[all] TIPTRONIC ZF zbiór wiedzy. Wymiana filtra i oleju ATF
Panowie, ponoć miało być gładko i bez problemów a jednak mi nie idzie
VCDS 10.6.3
Wchodzę w Auto Trans 02 a następnie CODE 07
Mam tam :
Software Coding : 00001
WorkShop Code : 02314
Wpisuję w Software Coding 00032, klikam Do It, chwilę trawi, zamyka się okienko, wchodzę ponownie i nic, dalej jest 00001 ...
Co robię nie tak?
VCDS 10.6.3
Mam tam :
Wpisuję w Software Coding 00032, klikam Do It, chwilę trawi, zamyka się okienko, wchodzę ponownie i nic, dalej jest 00001 ...
Co robię nie tak?
Udało się przekodować czy nie? Mam inny interfejs (VCP), w razie jak sprawa aktualna to uderzaj do mnie po 21 sierpnia - pożyczę Ci kompa z interfejsem i spróbujesz na innym. Z tego co wiem to czasasmi potrafi nie działać. Pozdrosebos17 pisze:Panowie, ponoć miało być gładko i bez problemów a jednak mi nie idzie
VCDS 10.6.3
Mam tam :
Co robię nie tak?
Bądź dobry jak chleb.
Dzięki, odezwę się na pewno ;-)pebo pisze:Udało się przekodować czy nie? Mam inny interfejs (VCP), w razie jak sprawa aktualna to uderzaj do mnie po 21 sierpnia - pożyczę Ci kompa z interfejsem i spróbujesz na innym. Z tego co wiem to czasasmi potrafi nie działać. Pozdrosebos17 pisze:Panowie, ponoć miało być gładko i bez problemów a jednak mi nie idzie
VCDS 10.6.3
Mam tam :
Co robię nie tak?
Automatyczna skrzynia 6-biegowa 09E
w Audi A8‘03 zeszyty do samodzielnego krztałcenia (materiały szkoleniowe Audi)
part 1
http://hotfile.com/dl/129320571/9ecd28d/SSP283_PL.pdf.html
part 2
http://hotfile.com/dl/129320642/69cc193/SSP284_PL.pdf.html
Miłego czytania Michał
w Audi A8‘03 zeszyty do samodzielnego krztałcenia (materiały szkoleniowe Audi)
part 1
http://hotfile.com/dl/129320571/9ecd28d/SSP283_PL.pdf.html
part 2
http://hotfile.com/dl/129320642/69cc193/SSP284_PL.pdf.html
Miłego czytania Michał
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Forum Audi A8
Witam
Prosił bym o jakieś porady mianowicie wlasnie zaczalem miec problemy ze swoja shrzynią 6HP26A - wchodzi mi na tryb awaryjny na 5 lub 6 biegu na tak przy 40-50 milach kiedy zwalniam z np 70mil i chce dodac gazu lzej . Pierwsze w sumie sie blokuje, ale tylko na 5 lub 6 i jak dodam gazu to wtedy tryb awaryjny , a jak poczekam chwilke bez dodawania gazu lub tylko minimalnie dodaje to wtedy wroci i znow pracuje normalnie.Na lopatkach nie wchodzi w tryb awaryjny, ale tylko jak to kontroluje nie przyspieszam z 5biegu czy 6 przy predkosci ponizej 40-50, bo sie zawiesza.
Moze zaczne od wymiany oleju z kumplem, bo Vag w sumie nam nic konkretnego nie powiedzial, popularny bład który moze oznaczać wiele.
Moze ktoś ma jakieś sugestie z gory dziekuje.
Prosił bym o jakieś porady mianowicie wlasnie zaczalem miec problemy ze swoja shrzynią 6HP26A - wchodzi mi na tryb awaryjny na 5 lub 6 biegu na tak przy 40-50 milach kiedy zwalniam z np 70mil i chce dodac gazu lzej . Pierwsze w sumie sie blokuje, ale tylko na 5 lub 6 i jak dodam gazu to wtedy tryb awaryjny , a jak poczekam chwilke bez dodawania gazu lub tylko minimalnie dodaje to wtedy wroci i znow pracuje normalnie.Na lopatkach nie wchodzi w tryb awaryjny, ale tylko jak to kontroluje nie przyspieszam z 5biegu czy 6 przy predkosci ponizej 40-50, bo sie zawiesza.
Moze zaczne od wymiany oleju z kumplem, bo Vag w sumie nam nic konkretnego nie powiedzial, popularny bład który moze oznaczać wiele.
Moze ktoś ma jakieś sugestie z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2011, 18:56 przez Marcin1983pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko Audi...
-
- Forum Audi A8
Witam.
Mam plan zmiany oleju w skrzyni 5HP19 jestem z wrocka i z esso no teraz mobilem jest tutaj ciezko. W pewnej hurtowni polecili mi GULF Multi-Vehicle ATF. Spełnia wszystkie normy co Esso 71141 i nawet wiecej. Jest koloru czerwonego. Jakby co to mam szczegolowe dane. Jak myslicie czy ten olej bedzie dobry? Dodam ze cena to 38zl za 1L.
Do tego jeszcze jaki filtr lepiej wybrac Mann czy Knecht?
Mam plan zmiany oleju w skrzyni 5HP19 jestem z wrocka i z esso no teraz mobilem jest tutaj ciezko. W pewnej hurtowni polecili mi GULF Multi-Vehicle ATF. Spełnia wszystkie normy co Esso 71141 i nawet wiecej. Jest koloru czerwonego. Jakby co to mam szczegolowe dane. Jak myslicie czy ten olej bedzie dobry? Dodam ze cena to 38zl za 1L.
, jak nie masz dostępu do esso 71141 to kup febi (F14738) ten powinni mieć , sprawdzony i dobry można polecić cena około 40 zł za 1l. a co do filtra to knecht jest w orginale, ostatnio jak wymieniałem to był właśnie knechta.bbeettoonn pisze:Witam.
toom_ek
kup sobie coś takiego http://allegro.pl/olejnica-olejarka-str ... 91332.htmlpb41ns pisze:bardzo ciekawa lektura, panowie, jak ma wyglądać ten przyrząd do nalewania, nie chce ni żadne zdjęcie działąć