![]() |
![]() |
Pytanie do Panów
-
- Super Klubowicz
Pytanie do Panów
Mam pytanko tym razem raczej tylko do Panów. I w ogóle z innej beczki.
Czy wasze żony - partnerki lubią prowadzić A8? Używać ich na co dzień do swoich potrzeb? Do pracy, dzieci do szkoły, z mamą do lekarza lub cmentarza, zakupy, "lans".
Czy może mają jakiś i właśnie jaki, dyskomfort? Czy te ok 2 tony robi różnicę?
Co akceptują, a co im przeszkadza? Z czym mają dyskomfort?
8-)
Czy wasze żony - partnerki lubią prowadzić A8? Używać ich na co dzień do swoich potrzeb? Do pracy, dzieci do szkoły, z mamą do lekarza lub cmentarza, zakupy, "lans".
Czy może mają jakiś i właśnie jaki, dyskomfort? Czy te ok 2 tony robi różnicę?
Co akceptują, a co im przeszkadza? Z czym mają dyskomfort?
8-)
jak jadę szybko po ciasnych zakrętach moją "8" to mam wrażenie jak bym jechał mniejszym samochodem , nie czuję żebym jechał tak dużym autem , może to ta moc :mrgreen: w porównaniu do masy i w większym stopniu quattro ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

Moja powiedziała, że nigdy nie wsiądzie za kierownicę, zresztą mnie to cieszy bo ma tendencję podjeżdżania wszędzie na centymetry i już parę razy się zdarzyło, że brakło tego centymetra :-(. Poprzednie swoje auto poobijała, mimo, że sporo było mniejsze od 8, obecne poobijała - ma jeszcze mniejsze, chyba zostało tylko jej kupić Smarta.
Moja jak przesiada się czasem do 8-semki to po powrocie słyszę tylko jedno stwierdzenie - WARIAT - oczywiście ma na myśli samochód. Wcale się nie pytam dlaczego tak mówi, pewnie zapitalała i kogoś wyprzedzała, a wiecie jak się wciśnie gaz co się dzieje.
W swoim SZERSZENIU ma 1,5 motorek i pewnie dlatego tak mówi.
Żonka mówi także, że na trasie jeździ się jej super 8-semką jednak nie lubi nim jeździć po wąskich uliczkach na osiedlu między innymi samochodami, ponadto stwierdziła, że i tak najlepiej prowadziło jej się MB W210 :-(
W swoim SZERSZENIU ma 1,5 motorek i pewnie dlatego tak mówi.
Żonka mówi także, że na trasie jeździ się jej super 8-semką jednak nie lubi nim jeździć po wąskich uliczkach na osiedlu między innymi samochodami, ponadto stwierdziła, że i tak najlepiej prowadziło jej się MB W210 :-(
albo zainwestuj w czujniki i niech się uczy parkować z czujnikami ;-)sylwekr pisze:chyba zostało tylko jej kupić Smarta.
hehe ... lekkiej nogi to ona nie ma , ale z czasem ogarnie jak jeździć z tak dużym silnikiem , ja na co dzień staram się nie przekraczać 2500-3000obr/min i to starczy żeby dynamicznie jechać ;-) , a spalanie w granicach 20-24litrówaudik pisze:Minus bo spalanie przy jej jeździe w Krakowie to na razie min 25l myślę że w zimie 30 pęknie ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

mdamian pisze: albo zainwestuj w czujniki i niech się uczy parkować z czujnikami ;-)
Dobra rada z tymi czujnikami parkowania, teraz jeździ Mercedesem A klasą, gdzie przed szybą zaraz jest koniec samochodu, ale i tak potrafi wjechać w wysoki krawęźnik, żywopłot itp, a jak nie daj boże zwrócę uwagę to zawsze "przecież widzę"
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
-
- Super Klubowicz
moja kobita tragedia, kiedyś przyprawi mnie o zawał, ech co tu pisać - antytalent do prowadzenia 8, pierwszy wyjazd na zakupy i urwała zderzak na dole przy kołach (taki malutki spojler) z obu stron bo krawężnik był za wysoki; jak jedziemy razem to ja prowadzę bo nie chce siąść za kierownicę, gdyż (sorki) opierdalam non stop, popełnia takie błędy, że głowa boli a serce podchodzi do gardła, parkowania to już porażka totalna - z każdej strony musi być z 5 m wolnego bo nie daje rady.
Jedyne co robi dobrze to myje samochód, na żadnej myjni tak nie umyją - po prostu jak to powiedział mój sąsiad: ma predyspozycje do szmaty i mopa, ale tak to spoko kobita.
Bardzo podoba się Jej automatyczna skrzynia bo nie ma kangurka przy ruszaniu ze świateł :mrgreen:
Aż mi się lżej na sercu zrobiło :-D
Jedyne co robi dobrze to myje samochód, na żadnej myjni tak nie umyją - po prostu jak to powiedział mój sąsiad: ma predyspozycje do szmaty i mopa, ale tak to spoko kobita.
Bardzo podoba się Jej automatyczna skrzynia bo nie ma kangurka przy ruszaniu ze świateł :mrgreen:
Aż mi się lżej na sercu zrobiło :-D
słowa od mojej:
-wyzsze zawieszenie (mamy od esy)
-uchwyty na napoje z przodu
-nie widać gdzie sie kończy auto z tyłu (wyeliminowałem już ten problem montując kamere cofania, teraz można podjechać na centymetr a podczepianie przyczepy to sama przyjemność, wczesniej bez 2giej osoby było to praktycznie niewykonalne)
no i po ostatnich podwyzkach lpg po powrocie słysze - "boze ile to auto chleje" 8-)
a najbardziej odpowiadają jej duze podswietlane lusterka w słonecznikach, i czemu nie ma takich z tyłu dla kolezanek :-P
-wyzsze zawieszenie (mamy od esy)
-uchwyty na napoje z przodu
-nie widać gdzie sie kończy auto z tyłu (wyeliminowałem już ten problem montując kamere cofania, teraz można podjechać na centymetr a podczepianie przyczepy to sama przyjemność, wczesniej bez 2giej osoby było to praktycznie niewykonalne)
no i po ostatnich podwyzkach lpg po powrocie słysze - "boze ile to auto chleje" 8-)
a najbardziej odpowiadają jej duze podswietlane lusterka w słonecznikach, i czemu nie ma takich z tyłu dla kolezanek :-P
No pewnie że nie... wolelibyśmy jakąś niezależną opinię Łukasza :-Pmarta pisze:Wiem, że to temat dla Panów ale czy mogłabym dodać coś od siebie jako żona?
tylko jak ją uzyskać skoro On pisze na Twoim profilu... noi żeby to była jeszcze opinia niezależna musielibyśmy Ci zablokować dostęp do tego tematu

.
.
.
.
.
.
no chyba jednak nie ma rady... więc pisz :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning