![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Licznik a zle wpisane logowanie???
[D2 preFL ALL ] Licznik a zle wpisane logowanie???
Witam wesolych zycze...dzis bawilem sie troszke VAGiem i po wejscu do licznika wpisalem zamiast w "przekodowanie" to w "logowanie" dana wartosc i teraz nie moge polaczyc sie z licznikiem...czy licznik nadaje sie do wyrzucenia??? Generalnie chcialem zmienic odczyt temp bo pokazuje mi w fahrenhaitach a dobrze by bylo miec celsjusze...
analogicznie bezpiecznik od zegarów również powinien załatwić sprawę
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Samo odłączenie akumulatora lub wyjęcie bezpiecznika raczej nic nie da. Każde przekodowanie jest zapamiętywane przez moduł i nawet brak napięcia nic nie zmienia w ustawieniach. Jedynie to że będziesz musiał odblokować radio i jeśli nie będziesz miał do niego kodu to dupa mokra. Najlepiej będzie jak ktoś będzie miał taką samą audiczkę i sprawdzić jakie logowanie jest w niej. Ja aż tak nie jestem obeznany w logowaniach i boję się u siebie grzebać w logach ale są może u nas na forum ludzie którzy się na tym znają.
Samo połączenie VAGA z różnymi sterownikami w aucie z 1996 roku. Ja u siebie nieraz po kilka razy uruchamiam program aby się połączyć. Mam u siebie dwa programy i na zmianę je włączam ale nie ze wszystkim i tak się połączysz. Z licznikiem raczej łącze się po kilku próbach.
Samo połączenie VAGA z różnymi sterownikami w aucie z 1996 roku. Ja u siebie nieraz po kilka razy uruchamiam program aby się połączyć. Mam u siebie dwa programy i na zmianę je włączam ale nie ze wszystkim i tak się połączysz. Z licznikiem raczej łącze się po kilku próbach.
Dążenie do doskonałości.
-
- Super Klubowicz
z tego co mi wiadomo samo wpisanie loginu nawet z kosmosu nie powinno spowodować żadnych szkód. dopiero po wpisaniu odpowiedniego loginu uzyskujemy dostęp do dodatkowych funkcji adaptacji itp. Częst zdarza się że licznik się przywiesi (zapcha bufor czy coś w tym stylu) i w efekcie nie można się do niego podłączyć choć fizycznie licznik dalej działa. Na tę dolegliwość "prawie" zawsze pomaga odebranie mu zasilania czy to przez wyjęcie bezpiecznika czy odpiecie aku. Pozdrawiam.