labas pisze:Co w tym śmiesznego?
jesli ktos ma taki kaprys to prosze bardzo , ja nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto ,a jesli dla ciebie Textar , trw czy meyle to są jakieś barachle (cokolwiek to znaczy ) to ja jeżdżę włąsnie na takim barachle , wiec reasumujmy ty jezdzisz na oryginałach z ASO za 3550 klocki i tarcze przod i tyl ,i wymiana co 15tys.km , ja jezdze na barachle za 1350 i wymieniam je co okolo 50-60tys.km i niech tak zostanie , jakos na autobahnach co tydzien daje rade wyhamowywac z ponad 200km/h i ciagle mam dobre hamulce :-)
nie zrozumiales wogole mojego zamiaru , przede wszystkim nie wszyscy serwisuja auta w aso , jesli taką odpowiedz dostanie kazdy nowoprzybyly forumowicz ktory zamierza kupic aósemke to odrazu zwije manatki i kupi co innego , a te auta wcale nie sa tak drogie w utrzymaniu jak to opisales , sa inni ktorzy serwisują je taniej co nieznaczy gorzej sa bdb zamienniki , a niektore czesci sa takie same bo jeden i ten sam producent produkuje klocki ze znaczkiem audi i bez , te ze znaczkiem kosztuja dwa razy tyle co te bez znaczka , a8 d3 wcale nie musi byc autem drogim , ja swoim zrobilem ponad 40tys.km przez pol roku i koszty moje sa ponad 2 razy mniejsze od twoich wyliczen , naprawiłem sterownik absu -250zl, dwa czujniki parkowania 2x69zl,nowe opony dunlop sport sp 9000 235/50/zr18 - koszt 2000zl ,klocki i tarcze tyl 700 z wymianą , wymiana oleju 600zl , koszt paliwa to juz indywidualna sprawa kto ma jaki silnik i jak jezdzi , takze mozna to zrobic duzo taniej i wystarczylo o tym wspomniec a tak kolega GrzegorzN zamiast dołączyć do grona szczęśliwców i spelnic byc moze swoje marzenie o A8 zawinie sie na piecie i powie dowidzenia a przeciez nie o to chyba nam chodzi
przecież forum jak i my jestesmy po to aby sobie pomagac a nie na dzien dobry walic komus w łeb takimi kwotami , powinienes dopisac ze ty to robisz w aso i na ori czesciach ale mozna oczywiscie zrobic to samo za 1/3 tej kwoty ale na zamiennikach i które tez sa dobre i nie trzeba ich wyrzucac do smieci , sa rowniez zamienniki tak kiepskie ze wystarczają na troche i wymiana ale po to jest forum aby mozna poczytac co jest dobre a co nie
peace i niech moc bedzie z V8 :-D