[D2 97 ] Kodowanie pilota centralnego zamka
[D2 97 ] Kodowanie pilota centralnego zamka
Przeczytałem już kilka tematów poświęconych tej tematyce jednak nie widziałem odpowiedzi która byłaby mi pomocna
Posiadam kluczyk prosty z pilotem na 3 guziki. Kolega dorobił mi nowy z pilotem ale już scyzoryk. Powiedział że grot mam zakodowany jednak nie orientuje się jak zaprogramować pilota.
Drugie pytanie to jak po zaprogramowaniu zakodować piloty aby ten nowy był nr. 1 a stary nr. 2 tak aby po otwarciu drzwi każdym z nich ustawiały się fotele, kierownica i lusterka do kierowcy.
Posiadam kluczyk prosty z pilotem na 3 guziki. Kolega dorobił mi nowy z pilotem ale już scyzoryk. Powiedział że grot mam zakodowany jednak nie orientuje się jak zaprogramować pilota.
Drugie pytanie to jak po zaprogramowaniu zakodować piloty aby ten nowy był nr. 1 a stary nr. 2 tak aby po otwarciu drzwi każdym z nich ustawiały się fotele, kierownica i lusterka do kierowcy.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2012, 11:30 przez SERGIO, łącznie zmieniany 2 razy.
Kluczyk jako kluczyk dodany vagiem i działa, odpala itp. okazało się że płytka pilota była walnięta, kupiłem drugą sprawdzałem oba piloty na czytniku i mają 434Mhz ale dalej nie wiem jak zakodować pilota.
Gdzieś wyczytałem że trzeba działający klucz z pilotem włożyć o stacyjki i przekręcić zapłon zamknąć drzwi i kluczykiem z pilotem który ma być zakodowany zrobić procedurę:
zamknąć kluczykiem zamek jednocześnie wciskając guzik zamknięcia i trzymać 5 sek
następnie otworzyć i znowu wcisnąć jednocześnie guzik otwierania na 5 sek i ma być ok, jednak u mnie to nie zadziałało więc dalej nie wiem co zrobić
Pytanie czy można w inny sposób zakodować pilota? Np za pomocą Vaga?
Gdzieś wyczytałem że trzeba działający klucz z pilotem włożyć o stacyjki i przekręcić zapłon zamknąć drzwi i kluczykiem z pilotem który ma być zakodowany zrobić procedurę:
zamknąć kluczykiem zamek jednocześnie wciskając guzik zamknięcia i trzymać 5 sek
następnie otworzyć i znowu wcisnąć jednocześnie guzik otwierania na 5 sek i ma być ok, jednak u mnie to nie zadziałało więc dalej nie wiem co zrobić
Pytanie czy można w inny sposób zakodować pilota? Np za pomocą Vaga?
-
- Super Klubowicz
Mozesz podac w jaki sposob doprogramowac drugi transporder? Bo ja mam odwrotny problem, mam dorobiony kluczyk, pilot dziala ale auta nie odpalisz bo immo trzyma. Z tego co sie orientowalem potrzebny jest PIN ktorego nie znam...
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
-
- Super Klubowicz
1.wlaczyc zaplon dzialajacym kluczykiem
2.zamknac drzwi recznie kluczykiem ktory ma byc zaprogramowany
3.teraz masz 30 sec na zaprogramowanie
4.w ciagu 5 sec po zamknieciu recznie raz nacisnac przycisk otwarcia programowanego pilota(jak nacisniesz raz to bedzie pilot nr 1, jak 2 razy co 1 sec to nr 2 itd)
5.kierunki powinny mrugnac po kazdym nacisnieciu przycisku na pilocie
6.odczekac 5sec
7.ponownie nacisnac przycisk otwarcia, auto powinno sie otworzyc. Koniec.
Aha kazde programowanie nastepnego kluczyka musi byc porzedzone wylaczeniem i wlaczeniem zaplonu. Instrukcja dotyczy pilotow radiowych.
2.zamknac drzwi recznie kluczykiem ktory ma byc zaprogramowany
3.teraz masz 30 sec na zaprogramowanie
4.w ciagu 5 sec po zamknieciu recznie raz nacisnac przycisk otwarcia programowanego pilota(jak nacisniesz raz to bedzie pilot nr 1, jak 2 razy co 1 sec to nr 2 itd)
5.kierunki powinny mrugnac po kazdym nacisnieciu przycisku na pilocie
6.odczekac 5sec
7.ponownie nacisnac przycisk otwarcia, auto powinno sie otworzyc. Koniec.
Aha kazde programowanie nastepnego kluczyka musi byc porzedzone wylaczeniem i wlaczeniem zaplonu. Instrukcja dotyczy pilotow radiowych.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia