Był ktoś w takiej sytuacji?
a na tym filmiku widać jak ta A6 C4 zawisł na błocie i wszystkie 4 koła chlapią ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
S4 C4 z blokadą też miałem takie momenty, jak się powiesi na zbitym sniegumdamian pisze:no dobrze , czyli wyłączając system antypoślizgowy to tylne koła powinny się obracać i nie powinny być przyhamowywane :?: :?:
ale to nie zmienia faktu że nasze quattro jak zawiśnie na podłodze to zachowuje się tak jak kolega maciu zademonstrował nam ;-)
to nawet dwie blokady z jeszcze starszych nie pomogą :mrgreen:
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Ja latem byłem właśnie w takiej samej sytuacji jak na pierwszym filmiku jak wracałem z ryb. Wjechałem w podobne błotko bardzo powoli i kiedy zderzak trochę się zanurzył to wymiękłem i wycofałem. Efektem był znowu wyrwany zderzak. Jeśli chodzi o o zawieszenie się na śniegu też przerabiałem to na zaspie w poprzednią zimę. No i żeby nie łopata i Opel Frontera to bym się nie wygrzebał z tej zaspy.
Dążenie do doskonałości.
ja zimą zawisłem w taki sposób , to koleś fiatem seicento mnie szarpnął , ale w bok żeby koła złapały przyczepność , starczyło 10 cm w bok i już wyjechał sam dalej :mrgreen:
A to temu bo tam już łopata nie pomogła , akurat wtedy spało z 40cm śniegu :mrgreen:
A to temu bo tam już łopata nie pomogła , akurat wtedy spało z 40cm śniegu :mrgreen:
Ps:
Ps:
- tutenhamon
- Super Klubowicz
tutenhamon, tam właśnie jest pokazane w czym przydaje się napęd quattro , a można
Ps:
Ps:
- tutenhamon
- Super Klubowicz