części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 01 3.3TDI ] Magiel - uszkodzony?

sylweste.r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 01 3.3TDI ] Magiel - uszkodzony?

Post autor: sylweste.r » 18 lis 2011, 22:09

hej,

wyprowadzanie auta na prosta nie idzie niestety latwo.... :/ dzisiaj chce odbierac samochod, a okazuje sie, ze.... auto w lewa strone skreca tylko 1 obrot kierownicy (ledwo sie miescilem na skrzyzowaniu zeby skrecic....), w prawo chyba normalnie, ok 1.5 obrotu...

no to z ryjem do mechanika, a on mi na to:
1. ze pewnie magiel kupilem zepsuty (kosztowal w intercarsie cos ok 1.7k, wiec chyba regenerowany...?)
2. ze oni zakladajac magiel (byl wyjety silnik) nie sa w stanie sprawdzic czy czesc jest dobra, czy nie, wiec zalozyli to co im przywiozlem...

zalamie sie ...:/ powiedzcie prosze, kto sie zna, bo ja jak juz wielokrotnie pisalem jestem calkowicie "niemechaniczny"
1. czy to prawda co napisalem w pkt 2? nie mozna tego sprawdzic przed zalozeniem?
2. czy istnieje mozliwosc w 3.3 TDI wyjecia magla bez wyjmowania silnika? bo mozliwe ze to mnie czeka. znalazlem opis jak to zrobic w 4.2 zdaje sie, ale dla 3.3 niczego podobnego nie udalo mi sie znalezc.
3. ewentualnie macie moze pomysl co moze byc inna przyczyna takich objawow? moze to cos innego a nie uszkodzona czesc, moze cos zle podlaczyli, albo sam nie wiem....

z gory dzieki! pzdr, Sylwester.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 09:37 przez sylweste.r, łącznie zmieniany 1 raz.

tomek87g
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomek87g » 18 lis 2011, 23:19

akurat to czy magiel pracuje w normalnym zakresie da sie sprawdzic jak ma sie magiel wyjety przed soba na stoliku czy podłodze

odepnij koncówki drążków kierowniczych od zwrotnic i sprawdz czy sie wtedy daje wiecej obrócic(moze skladajac zawias cos namieszali),jak bedzie to samo to raczej magiel znów do wyjecia

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 19 lis 2011, 11:11

Akurat z maglem i wspomaganiem ja miałem przejścia. Na priv wyślę tobie tel do mojego mechanika. Chłopak zjadł zęby na audi. Pracuje w ASO i po pracy naprawia w swoim warsztacie.

sylweste.r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sylweste.r » 20 lis 2011, 12:44

Tomek - pomimo tego ze przekladnia nie jest podlaczona do niczego mozna ja sprawdzic?

tomek87g
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomek87g » 21 lis 2011, 08:38

tak jak napisałem
mozna sprawdzic czy pracuje w pelnym zakresie bez zaciec ,skoków itp.
lapiesz za trzpien ktory wchodzi w kolumnę kierownicza i przekrecasz do oporu w prawo , lewo i sprawdzasz ile wysuwają sie drazki kierownicze

jak masz w jedna strone 1.5 obrotu
a w druga 1 obrót
to moze ktos przy regeneracji zle magiel poskladal(malo prawdopodobne,ale)
moze taz Tym co montowali magiel udalo sie zle zamontowac ten wpust w kolumnie(takze malo prawdopodobna opcja)

gdybania

odepnij koncówki i przegub od kolumny kierowniczej(ten pod nogami kierowcy) i sprawdz ile obrotów wtedy dasz rade zrobić

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl