co polecacie w rozsądnej cenie ?? felga 17
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Patrzcie na to :!: Niesamowite lacze. Zimowe Sessanty! Zakochałem się od pierwszego wejrzenia! Sam mam Vredesteiny na zimę i do tej pory pod względem disignu był to mój numer 1, ale te biją wszystko. I te parametry...
http://www.artgum.com.pl/pl/3/39/24/vre ... 00kmh.html
http://www.google.pl/imgres?q=Vredestei ... x=68&ty=49
http://www.artgum.com.pl/pl/3/39/24/vre ... 00kmh.html
http://www.google.pl/imgres?q=Vredestei ... x=68&ty=49