[D3 04 4.2MPI/LPG ] Jaka sekwencja do D3?
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Jaka sekwencja do D3?
Panowie jaka instalacje założyć do D3 4.2? Nastawiłem sie na Stag 300 Premium ale nie wiem co z osprzetem. Co najlepiej załozyc? Czekam na wasza pomoc
jojo-jar poprawiłem tytuł Twojego wątku - jak zakładałeś nowy temat to lekko w lewo od tego wpisanego "z palca" taga miałeś całą rozwijaną listę tagów... noi zamiast pisać to z palca to wystarczyło rozwinąć listę i wybrać odpowiedni... następnym razem właśnie tak poproszę.
Pozdrawiam, FOSS
jojo-jar poprawiłem tytuł Twojego wątku - jak zakładałeś nowy temat to lekko w lewo od tego wpisanego "z palca" taga miałeś całą rozwijaną listę tagów... noi zamiast pisać to z palca to wystarczyło rozwinąć listę i wybrać odpowiedni... następnym razem właśnie tak poproszę.
Pozdrawiam, FOSS
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2011, 20:19 przez jojo-jar, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już niedługo przekładam ze swojej S8 instalację BRC...jojo-jar pisze:Panowie jaka instalacje założyć do D3 4.2?
tam dwała radę to nie widzę powodu aby nie dała rady w D3 ;-)
No ale to jeszcze chwilę potrwa bo muszę ją najpierw z eSy wyciągnąć a termin montażu mam zaklepany dopiero pod koniec miesiąca.
Co do STAG'a to ciężko mi się wypowiadać - miałem go wprawdzie w swoim A8 D2 ale BRC postrzegam jednak lepiej... może dlatego że STAG to tylko sterownik a reszta elementów dobierana jest od innych producentów a w BRC jest wszystko z BRC w połaczeniu z odpowiednim serwisem (autoryzowany BRC) chodzi w pełni bezproblemowo.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
jeden reduktor ?? i nie przełącza ci na benzyne ile dałeś ? podobno nie da rady w tym aucie na jednym reduktorze tzn da rade tylko na bezyne przełączać będzieszoszon1983 pisze:badyl, gdybym miał wydać na gaz 6-7tyś, to już celowałbym w prinsa.
Ja mam u siebie staga, wtryski hana, a reduktor to KME gold-u mnie wyrabia bez problemu.
A ja nie rozumiem dlaczego miałby przerzucać na benzynę...badyl pisze:jeden reduktor ?? i nie przełącza ci na benzyne ile dałeś ? podobno nie da rady w tym aucie na jednym reduktorze tzn da rade tylko na bezyne przełączać będzie
S8 D2 jest mocniejsze niż A8 D3 a u mnie jeździło spokojnie na jednym reduktorze :shock:
Pod koniec miesiąca przekładam z eSy swoje BRC i zobaczymy co się wydarzy.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
no właśnie podobno jak się pojezdzi szybko szczególnie zimą to może reduktor zamarzać jeżeli jest jeden zamontowany miałem jeszcze taką propozycje cena do 5 tyś stag + zielone hany + 2x reduktor acr-01 i też te reduktory mogą się nie sprawdzić byłem u kumatego gazownika z Bytowa polecanego na forum LPG oglądał auto i powtarzam co mówiłFOSS pisze:A ja nie rozumiem dlaczego miałby przerzucać na benzynę...badyl pisze:jeden reduktor ?? i nie przełącza ci na benzyne ile dałeś ? podobno nie da rady w tym aucie na jednym reduktorze tzn da rade tylko na bezyne przełączać będzie
S8 D2 jest mocniejsze niż A8 D3 a u mnie jeździło spokojnie na jednym reduktorze :shock:
Pod koniec miesiąca przekładam z eSy swoje BRC i zobaczymy co się wydarzy.
Jak już wspomniałem powyżej S8 D2 FL 4.2V8 to mocniejsze i szybsze auto niż A8 D3 4.2V8... auto ma wyraźnie charakter sportowy, ostrzejsze wałki rozrządu, inną charakterystykę pracy silnika i skrzyni biegów, kręci się do 7.000 obrotów a bez kagańca jeśli zdrowe jeździ prawie do 300km/h...badyl pisze:no właśnie podobno jak się pojezdzi szybko szczególnie zimą to może reduktor zamarzać jeżeli jest jeden zamontowany...
w moim miałem zamontowaną instalację BRC na jednym parowniku i spokojnie dawała radę pomimo tego, że zabawiałem się jeszcze w różne modyfikacje w celu polepszenia jego osiągów (m.in zmiana oprogramowania silnika).
Nie wiem jak ta instalka będzie się sprawować w moim D3 ale biorąc pod uwagę to co napisałem powyżej to raczej nie sądzę abym potrzebował dokładać drugi parownik.
Nie jestem jakimś super znawcą instalacji LPG ale jakbym miał zakładać Landirenzo za 6-7 tysi to wolałbym założyć BRC... Landirenzo jakoś nie zdobywa mojego serca chociaż jak wspomniałem jakimś super znawcą nie jestem więc może błędnie to oceniam.badyl pisze: miałem jeszcze taką propozycje cena do 5 tyś stag + zielone hany + 2x reduktor acr-01 i też te reduktory mogą się nie sprawdzić byłem u kumatego gazownika z Bytowa polecanego na forum LPG oglądał auto i powtarzam co mówił
W każdym razie w Warszawie za 6kpln założysz BRC na dwóch reduktorach (no chyba że ostatnio jakoś drastycznie ceny skoczyły).
Zresztą jak Ci się jakoś bardzo nie spieszy to poczekaj do końca miesiąca i wtedy powiem Ci jak moje BRC sprawuje się w D3 ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
nie spieszy mi się bo narazie małe przebiegi robie poczekam na twoją opinie jak na jednym reduktorzeFOSS pisze:Zresztą jak Ci się jakoś bardzo nie spieszy to poczekaj do końca miesiąca i wtedy powiem Ci jak moje BRC sprawuje się w D3 ;-)
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 23:17 przez badyl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Ja tam jeżdżę ponad 2 lata i nie mam problemów. Minimalną temp. reduktora mam 30'C, temp. gazu 10'C, ustawiłem, żeby przełączał na noPb "za pierwszym razem"-przy pierwszym przekroczeniu założonych parametrów i nie mam problemów. Gazownik 2 razy podłączał wodę do reduktora, bo za pierwszym razem był niedogrzany. Sam parownik umieszczony jest z boku głowicy i ma tam cieplutko od kolektora wydechowego :mrgreen:badyl pisze:jeden reduktor ?? i nie przełącza ci na benzyne ile dałeś ? podobno nie da rady w tym aucie na jednym reduktorze tzn da rade tylko na bezyne przełączać będzieszoszon1983 pisze:badyl, gdybym miał wydać na gaz 6-7tyś, to już celowałbym w prinsa.
Ja mam u siebie staga, wtryski hana, a reduktor to KME gold-u mnie wyrabia bez problemu.
- Saberek
- Forum Audi A8
Jezdzi ktos z was na BRC SEQUENT plug&drive ???
jest sterowany z OBD i sa 2 rodzaje.
1 parownik do 240kW a druga opcja to 2 parownik po 140kW
przymierzam sie do zagazowania autka i nie wiem co wybrac
2 parowniki to wieksze koszta i komplikacja ukladu z duzym zapasem mocy na parownikach
1 parownik to oczywiscie taniej i mniej komplikacji ale brakuje kilku kW na parowniku w stosunku do mocy auta tylko ze nalatane ma juz z 220 000 i chyba juz nie ma fabrycznych osiagow
jak ktos lata na takm zestawie BRC to prosze o opinie
jest sterowany z OBD i sa 2 rodzaje.
1 parownik do 240kW a druga opcja to 2 parownik po 140kW
przymierzam sie do zagazowania autka i nie wiem co wybrac
2 parowniki to wieksze koszta i komplikacja ukladu z duzym zapasem mocy na parownikach
1 parownik to oczywiscie taniej i mniej komplikacji ale brakuje kilku kW na parowniku w stosunku do mocy auta tylko ze nalatane ma juz z 220 000 i chyba juz nie ma fabrycznych osiagow
jak ktos lata na takm zestawie BRC to prosze o opinie
Koledzy też dołączę się do tematu. No i jak Kolego Foss... napisz co z tą twoją instalacją. Jak się sprawuje? Ja też rozważam montaż lpg. A że montują u mnie w mieście BRC, dlatego przydała by się twoja opinia.FOSS pisze:Zresztą jak Ci się jakoś bardzo nie spieszy to poczekaj do końca miesiąca i wtedy powiem Ci jak moje BRC sprawuje się w D3 ;-)
Dzięki i pozdrawiam