części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Na jakich oponach jeździcie?

Awatar użytkownika
rubio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rubio » 17 sty 2011, 21:42

samochod kupilem z dwoma kompletami opon.. zimowki to Michelin Pilot 225/55/17 caly grudzien i czesc stycznia pojezdzilem na tych bamboszach po Polsce i jestem pelen uznania,.. :-D :-D ... wgryzaja sie w podlize jak kornik w drzewo,.. w tym tygodniu przyjechalem na nich do Hiszpanii gdzie aktualnie mam jakies + 18C ... w sobote zabralem sie za zmiane klockow z tylu wiec i koleczka zalozylem od razu letnie ,.. rowniez Michelin Pilot o tym samym rozmiarze,.. wersja letnia jakos mniej mnie przekonuje. co prawda nie bylo zadnych sensacji ale zdaja sie byc zbyt twarda mieszanaka,.. moze to wrazenie odnosze po zmianie z miekkich zimowych no ale zobaczymy za jakis czas ,.. dodam na koniec, ze pierwszy jak i drugi zestaw zuzyty w stopniu minimalnym ,.. jedna zima i jedno lato za nimi,..

Awatar użytkownika
JuniorPoznan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: JuniorPoznan » 23 lut 2011, 20:08

hmm a rozmiar 225/35/19' nie spotkałem się z takim w audi ????

Acht

Post autor: Acht » 01 mar 2011, 13:32

FOSS pisze:
YatzeK pisze:Tak, jeździłem, te na aukcji to moje opony. (...)
SJake pisze:Bardzo dobra opona. (...)
Dzięki koledzy za Wasze opinie - więc pewnikiem właśnie takie oponki zagoszczą w moich A8/S8 :lol:
SJake pisze:Jest to chyba najlepsza letnia opona na jakiej jezdziłem po śniegu. :)
Dawała radę.
hehehe, no to niezła rekomendacja...
podobne wrażenia mam z jazdy na Goodyear Eagle F1 których przejeździłem kilka kompletów a dzięki ich właściwościom jeździłem na nich bez żadnych dziwnych przygód od wczesnej wiosny aż do późnej jesieni :mrgreen:

Jej następczyni Goodyear Eagle F1 Asymmetric mnie osobiście jakoś jednak nie urzekła stąd też planowana przesiadka na Vredestein Ultrac Sessanta ;-)
FOSS jak tam te opony , chodzi mi o Vredestein Ultrac Sessanta - założyłeś je na wiosnę czy rezygnacja - chodzi mi o ocenę , narazie wacham się między tymi a Toyo PXT 1R 255/35/20 chyba ze wskazaniem na te drugie

jak coś czekam na wszelkie sugestie - wiosna tuż tuż
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 14:33 przez Acht, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 01 mar 2011, 14:39

Acht pisze:FOSS jak tam te opony , chodzi mi o Vredestein Ultrac Sessanta - założyłeś je na wiosnę czy rezygnacja - chodzi mi o ocenę , narazie wacham się między tymi a Toyo PXT 1R 255/35/20 chyba ze wskazaniem na te drugie

jak coś czekam na wszelkie sugestie - wiosna tuż tuż
Oponki rewelacyjne, jestem z nich bardzo zadowolony i w tym sezonie także będę na nich jeździł :mrgreen: tylko jeszcze auta brak bo S8 rozbite :-?

Ale tak jak pisałem w ubiegłym roku tak zakupiłem 2 komplety w rozmiarze 255/35R20... jeden do mojego A8 a drugi do mojego S8 :lol:

Co więcej, ponieważ moje A8 jakoś w połowie wakacji poszło w świat więc zostały mi koła 20" oraz jeden komplet takich właśnie opon które będę sprzedawał - jakbyś chciał same opony po jednym sezonie to oddam za pół ceny nówek (info na PW) :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Acht

Post autor: Acht » 01 mar 2011, 15:13

dzięki za odpowiedź i propozycję , podumam nad tematem , sęk w tym że mam je dostać w prezencie więc nic tylko nówki ;-) (ale tematu nie kończę)

Cały czas gryzie mnie jeszcze porównanie do Toyo Proxes T1R

Znajomy wulkanizator powiedział mi że odprowadzenie wody sprawniej jest realizowane przy symetrycznie rozłożonych "wąsach" - tzn. toyo ma od osi na boki , vredestein w jedną stronę - ile w tym mądrości zasłyszanych a ile życiowych obserwacji - tu licze na opinie

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 01 mar 2011, 15:17

U mnie na lato goszczą Pirelli Pzero rosso 255/40/19 jak fabryka przykazała,
Zimą natomiast kręcą się Nokiany wr 235/50/18 i myśle że na zimę super oponka i nie za niska na nasze drogi :)

kojot1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kojot1 » 01 mar 2011, 15:46

Acht jeśli mogę coś podpowiedzieć to opony toyo t1r zdzierają sie z prędkością światła i po jednym sezonie mój znajomy mógł je wyrzucić na śmietnik, nie mogłem uwierzyć że są to te same opony które zakładał 5 miesięcy wcześniej , latały w a6 ośka .

Acht

Post autor: Acht » 01 mar 2011, 16:08

no właśnie - tak słyszałem i jednych i drugich :-/

jeszcze jedno pytanie FOSS - jak u Ciebie wygląda zużycie przez ten jeden sezon , stosunek kilometrów do stanu bieżnika (sezon sezonowi nie równy)

krystek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

235/55/19.pomocy

Post autor: krystek » 11 mar 2011, 16:42

witam!wsadze do mojej lalki takie onony235/55/19?z gory dziekuje
ks

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 mar 2011, 09:29

Acht pisze:jeszcze jedno pytanie FOSS - jak u Ciebie wygląda zużycie przez ten jeden sezon , stosunek kilometrów do stanu bieżnika (sezon sezonowi nie równy)
Pisałem już chyba na PW ale nie pamiętam więc dorzucę tutaj...
przez jeden sezon nalatałem na tych oponkach jakieś 30kkm...
głębokości bieżnika przyrządami nie mierzyłem ale po oględzinach organoleptycznych mogę śmiało powiedzieć, że na następny sezon spokojnie się jeszcze nadają... a dla mało jeżdżących oponki te starczą na więcej niż jeden sezon ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 30 kwie 2011, 00:49

Dzisiaj przyszły nowe oponki do Audiczka :] po weekendzie majowym zakładamy przy okazji musimy zbieżność sprawdzić i luzy w zawieszeniu. A oponki to Nexen N6000 225/55/17 101W XL 4sztuki nowe :) zobaczymy jak się będzie sprawowała niemiecka limuzyna na koreańskich oponach :D :mrgreen:
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków?

Awatar użytkownika
audik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: audik » 05 cze 2011, 11:57

Klimass1 pisze:Dzisiaj przyszły nowe oponki do Audiczka :] po weekendzie majowym zakładamy przy okazji musimy zbieżność sprawdzić i luzy w zawieszeniu. A oponki to Nexen N6000 225/55/17 101W XL 4sztuki nowe :) zobaczymy jak się będzie sprawowała niemiecka limuzyna na koreańskich oponach :D :mrgreen:
i jak ??

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 07 cze 2011, 22:02

Oponki są super , godne polecenia , ciche i samochód pewnie się trzyma jak za te pieniądze jak najbardziej ! zobaczymy jak będzie z czasem jak się zużyją ale za niecałe 1400zł naprawdę warto i ma się nowe opony a nie jakieś z 2004r ;]
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków?

Awatar użytkownika
audik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: audik » 30 cze 2011, 20:40

Jednak dołożyłem nie całe 300 zł i kupiłem falkena do tego z piwnicy wygrzebałem avusy II 17 i jest miło, no może jakiś dystansik by się zdał bo mam ET45 i troche się schowały w nadkola ( a może wszystkie tak mają) .

[ Dodano: 2011-09-23, 11:41 ]
czas na zimę co polecacie w rozsądnej cenie ?? felga 17

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 28 paź 2011, 20:36

Patrzcie na to :!: Niesamowite lacze. Zimowe Sessanty! Zakochałem się od pierwszego wejrzenia! Sam mam Vredesteiny na zimę i do tej pory pod względem disignu był to mój numer 1, ale te biją wszystko. I te parametry...

http://www.artgum.com.pl/pl/3/39/24/vre ... 00kmh.html

http://www.google.pl/imgres?q=Vredestei ... x=68&ty=49

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl