Time Bandit by FOSS :D
-
- Forum Audi A8
Tak mam 23 lata, tatuś nie kupował samochodu a nie miałem go od nowości, wystarczy wejść w temat mój samochód i widać od kiedy go miałem.
A poza tym nie ważne według mnie jest kto kupował samochód, tatuś, mamusia, żona czy kto kolwiek.
Ważne że miałem i mogę się śmiało wypowiadać na temat tego samochodu.
Sprawiał radość podczas jazdy bo wiadomo luksusowy samochód jest, większy niż inne na naszych polskich drogach nie przeczę.... Ale to moje zdanie jest.
Wracając do tego kto kupił, mówię JA!! Sam sobie kupiłem i nikt mi tego nie zabierze
Pozdrowienia dla młodych, ambitnych, z głową na karku
Nie obrażając pozostałych członków klubu A8team
A poza tym nie ważne według mnie jest kto kupował samochód, tatuś, mamusia, żona czy kto kolwiek.
Ważne że miałem i mogę się śmiało wypowiadać na temat tego samochodu.
Sprawiał radość podczas jazdy bo wiadomo luksusowy samochód jest, większy niż inne na naszych polskich drogach nie przeczę.... Ale to moje zdanie jest.
Wracając do tego kto kupił, mówię JA!! Sam sobie kupiłem i nikt mi tego nie zabierze
Pozdrowienia dla młodych, ambitnych, z głową na karku
Nie obrażając pozostałych członków klubu A8team
Mercedes Benz E500 V8
Mój "dziodkowóz" nie jedno A8 i 7er nosem wciągnie
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
kolonkos88 to dobrze że tato nie maczał w tym palców.Patrząc na okres jaki posiadałeś to auto czyli 1 rok i piszesz że Ci się przejadło i nie robi na Tobie wrażenia, to co następne Lambo czy Bentley a może Roys.Przecież jesteś młody ambitny i jak sam mówisz z głową na karku,a może swoje ambicje zakończysz na przechwałkach.
-
- Forum Audi A8
Przepraszam źle napisałem poprzedni post...Związane z tym wrażeniem.
Chodziło mi o to że gdy widzę ten samochód na ulicy już nie jest takie "OCH" jak kiedyś gdy nie miałem doczynienia z tym samochodem.
Jeśli chodzi o auto to teraz MB E500.
W tym roku planuję albo BMW F02 albo D4 zobaczymy co czas pokaże.
Ale pomimo tego że nie mam pierścieni to nie zamierzam rezygnować z tego forum, ponieważ przekonałem się do niego i z chęcią tutaj zaglądam.
Pozdrawiam
Chodziło mi o to że gdy widzę ten samochód na ulicy już nie jest takie "OCH" jak kiedyś gdy nie miałem doczynienia z tym samochodem.
Jeśli chodzi o auto to teraz MB E500.
W tym roku planuję albo BMW F02 albo D4 zobaczymy co czas pokaże.
Ale pomimo tego że nie mam pierścieni to nie zamierzam rezygnować z tego forum, ponieważ przekonałem się do niego i z chęcią tutaj zaglądam.
Pozdrawiam
Mercedes Benz E500 V8
aśśśśś Ty mnie nie denerwuj...labul82 pisze:Zobacz fosik jak moja wygląda
założyłeś kółka które sobie upatrzyłem...
oddawaj :-P
aaa nie wiem czy lampy tylne zmieniać... na to zupełnie nie mam ciśnienia...dice111 pisze:FOSS , jeszcze tylko tylne LEDy z lifta. Nie rób tylko proszę single frame'a :-)
na single frame też nie mam ciśnienia - mi nie chodzi o robienie na siłę po-lifta ale te Hofele spodobało mi się po prostu ze względu na kształt (dzienne światła LED oraz inny kształt dolnej części zderzaka)...
ale tak jak pisałem na poczatku - co zrealizuję a co nie to czas pokaże ;-)
Ja też uważam że jest za mały... i zbyt cichy...kolonkos88 pisze:Miałem podobną, ale jednak podtrzymuję moją opinię dotyczącą wydechu w D3... Fabryczny jest nie fajny, za mały jak na taki samochód.
szkoda że wogóle nie słychać pięknej gry silnika V8 no ale fabrycznie to jest przecież limuzyna...
w każdym razie wydech zmieniam na 100% ... już zacząłem wstępne rozpoznanie... wprawdzie odpowiedniego jeszcze nie znalazłem ale na majówkę mam nadzieję że będzie już coś w tym stylu:
No myślałem o 21" i to właśnie o Kahn'ach takie jak kolega labul82 wzucił do siebie ale cena nowych jakoś mnie nie zachęca :-?robertas pisze:(...)Ale felgi rzeczywiście w d2 wyglądały na większe, być może tak jak pisałeś, żeby był taki efekt jak w d2 to trzeba wrzucić 21" :mrgreen:
Noi bardzo fajnie że tu zostajesz...kolonkos88 pisze:(...) Ale pomimo tego że nie mam pierścieni to nie zamierzam rezygnować z tego forum, ponieważ przekonałem się do niego i z chęcią tutaj zaglądam.
jak dla mnie jest to jedno z niewielu forum na którym czynnie się udzielam ale to zasługa całej naszej społeczności - moim zdaniem, pomijając drobne incydenty, poziom wypowiedzi jest odpowiedni do klasy aut którymi się poruszamy i o to właśnie chodzi ;-)
Thx, ale nie wiem ile z tego co napisałem wcześniej zrealizuję... na pierwszy ogień idzie wydech oraz lekka gleba a później zobaczymy :lol:Karol pisze:FOSS! Super autko!
dopiales celu, jeszcze kilka drobnych zmian o ktorych wspominales
i bedzie cacy ;-)
No właśnie nic na razie nie położyłem ale jakieś ręczniki będzie trzeba bo dzieciaki potrafią nieźle nabrudzić :-?pioter pisze:Bardzo ładne autko . Takie małe pytanko : czy pod fotelikami coś masz podłożone żeby skóra od plastiku się nie przecierała ?
Tak przy okazji muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony zawieszeniem...
na ustawieniu "comfort" i na moich 20-tkach jest dużo lepiej niż w S8...
rzekłbym, że nawet niebezpiecznie komfortowo bo nie czuć zbytnio tych naszych "równych jak stół" dróg i jest wieksze ryzyko uszkodzenia felgi i opony :-?
Przyzwyczajam się do nowego ... 8-)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2011, 21:56 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Siemka FOSS, gratulejszyn autka. Furka ekstra ale ja nie o tym. Nie masz tu jakich fot wstawiać. To zdjęcie autka które w ostatnim poście wstawiłeś mnie rozbroiło. Na poprzednim kompie miałem skrin aukcji jak to autko stało na otomoto. pięknie wygląda D3 w białym kolorze, a ta była jeszcze taką glebą i po prostu ta piękna felga. Wiesz jak ludziom smaku narobić.
A tak z innej beczki. Jak tam zdrówko lepiej trochę?
A tak z innej beczki. Jak tam zdrówko lepiej trochę?
Dążenie do doskonałości.
- PitBullRedNos
- Forum Audi A8
A tak się nad tym zastanowiłem... zasiałeś ziarno wątpliwości więc spytam: czy te lampy od po-lifta pasują tak "plug&play"??dice111 pisze:FOSS , jeszcze tylko tylne LEDy z lifta.
czy jak je kupię to tak po prostu przekładam, podłączam i już wszystko śmiga czy też wymagana jest też jakaś dodatkowa zabawa w kodowanie, przeróbkę wiązki czy cokolwiek innego???
ehhhh... mnie też urzekła...daro72 pisze:Nie masz tu jakich fot wstawiać. To zdjęcie autka które w ostatnim poście wstawiłeś mnie rozbroiło. Na poprzednim kompie miałem skrin aukcji jak to autko stało na otomoto. pięknie wygląda D3 w białym kolorze, a ta była jeszcze taką glebą i po prostu ta piękna felga. Wiesz jak ludziom smaku narobić.
chociaż kolor biały jest zdecydowanie sprzeczny z moim gustem to jednak jest śliczna.
Na majówkę i Zlot mam nadzieję przyjechać swoja już lekko zmodyfikowaną ale czasu nie mam zbyt wiele a w tym stanie zdrowia nie jest łatwo wszystko ogarnąć.
Daro a Ty nie jedziesz??
Lepiej... nie mówić :-?daro72 pisze:A tak z innej beczki. Jak tam zdrówko lepiej trochę?
Wciąż jadę na prochach... rehabilitację zaczynam dopiero za 2 tygodnie także może dopiero za miesiąc przekonam się czy aby na pewno dobrze zrobiłem uciekając przed operacją :evil:
rocznik 2003PitBullRedNos pisze:Napisz kolego jaki to dokładnie rok i czy po za przeróbkami tunerskimi będziesz wkładał instalację LPG jak w S8... ?? I jeśli oczywiście możesz (nie nalegam) to jaki koszt sprowadzenia takiej ósemeczki... :mrgreen:
Co do LPG to owszem tak, będę wkładał a raczej przekładał moje BRC które miałem w S8... jak się już pewnie zorientowaliście nie mam nic przeciwko LPG i nie widzę powodu aby nie oszczędzać na paliwie (tym bardziej że cena benzyny bije rekordy i raczej nie ma się co spodziewać żeby spadła poniżej 4pln :-P ).
Co do kosztów to cóż... publicznie nie za bardzo chciałby się o tym wypowiadać więc polecam zerknąć na mobile.de i tam wszystko mozna znaleźć...
dla ułatwienia dodam że moja nie była w jakiejś szczególnie promocyjnej cenie i na handel by się nie nadawała ale spełniała wszystkie moje kryteria więc nie warto było szukać ceny.
męcz męcz... może pojadę z Tobą :lol:cerbera pisze:Ja to bede meczył kolego Fossa jak bede po swoja jechał :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Z tego co ja wiem plug'n'play.FOSS pisze:A tak się nad tym zastanowiłem... zasiałeś ziarno wątpliwości więc spytam: czy te lampy od po-lifta pasują tak "plug&play"??dice111 pisze:FOSS , jeszcze tylko tylne LEDy z lifta.
czy jak je kupię to tak po prostu przekładam, podłączam i już wszystko śmiga czy też wymagana jest też jakaś dodatkowa zabawa w kodowanie, przeróbkę wiązki czy cokolwiek innego???
http://www.a8team.pl/topics17/1529.htm
Zapytaj dla pewności and808, bo widac było, że ma liftowe, a chyba tego w 2007r jeszcze nie było.
Black Cars Matters
-
- Forum Audi A8
Hmm nie jestem pewien ale chyba S8 miały a normalnie weszły ledy w 2008. Tak mi się wydaję ale nie jestem pewien.
Jeśli chodzi o podłączenie lamp to gdy miałem swoją A8 to byłem w Serwisie audi noma 2 i pytałem się co i jak to mówili coś że sami tego nie robią ale bez przeróbek się nie obejdzie.
Dla mnie nie była to wystarczająca odpowiedź dlatego zacząłem przeszukiwać internet i znalazłem
Lampy zrobione do przed lifta po liftowe czyli ledowe Cały zestaw przygotowany wyłącznie podłączyć i już:)
A jest to firma powszechnie znana na naszym forum... HOFELE DIESIGN.
Dla mnie koszt tych lamp z dostawą do domu to 3100,00
A na allegro poliftowe z audi kosztują 2600-2800, także opłaca się
Jeśli chodzi o podłączenie lamp to gdy miałem swoją A8 to byłem w Serwisie audi noma 2 i pytałem się co i jak to mówili coś że sami tego nie robią ale bez przeróbek się nie obejdzie.
Dla mnie nie była to wystarczająca odpowiedź dlatego zacząłem przeszukiwać internet i znalazłem
Lampy zrobione do przed lifta po liftowe czyli ledowe Cały zestaw przygotowany wyłącznie podłączyć i już:)
A jest to firma powszechnie znana na naszym forum... HOFELE DIESIGN.
Dla mnie koszt tych lamp z dostawą do domu to 3100,00
A na allegro poliftowe z audi kosztują 2600-2800, także opłaca się
Mercedes Benz E500 V8