Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[A8 D2 96r] Telefon

PIPPEN
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PIPPEN » 14 lis 2009, 09:27

Dzięki za info ja chyba zleje ten temat bo nie chce mi się znów takich poszukiwań robić już raz tak szukałem spryskiwaczy do xenonów

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 14 lis 2009, 10:44

PIPPEN pisze:(...)
To jest telefon stacjonarny z mozliwoscia odczepienia go i wtedy dziala jak komorka.
(...)
Kolego PIPPEN, tak w kwestii formalnej...
to nie jest telefon stacjonarny.

Telefon w samochodzie to telefon przenośny do którego zamontowany jest dedykowany uchwyt samochodowy, na stałe jest podłączone zasilanie (czyli także ładowanie) oraz sprzęgnięty jest z zestawem nagłośnienia samochodu (czyli można rozmawiać bez podnoszenia słuchawki).

W takich telefonach zawsze podstawowym problemem jest bateria która z czasem traci swoje właściwości i praktycznie nie działa po zdjęciu z uchwytu...
Baterie w telefonach komórkowych nie były przystosowane do pracy ciągle z podłączoną ładowarką - powinny być ładowane na max a potem rozładowywane do końca.

Drugim problemem jest oczywiście dostępność takich telefonów które na rynku wtórnym naprawdę ciężko znaleźć.
PIPPEN pisze:Dzięki za info ja chyba zleje ten temat bo nie chce mi się znów takich poszukiwań robić już raz tak szukałem spryskiwaczy do xenonów
Rozwiązanie tematu jest tak naprawdę bardzo proste...
trzeba tylko wyjść poza działania schematyczne i nie upierać się na reperowaniu czegoś co już dawno umarło.

W moim A8 FL mam telefon Nokia (jakiś stary model) - niestety też nie działa ale mi akurat bardzo na nim nie zależało...
orienowałem sie co z tym zrobić i...
w ASO można spokojnie dokupić cały nowy uchwyt pod Nokię 6310i w cenie 160pln
do tego dokupić telefon w cenie 300pln (a Nokia 6310i to zawsze byl całkiem przyzwoity telefon - wszyscy go chwalili) i szybko i bezstresowo w ciągu tygodnia masz nowy działający komplet za 450pln.

Wydaje mi się to dużo lepszym rozwiązaniem niż codzienne szperanie w Allegro, eBay'u, pół roku nerwów i kupowanie kilku sztuk w których dopiero któraś z kolei będzie miała dobrą baterię :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

PIPPEN
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PIPPEN » 14 lis 2009, 12:56

Oczywiście przyznaję Ci rację ja nie mam czasu na szukanie takich antyków i to jeszcze w dobrym stanie lepiej zapodać coś nowego co pochodzi.Dzięki i pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl