Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[ALL] Lokalizator GPS

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
SPAM-husu

[ALL] Lokalizator GPS

Post autor: SPAM-husu » 16 cze 2011, 01:32

Czy orientujecie się w jaki sposób można zainstalować w samochodzie lokalizator GPS (pozwalający lokalizować samochód telefonem komórkowym) tak, by był zasilany z akumulatora?
Gdy podłaczyłem go do akumulatora bezpośrednio, to akumulator następnego dnia rozładował mi się. Dla testu podłaczyłem ten lokalizator do akumulatora w motocyklu i było to samo - na następny dzień akumulator rozładowany.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 10:02 przez SPAM-husu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 16 cze 2011, 15:34

Kolego kup sobie jakąś nokie np 3110 gdzie bateria trzyma 9 dni schowaj gdzieś w aucie i podepnij pod ładowanie , jak zgubisz autko to policja odnajdzie po nr IP telefonu co do metra gdzie stoi 8-)

mazur6662
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mazur6662 » 16 cze 2011, 17:13

http://www.datasystem.pl/Lokalizacja-aut,strona,50.html

w pracy mamy takie coś :) dokładność do 5m, nieważne czy auto będzie w tunelu czy w kontenerze i tak namierzą :) dużo nie kosztuje taki system i stała opłata też nie wychodzi drogo :)

SPAM-husu

Post autor: SPAM-husu » 16 cze 2011, 23:02

Konkretnie mam takie coś:
http://allegro.pl/lokalizator-tracker-g ... 07296.html

oraz zasilacz:
http://allegro.pl/ladowarka-zasilacz-do ... 52645.html

Wiem, że są firmy, które montują takie urządzenia w flotach. Tylko jak oni to podłączają do akumulatorów?

A z telefonem to nie wiedziałem. Po raz pierwszy słysze, że telefony mają nr IP.

mazur6662
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mazur6662 » 17 cze 2011, 09:22

telefony mają nr IMEI, unikalny dla każdego telefonu i nawet po zmianie karty policja jest w stanie namierzyć dany telefon, wystarczy że jest tylko włączony :) data system wciąga bardzo mało energii u nas w karetkach jest non stop włączony i nigdy nie było problemu z odpaleniem, myśle że się sprawdzi :)

[ Dodano: 2011-06-17, 09:26 ]
zagłuszacz też na to nie działa :) był nawet test tego w tvn turbo i autko zostało znalezione bez problemu :) nie wierzę zresztą w pro urządzenia z allegro zwykłe naciągactwo. mogę wymienić filtr powietrza w swojej D3 na K&N i napisać w ogłoszeniu profesjonalny tuning :) tak samo tam pro zagłuszacz made in china,a pewnie lepiej zagłusza mikser albo wiertarka od tego :P

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 17 cze 2011, 09:47

mazur6662 pisze:telefony mają nr IMEI, unikalny dla każdego telefonu i nawet po zmianie karty policja jest w stanie namierzyć dany telefon, wystarczy że jest tylko włączony :) data system wciąga bardzo mało energii u nas w karetkach jest non stop włączony i nigdy nie było problemu z odpaleniem, myśle że się sprawdzi :)

[ Dodano: 2011-06-17, 09:26 ]
zagłuszacz też na to nie działa :) był nawet test tego w tvn turbo i autko zostało znalezione bez problemu :) nie wierzę zresztą w pro urządzenia z allegro zwykłe naciągactwo. mogę wymienić filtr powietrza w swojej D3 na K&N i napisać w ogłoszeniu profesjonalny tuning :) tak samo tam pro zagłuszacz made in china,a pewnie lepiej zagłusza mikser albo wiertarka od tego :P
IMEI tez można zmienić, samo włączenie sprawy nie załatwia musi byc zalogowany

a firma o której mowa wyżej musi uzywać jednej z technologii dostepnej już na rynku
GPS, GSM etc. więc skoro zagłuszacz nie działał to uważam że zagłuszacz był do bani
albo zagłuszał nie to co trzeba :)

jak robisz swoje własne namierzanie to wychodzi ci taki lo-jack czyli musisz mieć
siec swoich odbiorników w całym kraju
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

SPAM-husu

Post autor: SPAM-husu » 17 cze 2011, 12:02

zaletą tego lokalizatora jest to, że mają czujnik ruchu i przemieszczenia. Np. wyjeżdżam na parę dni i dostaję smsa, że mój samochód został przestawiony. Z telefonem komórkowym bym twgo nie miał.

mazur6662
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mazur6662 » 17 cze 2011, 16:12

Maciu nie zgadzam się z Tobą że IMEI można zmienić, to jest nr na stałe przypisany do telefonu tak jak nr seryjny. sprawdź pod baterią :) jest na 100% :) owszem tel można namierzyć tylko wtedy jak zaloguje się do sieci ale IMEI nie zmienisz

sznink
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sznink » 17 cze 2011, 17:21

mazur6662 pisze:[ Dodano: 2011-06-17, 09:26 ]
Ja również oglądałem ten program (jeden z odcinków Raportu Turbo - chyba, że oglądałem inny). Firma poradziła sobie z tym problemem w ten sposób, że w momencie zniknięcia sygnału pojazdu wysyłana była ekipa ochrony do miejsca zdarzenia.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 17 cze 2011, 17:44

maciu pisze:IMEI tez można zmienić, samo włączenie sprawy nie załatwia musi byc zalogowany
ale żeby zmienić IMEI musisz wiedzieć gdzie jest telefon , ty będziesz wiedział , a myślisz że złodziej przetrzepie tobie całe auto ??
Wątpię , a wystarczy dosłownie pare godzin i będzie wiadomo gdzie twoja zguba .

SPAM-husu

Post autor: SPAM-husu » 19 cze 2011, 15:26

dodam jeszcze, że kiedyś miałem taki lokalizator zamontowany w innym samochodzie przez firmę, której płaciłem abonament za nadzór. Oni też jakoś podpięli zasilanie do akumulatora.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 21 cze 2011, 09:02

husu pisze:zaletą tego lokalizatora jest to, że mają czujnik ruchu i przemieszczenia. Np. wyjeżdżam na parę dni i dostaję smsa, że mój samochód został przestawiony.
Wiem kto w Warszawie montuje takie urządzenia i wiem jak to wszystko działa więc jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej to pisz, dzwoń, spotkamy się, pogadamy, pojedziesz, zamontujesz i ... będzie Pan zadowolony ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

SPAM-husu

Post autor: SPAM-husu » 27 cze 2011, 03:15

ok dzieki

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 03 lip 2011, 23:44

:lol: po co złodziej ma zmieniać IMEI w telefonie ukrytym w samochodzie ??, jak znajdzie to wyłączy lub zbutuje i tyle w temacie.
Telefonu nie da się namierzyć tak dokładnie jak lokalizator, z tego co się orientuję to dokładność jest rzędu kilkuset metrów. Kolega ma phona ukrytego w samochodzie, ale jak do tej pory nie musiał korzystać z tej formy lokalizacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl