[D3 02 4.2MPI/LPG ] Bluetooth
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Bluetooth
Panowie da się połączyć przez blutusza z telefonu komurkowego z tym blutuszem co jest w aucie tak żeby np rozmawiać nie porzekładając karty SIM lub inne czynności wykonywać???
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 22:18 przez domin1212, łącznie zmieniany 3 razy.
$$$Domin$$$
.
.
- club-iguana
- Forum Audi A8
Ja wielokrotnie próbowałem z Nokią E66 i kupa :-?club-iguana pisze:A jakie telefony parujecie?
Miałem spróbowac jeszcze z HTC ale jakoś zabrakło mi zapału... zresztą HTC mi akurat nie bardzo potrzebne ale z tą Nokią chciałbym bardzo.
A może rzeczywiście jest jakiś konkretny kod którego powinno się użyć? :shock:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- club-iguana
- Forum Audi A8
Nie jestem tego do końca pewien dlatego pytałem się o "tajemny" kod.skipper pisze:W naszych rocznikach niema możliwości sparowania własnego telefonu poprzez bluetooth
A dlaczego? - dlatego: u kolego w 7ce ostatnio udało mi sie sparować shit(i)phona poprzez właśnie tajemny kod, który był w instrukcji auta.
W moim A8 ostatnio zauważyłem jakiś pięcio(5)cyfrowy kod na wyświetlaczu fona jak zgubił sieć i próbował (telefon) różnych kombinacji, żeby zacząć działać. Niestety nie byłem na tyle mądry i szybki żeby ów kod spisać.
Być może tylko i wyłącznie z owym "tajemnym/firmowym" kodem telefon zacznie działać.
Czy jest ktoś na forum, kto "łączy" auto np. ze starą (jakąkolwiek) Nokią?
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
- club-iguana
- Forum Audi A8
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
ustanawiam polaczenie automatyczne wpisujac w telefon kod jaki wyswietla mmi, nie pamietam ile cyfr ale dosc dlugi ciag cyfr. Robie to tylko raz i pozwalam automatycznie sie laczyc, wsiadam do auta i jezeli mam wlaczonego BT w telefonie to sie laczy automatycznie, wysiadam z auta i sie rozlacza. Oczywiscie w momencie polaczenia Nokia jest "uspiona"
Pozdrawiam
PiotrekS
PiotrekS
- club-iguana
- Forum Audi A8
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
wlaczasz w komorce BT, dajesz szukanie telefonu, tel musi miec wylaczona funkcje ukrywania tel (ustawienia BT), jak znajdzie to robisz polacz i wtedy wyskakuje dlugi kod to wpisania w komie, ale musisz to zrobic podczas postoju, ze wzgledow bezpieczenstwa nie da sie tego zrobic podczas jazdy.
Pozdrawiam
PiotrekS
PiotrekS
- club-iguana
- Forum Audi A8