daro72 pisze:Dopiero w domu. Traska męcząca bo na mazurach kupa zakrętów i parę miasteczek trzeba było zaliczyć.
Tak myślałem
daro że nad morze do nas nie dotrzesz...
nie chciałem gdybać ale wiem jak sie po polskich drogach jeździ :wpale:
Zresztą dobrze że się do nas nie wybrałeś bo po południu przyszło załamanie pogody i trochę się działo - gradobicie (nas na szczęście ominęło), ulewa, pioruny, zwalone drzewa i jak to często w tej okolicy bywa mega korek na trasie Trójmiasto-Hel-Trójmiasto :evil:
daro72 pisze:Spalanie 15l na 100 przy spokojnej jeździe ale instalka jeszcze do regulacji. Prawie 400 km za 130 zł to banan nie schodzi z mordki. Myślę, że to dobra decyzja ale czas pokaże.
Jeśli to fizycznie gazu a nie na FIS'ie to rewelacja... aż nie wiem co tu jeszcze regulować.
daro72 pisze:Mam problem tylko ze wskaźnikiem ilości gazu w zbiorniku nie opada. Pokazuje cały czas pełen bak.
A to moim zdaniem kwestia programowania - miałem podobnie w moim A8 po zmianie butli dużej walcowej na mniejszą toroidalną w kole zapasowym.
ReServeD pisze:ja to nawet nie wiem co pokazuje bo nigdy go nie oglądałem, sugeruje sie diodami na sterowniku

Ja nawet na diody na sterowniku rzadko kiedy spoglądam...
po prostu wiem, że na pełnym zbiorniku LPG (a zawsze tankuję do pełna) w warunkach miejskich przejadę maks. 250km a w autostradowych maks. 350km...
po każdym tankowaniu zeruję kilometry więc wiem kiedy mniej/więcej szukać stacji...
zresztą ja i tak nie mam ciśnienia aby jeździć wyłącznie na LPG więc czasem tankuję dopiero wtedy kiedy gaz już się skończy ;-)