części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Logo klubowe

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 17 paź 2009, 08:44

FOSS pisze:Co do kasowania moich postów (skoro o to pytasz) to było to np. w Twoim ogłoszeniu.
Podczyściłem tak jak należało a Ty pisałeś :
FOSS pisze:lub je zmieniają
FOSS pisze:przedmiotem wątpliwości jest nie logo same w sobie - tutaj nikt nie zgłaszał zastrzeżeń...
chodzi natomiast o tę nieszczęsną klubową naklejkę
To nie jest to oczywiste że ma wyglądać jak ta na stronie głównej ? Logo forum = naklejka ( powinny być takie same )
Chcecie żeby naklejka była zupełnie inna niż logo forum bo ja to tak odbieram... Naklejka powinna identyfikować się z klubem, powinna mieć taki sam wzór moim zdaniem....
FOSS pisze:eżeli autorytatywnie twierdzisz, że naklejka została już wybrana (
Ja nic nie wybierałem, wybrał ja jak się domyślam administrator. Jak były o niej rozmowy to mnie jeszcze tu na forum nie było....
FOSS pisze:nie zrobiliście praktycznie nic ale jednocześnie razem z Doc'em
Napisałem że czekam na info od producentów, czytaj ze zrozumieniem
FOSS pisze:Właściwie nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym "drukowaniem" :shock:
Sam napisałeś
FOSS pisze:zdecydowanie jestem ciekaw kiedy Wam się uda to zamówić, wydrukować, zapłacić i jeszcze rozesłać

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 paź 2009, 12:13

kuczlaw pisze:
FOSS pisze:Co do kasowania moich postów (skoro o to pytasz) to było to np. w Twoim ogłoszeniu.
Podczyściłem tak jak należało a Ty pisałeś :
FOSS pisze:lub je zmieniają
Poziom dyskusji czasami mnie załamuje :/
Upominasz innych aby czytali ze zrozumieniem ale sam wciąż zdecydowanie masz z tym kłopot....
Poprzednio zacytowałeś tak i zapytałeś:
kuczlaw pisze:
FOSS pisze:Koledzy Doc i Kuczlaw kasują moje posty
Pokaż mi FUSS gdzie skasowałem lub zmieniłem bo ja jakoś nie przypominam sobie
Po pierwsze FOSS nie FUSS - zwróciłem Ci już raz uwagę ale się nie domyślileś więc podpowiem - wystarczy małe "sorka, mój błąd" panie Moderatorze.
Po drugie zacytowałeś moje niepełne zdanie :-?
Po trzecie Ty sam (tak ja i ja w oryginalnej wersji cytowanego tekstu też) użyłeś spójnika "lub".

Specjalnie dla Ciebie krótkie interview po słowniku języka polskiego dotyczące spójnika "lub":
"(...) spójnik łączący dwa zdania równorzędne oraz dwie części zdania, wskazując, że przynajmniej jedna część jest prawdziwa"

Wracając do początku - jeżeli piszę, że kasujesz lub zmieniasz to zgodnie ze znaczeniem spójnika "lub" jeżeli kasowałeś (a tak w istocie było) to zdanie moje jest w pełni prawdziwe :!:

-------------------------------
kuczlaw pisze:
FOSS pisze:Właściwie nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym "drukowaniem" :shock:
Sam napisałeś
FOSS pisze:zdecydowanie jestem ciekaw kiedy Wam się uda to zamówić, wydrukować, zapłacić i jeszcze rozesłać
No proszę Cię, chyba już sam nie wiesz co piszesz :shock:
To cytat z Twojego poprzedniego posta:
kuczlaw pisze:Akurat w moim przypadku jakby miał to nastąpić to zamówić, wydrukować, zapłacić i tyle... a jest to bardzo proste. Firma przesyła wzór, zamawiamy, nic nie drukujemy...
Więc zapytuję o co Tobie właściwie chodzi z tym drukowaniem :?:
Przejdziemy wreszcie na jakąś konstruktywną dyskusję czy wciąż będziesz próbował mi coś udowodnić :?:

----------------------
kuczlaw pisze:
FOSS pisze:przedmiotem wątpliwości jest nie logo same w sobie - tutaj nikt nie zgłaszał zastrzeżeń...
chodzi natomiast o tę nieszczęsną klubową naklejkę
To nie jest to oczywiste że ma wyglądać jak ta na stronie głównej ?
No jak widać z całej dyskusji w obydwu tematach nie, nie jest oczywiste :-P
kuczlaw pisze:Logo forum = naklejka ( powinny być takie same )
A gdzie jest napisane, że tak być powinno :?:
kuczlaw pisze:Chcecie żeby naklejka była zupełnie inna niż logo forum bo ja to tak odbieram...
No wreszcie przyznałeś, że odbierasz coś dokładnie tak jak my tu piszemy - długo to trwało :-o
kuczlaw pisze:Naklejka powinna identyfikować się z klubem, powinna mieć taki sam wzór moim zdaniem....
Twoim zdaniem - tu dobrze napisałeś.
A interesuje Cię zdanie innych klubowiczów :?:
Ilu klubowiczów musi dołączyć się do dyskusji abyście razem z Doc'em zrozumieli, że zdania nt. naklejki są podzielone :?:

A czy naklejka, której wzór zaprezentowałem kilka postów wcześniej (adres naszej klubowej strony "www.a8team.pl") nie identyfikuje się wprost z naszym klubem :?:
kuczlaw pisze:
FOSS pisze:eżeli autorytatywnie twierdzisz, że naklejka została już wybrana (
Ja nic nie wybierałem, wybrał ja jak się domyślam administrator. Jak były o niej rozmowy to mnie jeszcze tu na forum nie było....
No właśnie - wybrał ją Admin...
ale jakoś nie przypominam sobie żadnych konkretnych rozmów w tym temacie i właśnie w tym jest problem.
No chyba, że to prywatny i zamknięty klub kolegi Doc'a a nie publiczny dla wszystkich użytkowników i miłośników A8/S8.
Ale o ile pamiętam wypowiedzi Doc'a to klub nasz jest zdecydowanie publiczny (temat ten był poruszany w innym wątku dotyczącym właśnie "publiczności" naszego forum i dostępu do różnych działów przez osoby niezarejestrowane).
A skoro jest to klub publiczny który reklamujemy i do którego zapraszamy wszystkich chętnych to dlaczego klubowicze nie mają możliwości decydowania co naklejają na swoje auta :?:

Jedno przeczy drugiemu :!:
kuczlaw pisze:
FOSS pisze:nie zrobiliście praktycznie nic ale jednocześnie razem z Doc'em
Napisałem że czekam na info od producentów, czytaj ze zrozumieniem
Staram się ale jednak nie rozumiem co do mnie mówisz... :shock:
Już jakiś czas temu Doc poinformował nas, że Ty się wszystkim zajmujesz.
Ja już dawno tutaj napisałem, że wiem komu zlecić, wiem ile to będzie kosztować i że nie ma potrzeby zamawiania minimum 100szt.
A Ty nagle, ni z gruszki ni z pietruszki, piszesz:
kuczlaw pisze:Orientuje się kto, za ile i jakie może zrobić. Czekam na info od trzech producentów.(...)
Na takim etapie czekania bylismy już kilka miesięcy temu... więc moim zdaniem właściwie nie zrobiliście nic :-P

I jeszcze jednen cytat:
kuczlaw pisze:(...)Co do dystrybucji to ja na pewno się nie podejmę, wiem z innych for jakie wychodzą później klocki. A to poczta nawaliła, a to nie było czasu wysłać, a to pogięta, a ile na tym zarabiam..... itd.... Dziękuje, poczekam ;)
Profeska pełną gębą... czekaj dalej.

Zapytuję ponownie:
po jakiego grzyba próbujecie na siłę wcisnąć innym coś, czym nawet nie macie ochoty się zajmować :?:

A wystarczyłoby odrobinę pomyśleć i przyjąć np. taki schemat działania:
- wyznaczyć z grona klubowiczów jakąś konkretną i operatywną osobę która poprowadziłaby temat od A do Z
- dać Jej "forumowe błogosławieństwo" i pomóc w organizacji np. głosowania
- siedzeć spokojnie przed kompem w domu i bez nerwacji patrzeć jak temat się rozwija
- spijać pochwały za dobre zarządzanie klubem pomimo, iż to właściwie ktoś inny odwaliłby całą "czarną robotę"

Przy odrobinie dobrej woli z Waszej strony naklejki te spokojnie powstałyby już ze 3 miesiące temu :!:
A finał będzie taki, że może za następne 2 miesiące zrobicie wreszcie te Wasze naklejki i przez następne kilka miesięcy będziecie szukać na nie chętnych a niektórzy klubowicze i tak okleją swoje prywatne auta po swojemu :!:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 17 paź 2009, 13:48

Napisze krótko, odwołuje wszystkie wcześniej składane zobowiązania i nie zajmę się produkcją i dystrybucja wlepek jak i logo forum.

Dla mnie koniec tematu...

Lukasz_
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lukasz_ » 17 paź 2009, 18:24

Kuczlaw - jesteś moderatorem, widzisz na pewno, że kilka osób na forum ma odmienne zdanie co do "klubowej" naklejki. Jednak Doc forsuje z uporem maniaka naklejkę, która się większości (moim zdaniem) nie podoba. Porozmawiaj z nim, bo może nie rozumie, że to jest forum użytkowników Audi A8 i to raczej oni powinni decydować co chcą mieć na aucie. Nie próbujcie uszczęśliwiać nas na siłę, bo efekt będzie taki, że nadrukujecie 100 naklejek i z tego zejdzie 10szt. :)

Zróbcie ankietę. Wygra najlepszy projekt. Może akurat będzie to Wasz pomysł, może kilka osób z forum (w tym ja) ogromnie się myli.

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 17 paź 2009, 19:24

Lukasz_ pisze:Kuczlaw - jesteś moderatorem, widzisz na pewno, że kilka osób na forum ma odmienne zdanie co do "klubowej" naklejki. Jednak Doc forsuje z uporem maniaka naklejkę, która się większości (moim zdaniem) nie podoba. Porozmawiaj z nim, bo może nie rozumie, że to jest forum użytkowników Audi A8 i to raczej oni powinni decydować co chcą mieć na aucie. Nie próbujcie uszczęśliwiać nas na siłę, bo efekt będzie taki, że nadrukujecie 100 naklejek i z tego zejdzie 10szt. :)

Zróbcie ankietę. Wygra najlepszy projekt. Może akurat będzie to Wasz pomysł, może kilka osób z forum (w tym ja) ogromnie się myli.
Dzięki za słowo otuchy ;) Co do logo i naklejki mogę komuś przekazać namiary. Poznałem nowy kontakt. Kolega robi prawie wszystko tzn. naklejki, polary, czapeczki,kubki itd...
Lukasz_ pisze:Kuczlaw - jesteś moderatorem, widzisz na pewno, że kilka osób na forum ma odmienne zdanie co do "klubowej" naklejki.
Zdążyłem zauważyć ale jako moderator jestem też zwykłym userem i chciałem tylko pomóc a co niektórzy z Was odebrali to jak rozpoczęcie wojny...

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 17 paź 2009, 20:45

kuczlaw pisze: Zdążyłem zauważyć ale jako moderator jestem też zwykłym userem i chciałem tylko pomóc a co niektórzy z Was odebrali to jak rozpoczęcie wojny...
Bo tak to można odebrać! Proponowane przez nas wyjścia z sytuacji wciąż są negowane (bo wzór naklejki już wybrany, bo ktoś już się tym zajmuje). A tak naprawdę w czym Kolega Doc widzi problem by zrobić ankietę i żebyśmy my forumowicze wybrali wzór naklejki i żeby całą organizacją załatwienia nalepek mogła się zająć inna osoba (np. ja , FOSS czy ktokolwiek inny).

Powiem tylko tak! Mam możliwość to załatwić bez problemów typu jakiegoś minimum druku.

Moją propozycją jest jedna naklejka (biała bądź czarna) logo klubu - www.a8team.pl/Audi_A8_D2_Z_WLEPKAMI.gif na tylną klapę pod lampę
oraz dwie naklejki (białe) z adresem www pisane fajną, czytelną czcionką - np. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 668e5.html na tylne trójkątne szybki!

Będą rozsyłane w zestawach (na jasne bądź ciemne autko), a co kto będzie chciał nakleić to tak zrobi!

Doc Proponuję byś dał nowy temat z moją propozycją - a myślę, że każdemu pomysł się spodoba. Niech zainteresowani forumowicze wypowiedzą się w tej kwestii i po okresie około 2 tygodni zamkniesz temat a ja zajmę się wydrukowaniem!

Co Ty na to ? ;D

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 17 paź 2009, 21:14

marta, zgadzam sie w 100% procentach :) fajne propozycje naklejek, ja bym chcial i by byl chetny na takie naklejki z pierwszego przykladu w jakichs malych wymiarach zebym mogl sobie zrobic ramki pod tablice z tym logo :)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 17 paź 2009, 21:22

marta pisze:Moją propozycją jest jedna naklejka (biała bądź czarna) logo klubu - www.a8team.pl/Audi_A8_D2_Z_WLEPKAMI.gif na tylną klapę pod lampę
Przecież chciałem zrobić identyczną !!! no ale Wam mój pomysł się nie spodobał to o co tu chodzi ??? Marta, robisz ze mnie głupka ? Mam nawet dwie wersje w formacie CDR, na jasne auto i ciemne,,,

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 17 paź 2009, 21:30

kuczlaw, Spokojnie! Czytaj dokładnie! Zaproponowałam obydwie propozycje naklejek o które tak na prawdę toczy się ta "wojna". Gdyż podejrzewam, że każdy będzie zadowolony! Wasza i Nasza propozycja!

A tak po za tym.. piszesz "chciałem" .. Obydwoje z Administratorem (Doc-iem od początku istnienia klubu, Ty od kiedy dołączyłeś) chcecie a nic po za gadaniem (czytaj pisaniem) nie robicie! A ktoś z nas ma chęć się tym zająć więc dlaczego nie? Dlaczego to takie problem? Tego ja nie mogę zrozumieć.. ;(

[ Dodano: 2009-10-17, 22:14 ]
Lukas134, Propozycja (czytaj chęć zajęcia się wydrukowaniem naklejek) moja nie dzieli się na dwa wzory a jest jedną całością!
Dla ścisłości pierwszy wzór jest propozycją Doc-a a drugi wzór jest zaczerpnięty z niemieckiego klubu A8! Żadna z nich nie jest mojego autorstwa!
Poprzez tą (znów użyję tego słowa ;) ) propozycję chciałabym aby każdy był zadowolony gdyż w komplecie będą obydwa wzory naklejek.

Nie wiem co jeszcze mogę napisać by przekonać Was (Administratorzy, Moderatorzy) aby sprawa naklejek dotarła do finału, szczęśliwego finału ;)

MorgothV8

Post autor: MorgothV8 » 19 paź 2009, 15:27

Ludziska na piwo/wódkę a nie się kłócić - to nie przystoi A8 klubowi :P

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 19 paź 2009, 18:40

Widzę że niektórzy nie dorośli żeby cokolwiek naklejać , a tym bardziej coś lub kogoś reprezentować :mrgreen: :D

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 21 paź 2009, 01:53

Drodzy klubowicze ... ;-)

Doc nic nie forsuje odnośnie naklejki, poza jednym zasadniczym - szkoda, że wielu z Was nie potrafi tego zrozumieć...

Zrozumcie proszę, że naklejka musi zawierać logotyp. On może ulec zmianie. Nie upieram się przy tej wersji logotypu, ale upieram się, że musi to być logotyp. Póki co nikt z Was nie zaproponował innego logotypu. Uważam, że nie musi, ale jeśli chcecie, nie ma żadnego problemu.

Jeśli ktokolwiek przygotuje inny logotyp wektorowo - nie prostackie literki zaproponowane przez Fossa ( bo nie jest to logotyp ) możemy je zmienić.

Zrozumcie proszę, że niezbędny jest nam logotyp, a nie literki.
Zrozumcie też, że każdy klub w Polsce i na świecie ma logotyp, a nie literki Arialopodobne.

Dlaczego logotyp ? Dlatego, bo umieszcza się i identyfikuje wszędzie. Na długopisie, czapce, reklamach, bannerach, ulotkach, internecie, kubeczku, koszulce - wszędzie i zawsze, utrwalając to logo w oczach ludzi.

Znacie z butów logotyp Nike? To jest logotyp. Nie sam napis NIKE.

Zrozumcie proszę różnice między napisikiem Audi A8 Team a logotypem.
Lukasz_ pisze:Jednak Doc forsuje z uporem maniaka naklejkę, która się większości (moim zdaniem) nie podoba.
Nie prawda
Spójrz ilu osobom się podoba i ile osób to zaakceptowało ( poza Fossem, który nie rozumie co to jest logotyp ) http://www.a8team.pl/topics2/158.htm

Temat niestety zamykam, bo pojawiają się kłótnie i bicie piany, a to jest zbędne.
Zamiast nieustannego sarkazmu ( tu palcem pokazywać nie będę ) można przygotować w wersji wektorowej nowy logotyp. Zapraszam, wszystko możemy zmienić.

Powtarzam jednak, ze logotyp to nie dziecinne srebrne literki, to coś więcej, to identyfikacja graficzna. Nie możemy robić małpiego gaju i dzisiaj Fossa literki, jutro Staszka kwadraciki a pojutrze Zenka cyferki. Musi być ustalony na zawsze logotyp.

Pojawiają się głosy, że są osoby chętne do pomocy, znakomicie. Zapewniam, że poddamy publicznemu głosowaniu. Musi to być jednak LOGOTYP nawiązujący jakoś do naszej "dziedziny".
Jestem do dyspozycji, proszę o PW jakby co - dzięki.

Zablokowany

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl