części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL] Oznakowanie

kolor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL] Oznakowanie

Post autor: kolor » 16 paź 2009, 13:24

witam, jestem tu nowy i mam zamiar na lato kupić A8 d2 i mam pytanie czemu nie wszystkie D2 mają na tylnej klapie znaczek z A8 po lewej i 4,2 po prawej
dzieki
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 18:38 przez kolor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sebamac-kg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sebamac-kg » 16 paź 2009, 13:48

Znaczki byly za dodatkowa oplata

kolor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kolor » 16 paź 2009, 13:54

to chyba żart?

Awatar użytkownika
sebamac-kg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sebamac-kg » 16 paź 2009, 14:22

Skadze, spojrz na cennik z tamtych lat i za co sie placilo, za jakie dodatki. Wystarczy wejsc na www z obecna 8 i zerknac za co placisz. Ciekawe sa ceny dodatkow ;)

kolor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kolor » 16 paź 2009, 14:34

dzieki za odpowiedz, a ja myślałem że te co bez znaczków to mogą być po jakiejś blacharce :mrgreen:

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 16 paź 2009, 15:00

Nie rozumiem czemu uważasz to za żart, jeden chce mieć oznakowanie np. 4.2 drugi lubi mieć niepozorny samochód lub po prostu wizualnie mu to bardziej pasuje. A zapłacenie 100zł za znaczek gdzie samochód z salonu kosztuje pół miliona to dla klienta nic ;-)

kolor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kolor » 16 paź 2009, 15:21

raptor90 pisze:Nie rozumiem czemu uważasz to za żart, jeden chce mieć oznakowanie np. 4.2 drugi lubi mieć niepozorny samochód lub po prostu wizualnie mu to bardziej pasuje. A zapłacenie 100zł za znaczek gdzie samochód z salonu kosztuje pół miliona to dla klienta nic ;-)
i właśnie to mnie dziwi że za auto za pól miliona trzeba dopłacić za znaczek za 100 zł, a po drugie osoba która kupuje auto najwyższej klasy to chyba nie chce mieć nie pozorne auto :-D

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 16 paź 2009, 16:01

Znaczek to też materiał do wyprodukowania więc czemu ma nie kosztować ? :-P
Wiesz ludzie są różni, ja osobiście też wolał bym nie mieć oznakowania, wszystko wychodzi w praniu jak ktoś do Ciebie fika na drodze :) Kickdown i już delikwent wie co masz pod maską :d

Skiner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Skiner » 16 paź 2009, 21:40

Gorzej się martw jak nie będzie znaczka Audi na tylnej klapie...
A emblematami się nie przejmuj tak jak koledzy piszą...
Ja też bym nie chciał emblematów przy zamawianiu auta.
Audi A8 3.3 TDI quattro 225KM TIP...

Obrazek

pet3r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pet3r » 17 paź 2009, 02:51

z tego, co kojarzę, nowe Audi wychodzą seryjnie ze znaczkami, zdjęcie oznaczeń nic nie kosztuje :)

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 17 paź 2009, 09:07

Wszystkie auta grupy VAG oznaczenia maja w opcji, nie każdy klient sobie życzy je mieć :)

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 17 paź 2009, 10:00

jak wchodzi się w konfigurator audi bądź VW to jest opcja 'bez oznaczenia pojemności' i 'bez oznaczenia modelu', więc znaczki są wliczone w cenę, ale można wywalić. A jak było kiedyś to nie wiem, ale myślę, że tak samo.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 paź 2009, 15:18

sebamac-kg pisze:Znaczki byly za dodatkowa oplata
kuczlaw pisze:Wszystkie auta grupy VAG oznaczenia maja w opcji, nie każdy klient sobie życzy je mieć :)
Bez urazy Panowie ale to raczej bzdura.
Na pewno nie wszystkie auta z grupy VAG - co więcej śmiem twierdzić, że w zdecydowanej większości (jak nie we wszystkich) oznakowanie modelu jak i silnika jest standardem.
Jako opcja dodatkowa jest możliwość zrezygnowania z jednego bądź obydwu - koszt rezygnacji to 0zł.
Tak jest oczywiście przy zamawianiu auta do produkcji - kiedy samochód stoi na placu to za darmo koledzy z ASO mogą ewentualnie zerwać oznakowanie...
jeśli jednak auto ich nie ma a Wy je chcecie to wtedy już pewnie jakieś parę zeta zapłacicie - ale to też zależy od indywidualnej rozmowy z handlowcem.
eXecutorR pisze:jak wchodzi się w konfigurator audi bądź VW to jest opcja 'bez oznaczenia pojemności' i 'bez oznaczenia modelu', więc znaczki są wliczone w cenę, ale można wywalić. A jak było kiedyś to nie wiem, ale myślę, że tak samo.
Jest tak jak piszesz eXecutorR... i tak było już ładnych parę lat temu.
kolor pisze:witam, jestem tu nowy i mam zamiar na lato kupić A8 d2 i mam pytanie czemu nie wszystkie D2 mają na tylnej klapie znaczek z A8 po lewej i 4,2 po prawej
dzieki
kolor pisze:(...) a ja myślałem że te co bez znaczków to mogą być po jakiejś blacharce :mrgreen:
Wracając do Twojego pytania kolego kolor to wciąż brak tychże znaczków może znaczyć o wypadkowej przeszłości auta.
Istotnym ruchem kontrolnym jest sprawdzenie wyposażenia auta po nr VIN - na liście wyposażenia będzie napisane czy auto miało te oznakowania czy nie.
Listę wyposażenia oraz historię serwisowania można uzyskać w ASO - nic nie zapłacisz - trza tylko dobrze pogadać aby byli skłonni do współpracy bo niestety w niektórych ASO klienta z takimi tematami starają się spławić :evil:

Gdybyś znalazł jakąś A8/S8 w Warszawie to mogę pomóc w kontaktach z ASO.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 17 paź 2009, 19:34

FOSS pisze:na liście wyposażenia będzie napisane czy auto miało te oznakowania czy nie.
Nie zawsze i często są błędy
FOSS pisze:Listę wyposażenia oraz historię serwisowania można uzyskać w ASO - nic nie zapłacisz - trza tylko dobrze pogadać aby byli skłonni do współpracy bo niestety w niektórych ASO klienta z takimi tematami starają się spławić :evil:
Ja bym tu napisał że w większości. W niektórych w ogóle nic nie podadzą, sa takie że za 50 - 100 pln podadza ale do wglądu a juz ze świeczką szukać żeby dali wydruk. Co innego jak sprawdza sie u nich auto do kupna, wtedy wszystko jest na kwicie ale w okrojonej wersji.
Jako przykład mogę podać że mam wydruk z ASO przed kupnem i nic nie było tam podejrzanego ale wcześniej telefonicznie u znajomego sprawdziłem VIN i wyszło że był skręcony o 80 tys to było atutem przy targowaniu sie przy kupnie. Pan z ASO strasznie sie zdziwił skąd ja wiem więcej niż jest na wydruku ale to już inna historia...

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 paź 2009, 22:12

kuczlaw pisze:
FOSS pisze:na liście wyposażenia będzie napisane czy auto miało te oznakowania czy nie.
Nie zawsze i często są błędy
Właściwie to typowe błędy praktycznie się nie zdarzają - jeżeli jest to wydruk z programu to błąd jest wręcz niemożliwy (chyba, że listę tą ktoś kopiuje z jednego programu do drugiego albo ręcznie przepisuje).
Różnice w wyposażeniu auta oraz listą otrzymaną w ASO mogą wynikać np. ze zmiany wyposażenia auta w salonie (już po wyprodukowaniu).
Taki przykład:
Przychodzi klient do salonu po samochód, auto stoi na placu ale z nagłośnienia posiada tylko odtwarzacz CD + BOSE. Klient jest kapryśny - nie chce czekać na wyprodukowanie auta 3 miesiące więc bierze ten z placu ale przed zakupem prosi o doposażenie auta w dużą nawigację oraz fabryczny zestaw telefoniczny - nie ważne czy za dopłatą bo to zależy od indywidualnych rozmów w salonie. Serwis wyciąga radio CD a dokłada Navi Plus + zmieniarkę + fabryczny telefon. Niestety lista wyposażenia tego auta najczęściej nie ulega już zmianie/aktualizacji i stąd potem te różnice. W tym konkretnym przypadku nie jest jeszcze tak tragicznie bo auto ma wyposażenie bogatsze niż po wyjeździe z fabryki - gorzej jeśli ktoś zrobi to w odrotną stronę a wierzcie mi, że klienci mają czasem bardzo zwariowane pomysły.

kuczlaw pisze:
FOSS pisze:Listę wyposażenia oraz historię serwisowania można uzyskać w ASO - nic nie zapłacisz - trza tylko dobrze pogadać aby byli skłonni do współpracy bo niestety w niektórych ASO klienta z takimi tematami starają się spławić :evil:
Ja bym tu napisał że w większości. W niektórych w ogóle nic nie podadzą, sa takie że za 50 - 100 pln podadza ale do wglądu a juz ze świeczką szukać żeby dali wydruk. Co innego jak sprawdza sie u nich auto do kupna, wtedy wszystko jest na kwicie ale w okrojonej wersji.
Jako przykład mogę podać że mam wydruk z ASO przed kupnem i nic nie było tam podejrzanego ale wcześniej telefonicznie u znajomego sprawdziłem VIN i wyszło że był skręcony o 80 tys to było atutem przy targowaniu sie przy kupnie. Pan z ASO strasznie sie zdziwił skąd ja wiem więcej niż jest na wydruku ale to już inna historia...
Zawsze kiedy czytam takie teksty robi mi się przykro - i to zupełnie szczerze :-|
A to dlatego, że już od ładnych paru lat w różnych markach (także premium) zajmuję się sprzedażą samochodów - i niestety zdarza się, że cały wysiłek działu handlowego włożony w tzw. zadowolenie klienta zostaje szybko zrównany z ziemią w dziale serwisu :wpale: :wpale:
Ogólnie biorąc opłata za wydruk listy wyposażenia auta to jakaś wierutna bzdura - osobiście nigdy nie wziąłem za coś takiego złamanego grosza.
Sprawdzenie historii serwisowej to trochę inna bajka (jeżeli chodzi o kasę) ale tragiczne jest to, że czasami po znajomości za dwa zimne browary dowiesz się więcej niż za kasę i fakturę - żenada :/
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl