[D2 ALL] BOSE - troszke więcej mocy
[D2 ALL] BOSE - troszke więcej mocy
Witam mam pytanko. W mojej 8 mam system Bose jest tam kilka głośników przód gra ok tył tak sobie wiem ze z Lewej strony pod zmieniarka jest wzmacniacz i pytanie czy moge podłączyc jakis dodatkowy Piecyk z skrzynią basową????. Kurcze w odmu mam jeszcze Volvo S60 i tam to poprostu jest moc :-)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 20:56 przez Pers, łącznie zmieniany 2 razy.
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
No włąsnie sam nie wim czy gra mi odpowiedznio nie miałem okazji u nikogo sprawdzić jak gra bo w sumie niby taki system fajny a szułu nie ma :-)
Te wzmacniacz co mam to powiem ze dość spory a nawet duży bym powiedział ale co mam powiedzic niemam pojęcia.... szukam kogos kto ma taki sam system.... bo basu jest naprawde mało :-( a z tym sporanem to tez tak mało czysty dźwięk
Te wzmacniacz co mam to powiem ze dość spory a nawet duży bym powiedział ale co mam powiedzic niemam pojęcia.... szukam kogos kto ma taki sam system.... bo basu jest naprawde mało :-( a z tym sporanem to tez tak mało czysty dźwięk
Kolego Pers, nie chciałbym Cie smucić ale wg. mnie to coś nie za bardzo z tym twoim BOSE'm jest ok :-?Pers pisze:No włąsnie sam nie wim czy gra mi odpowiedznio nie miałem okazji u nikogo sprawdzić jak gra bo w sumie niby taki system fajny a szułu nie ma :-)
U mnie też jest BOSE i jak słucham głośniej to basy muszę jeszcze "zdejmować"...
trochę łatwiej wytrzymać kiedy uchyli się trochę oba boczne okna ale "wiocha" tak jeździć więc nie podbijam basów, sporany podbite tylko o 1-ną kreskę a i tak z głośnością nie przesadzam bo aż we łbie huczy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Każdy ma inne ucho.
BOSE gra po prostu czysto i głośno. Nie ma BUM BUM (włoski na karku nie robią z basiku szum) - ale rozkręć kurek i spróbuj powiedzieć coś do towarzysza w podróży.... Uja Cię usłyszy :->
To nasze D2-kowe BOSE to technologia sprzed lat 11-12.. więc... w 1997 roku to większość z nas zapuszczała melodyje z kaseciaka rozkoszując się jakością taśmy :d
Bang&Olufsen w S8 D3 też nie łupie - ale gra lepiej jak w D2. Lepsza głębia. :roll:
BOSE gra po prostu czysto i głośno. Nie ma BUM BUM (włoski na karku nie robią z basiku szum) - ale rozkręć kurek i spróbuj powiedzieć coś do towarzysza w podróży.... Uja Cię usłyszy :->
To nasze D2-kowe BOSE to technologia sprzed lat 11-12.. więc... w 1997 roku to większość z nas zapuszczała melodyje z kaseciaka rozkoszując się jakością taśmy :d
Bang&Olufsen w S8 D3 też nie łupie - ale gra lepiej jak w D2. Lepsza głębia. :roll:
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
trend jest taki aby nagrywać z coraz większą głosnościąFOSS pisze:U mnie też jest BOSE i jak słucham głośniej to basy muszę jeszcze "zdejmować"...
http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_wars
wychodzi tzw cegła - napierd*** ale co za tym idzie jest mniej niuansów, więcej
zniekształceń itp.
mam troche ponagrywanych bardzo starych kawałków i tam nawet jak dam bass na max
to jeszcze daleko do jakiegos przesterowania itp. a jak brzmią... poezja
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Wiecie koledzy rózne sprzęty miałem w samochodzie i to jest kurcze kiła :-) albo mam cos popsute... głośników od groma wiekie wzmacniace a pyka jak na 2 głośnikach... Dla porównania Volvo S60 w tym samym roczniku to piekło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaczne sprawdzać wszyskie głośniki po kolei może cos spalone jest???
maciu pisze:jak włączasz radio to jest napis bose?
Pers pisze:A gdzie ten napis powinien być??????
No nie wiem koledzy czy u nas ten napis jest :shock:cezar88 pisze:na wyświetlaczu radia
- u mnie jest NaviPlus oraz TV i wydaje mi się, że jak uruchamiam radio to pokazuje się duży napis Navigation System (czy coś podobnego) ale napisu BOSE raczej nie ma.
Wiem natomiast, że BOSE u mnie jest bo jeszcze przed zakupem wziąłem sobie w ASO listę wyposażenia mojego auta... noi ta lista + cały zestaw urządzeń w bagażniku oraz liczba głośników i dźwięk jaki wydają potwierdzają, że BOSE u mnie jest.
Mogło być też tak, że opcja NaviPlus występowała tylko i wyłącznie razem z systemem BOSE - stąd posiadanie NaviPlus byłoby równoznaczne z posiadaniem także BOSE i napis ten nie musiałby się pokazywać.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-