[D3 05 W12 ] wymiana pompy ukł kier i maglownicy
-
- Super Klubowicz
[D3 05 W12 ] wymiana pompy ukł kier i maglownicy
Witam.
Mam pytanie. Ile może kosztować wymiana pompy układu kierowniczego i maglownicy w D3 W12? Chodzi mi o samą robociznę. Rząd wielkości od-do.
Pozdrawiam
8-)
Mam pytanie. Ile może kosztować wymiana pompy układu kierowniczego i maglownicy w D3 W12? Chodzi mi o samą robociznę. Rząd wielkości od-do.
Pozdrawiam
8-)
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 17:58 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: wymiana pompy ukł kier i maglownicy
ożżżżżższszszsz... masz coś takiego do zrobienia :shock:Serrgiusz pisze:Ile może kosztować wymiana pompy układu kierowniczego i maglownicy w D3 W12? Chodzi mi o samą robociznę. Rząd wielkości od-do.
Ja od czasu do czasu sobie lub innym dłubię różne rzeczy ale tego to bym raczej nie chciał robić... na moje oko kłania się wymont/zamont silnika więc roboty co nie miara :-?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
No właśnie. Jeden warsztat i to dobry, wycofał się po kilku godzinach. Czekam na powrót z urlopu chłopaka od dealera. Zresztą on ją serwisował u poprzedniego właściciela. Najfajniejsze jest to, że sprawdzałem ją przed kupnem (serwis Połczyńska/Lazurowa!) i o maglu nie było mowy. Wszystko szczelne i sztywne. Mam nawet wydruk z podpisem.
U mnie zbiornik wyrównawczy układu wspomagania jest pod filtrem powietrza (pomiędzy reflektorem po stronie kierowcy, a chłodnicą). Trzeba zdemontować osłonę filtra powietrza i jest pod nim jest mały czarny korek. To właśnie zbiornik wyrównawczy płynu układu wspomagania. Ja zalałem Castrolem.
Tydzień bez seksu na kołach.
Właśnie, a koszty robocizny? Coś umiecie oszacować?
U mnie zbiornik wyrównawczy układu wspomagania jest pod filtrem powietrza (pomiędzy reflektorem po stronie kierowcy, a chłodnicą). Trzeba zdemontować osłonę filtra powietrza i jest pod nim jest mały czarny korek. To właśnie zbiornik wyrównawczy płynu układu wspomagania. Ja zalałem Castrolem.
Tydzień bez seksu na kołach.
Właśnie, a koszty robocizny? Coś umiecie oszacować?
Niemcy w tym przypadku się nie popisali. Kto umieszcza zbiorniczek w takim miejscu. :shock: Sergiusz dzięki za pomoc ;-)Serrgiusz pisze:U mnie zbiornik wyrównawczy układu wspomagania jest pod filtrem powietrza (pomiędzy reflektorem po stronie kierowcy, a chłodnicą). Trzeba zdemontować osłonę filtra powietrza i jest pod nim jest mały czarny korek. To właśnie zbiornik wyrównawczy płynu układu wspomagania.
Chciałem kliknąć pomógł ale zniknęła mi opcja z menu i nie wie co jest?
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 13:20 przez Rafelek, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO Herr der Ringe
Plus pewnie zabawa przy maglownicy i pompie następne 1000zł. Obawiam się że poniżej tego nikt tego nie zrobi, tym bardziej że masz duuuuży silnik :-)EVAN pisze:Koszt wyciągnięcia i włożenia silnika to ok 1000zł.
Ja kiedyś dzwoniłem do Wesołej to przy D2 za wyjęcie magla/regenerację/włożenie krzyknęli mi coś ok. 1700 zł.
-
- Super Klubowicz
Oj Rafał, stary wyjadacz a nie pamiętasz... opcja "pomógł" pojawia się tylko założycielowi danego tematu i nikt inny tego kliknąć niestety nie może ;-)Rafelek pisze:Chciałem kliknąć pomógł ale zniknęła mi opcja z menu i nie wie co jest?
Nic na ten temat nie wiem :shock: jeśli tak było rzeczywiście i chciałbyś to wyjaśnić to napisz do mnie na PW.zanjac pisze:też tak napisałem wczoraj ale mnie moderator wykasował :evil:FOSS pisze:kłania się wymont/zamont silnika
Jakbyś potrzebował pomocy w ASO lub ludzi z ASO tu w Warszawie to pisz do mnie lub dzwoń.Serrgiusz pisze:No właśnie. Jeden warsztat i to dobry, wycofał się po kilku godzinach. Czekam na powrót z urlopu chłopaka od dealera. Zresztą on ją serwisował u poprzedniego właściciela.
Niestety wciąż są tacy mechanicy którzy coś przeoczą a potem Ty zostajesz z bublem w garażu :evil:Serrgiusz pisze:Najfajniejsze jest to, że sprawdzałem ją przed kupnem (serwis Połczyńska/Lazurowa!) i o maglu nie było mowy. Wszystko szczelne i sztywne. Mam nawet wydruk z podpisem.
Trzeba było jechać kawałek dalej do Auto Vivy... tam mógłbym Ci pomóc.
Raczej nie ma szansy na pociągnięcie teraz do odpowiedzialności (żeby np. zrobili ten magiel u siebie i partycypowali w kosztach) chociaż spróbować nie zaszkodzi... nowy magiel to pewnie coś w granicach 5-6kpln więc jest o co się kłócić.
dobrze to ująłeśSerrgiusz pisze:Tydzień bez seksu na kołach.
a potem jak będzie już zrobiona to będziesz pewnie szukał sobie pretekstu (coś ważnego do załatwienia po drugiej stronie miasta) żeby tylko wsiąść i pojeździć :lol:
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Rozum mi mówił, żeby nie wchodzić w W12 ale serce i spodnie wzięły górę. Jednak tyle radochy z jazdy dawno nie miałem. Każdemu polecę ten silnik. Porażające wrażenia i przyjemność z jazdy. Tak jak się spodziewałem.
Z tymi kosztami to trochę przesadziłem. Będzie mniej.
Właśnie czekam na chłopaka z Vivy. W poniedziałek ustalamy termin.
Będę informował. Jak byś Damian akurat był w Vivie to możemy pogadać.
Pozdrawiam
8-)
Z tymi kosztami to trochę przesadziłem. Będzie mniej.
Właśnie czekam na chłopaka z Vivy. W poniedziałek ustalamy termin.
Będę informował. Jak byś Damian akurat był w Vivie to możemy pogadać.
Pozdrawiam
8-)
Wiem, jeździłem i rzeczywiście aż nie chce się wysiadać... szczególnie jak się poleci w jakąś dłuższą trasę... banan na twarzy cały czas :lol:Serrgiusz pisze:Rozum mi mówił, żeby nie wchodzić w W12 ale serce i spodnie wzięły górę. Jednak tyle radochy z jazdy dawno nie miałem. Każdemu polecę ten silnik. Porażające wrażenia i przyjemność z jazdy. Tak jak się spodziewałem.
No proszę... to jak masz chłopaka z Vivy który ogarnia W12 to jakiś starszy stażem musi być... napisz mi na PW który to... ja znam ich tam prawie wszystkich (i vice versa) więc jakby coś to możesz się powołać na naszą znajomość... może będzie łatwiej i trochę taniej ;-)Serrgiusz pisze:Właśnie czekam na chłopaka z Vivy. W poniedziałek ustalamy termin.
No to daj mi wcześniej znać o której będziesz... ja mam do Vivy max 0,5 godz drogi włącznie z wyjechaniem z garażu więc mogę podjechać... zresztą i tak miałem pogadać tam z jednym kolegą więc 2 pieczenie na 1 ogniu ;-)Serrgiusz pisze:Będę informował. Jak byś Damian akurat był w Vivie to możemy pogadać.
Masz do mnie telefon??... chyba kiedyś wysyłałem włącznie z zaproszeniem na spota ale dla pewności wyślę za chwile jeszcze raz na PW.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 21:25 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Zapewniam Was koledzy, ze szkoda czasu i fatygi .. kolega Sergiusz nie wskora nic, a tylko wygeneruje niepotrzebe koszty,... przerabialem to z przedstawicielem Range Rovera, jak rowniez administruje w firmie, ktora jest m.in. w Hiszpanii generalnym przedstawicielem polskiego producenta skuterow .. spotykam sie z podobnymi tematami ... jesli klient nie kupil w naszej sieci dealerskiej uzywanego skutera, a przyjechal tylko na przedzakupowy przeglad, serwis nie wezmie na siebie odpowiedzialnosci za awarie wynikla np po tygodniu uzytkowania,.. nie ma prawa wypuscic za brame niesprawnego, ale nic ponadto .... mowie to z autopsji.. Boze bron ze zlego zyczenia koledze Sergiusz,.. musisz naprawic te awarie we wlasnym zakresie,.. nie ma wyjscia ,..FOSS pisze:Raczej nie ma szansy na pociągnięcie teraz do odpowiedzialności (żeby np. zrobili ten magiel u siebie i partycypowali w kosztach) chociaż spróbować nie zaszkodzi...