![]() |
![]() |
![]() |
[S8 98] Wąż hydrauliczny od wspomagania
[S8 98] Wąż hydrauliczny od wspomagania
Hej
sprawdzałem dzisiaj co tam słychać u mnie pod maską:) i zobaczyłem że 2 węże od wspomagania mam do wymiany , z tym jednym nie ma problemu ten co idzie do zbiorniczka, matomiast ten co wychodzi z chłodnicy jest sparciały i troche cieknie, ten wąż jest dziwnie powyginany i w różnych miejscach pozarabiany, pytanie czy ktoś to wymieniał, i po drugie czy taki wąż występuje jako częśc wymienna , jeżeli tak to prosze o tych którzy mają dostęp do etki o podanie numeru tej części
z góry dzięki
sprawdzałem dzisiaj co tam słychać u mnie pod maską:) i zobaczyłem że 2 węże od wspomagania mam do wymiany , z tym jednym nie ma problemu ten co idzie do zbiorniczka, matomiast ten co wychodzi z chłodnicy jest sparciały i troche cieknie, ten wąż jest dziwnie powyginany i w różnych miejscach pozarabiany, pytanie czy ktoś to wymieniał, i po drugie czy taki wąż występuje jako częśc wymienna , jeżeli tak to prosze o tych którzy mają dostęp do etki o podanie numeru tej części
z góry dzięki
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
To tak jak z wężami wodnymi... lepiej poszukać sobie jakiejś hurtowni bo tam kupisz na metry i za zupełnie inne pieniądze.123mielony pisze:Grain węże są wymienne ale cena w aso zaporowa...
Mi w eSie od wydechu przejarał się jeden wąż od Webasto (przy modyfikacjach ktoś nie dopatrzył i dotykał delikatnie wydechu) i zamiast szukać po ASO to kupiłem identyczny (o identycznych parametrach) w hurtowni takich węży i cena była duuuuzo bardziej przystepna ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
daro72, dzięki za pomoc , wczoraj siedziałem aż w końcu ściągnąłem etke i też już mam zajęło to troche czasu , FOSS, jutro jade do takiej hurtowni bo wczoraj mieli nieczynne kwestia teraz czy te przewody oni tez będą mieli tak zarobione w te metalowe części, sprawdze jeszcze jutro w intercars czy są jakieś zamienniki
Było S8....

- 123mielony
- Super Klubowicz
Grain Jak będziesz zarabiał te przewody to zwróć uwagę bo w tym ssącym jest taka rurka z otworkami (zaworki) której rzemieślnicy nie wkładają z wygody lub z nie wiedzy i później cały układ wydaję dziwne dźwięki po prostu buczy.Jeśli chodzi o zamienniki to raczej nie osiągalne bynajmniej w moim rejonie 

- 123mielony
- Super Klubowicz
Dzisiaj patrzyłem i tylko do wymiany jest ten powrotny więc myśle, że będzie troche prościej w środek auto stawiam na warsztat123mielony pisze:Grain Jak będziesz zarabiał te przewody to zwróć uwagę bo w tym ssącym jest taka rurka z otworkami (zaworki) której rzemieślnicy nie wkładają z wygody lub z nie wiedzy i później cały układ wydaję dziwne dźwięki po prostu buczy.Jeśli chodzi o zamienniki to raczej nie osiągalne bynajmniej w moim rejonie
- 123mielony
- Super Klubowicz