Mandatyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!
Tiaaa... Ostatni dzień kawalerskiego żywota: fotoradar straży miejskiej w Zgierzu. Wynik 100zł i 4 pkt.
Zeszły weekend Puławska w stronę Piaseczna: 97km/h na 50 i brak pasów. Miało być w sumie 500zł i 10 pkt. Skończyło się na 200zł i 6pkt za speed (33 km/h za dużo) i pouczeniu za brak pasów. :mrgreen:
Zeszły weekend Puławska w stronę Piaseczna: 97km/h na 50 i brak pasów. Miało być w sumie 500zł i 10 pkt. Skończyło się na 200zł i 6pkt za speed (33 km/h za dużo) i pouczeniu za brak pasów. :mrgreen:
Get Audi or die tryin...
No kolego, widzę, że zbierasz punkty w programie lojalnościowym jak się patrzy... :shock:Grande pisze:Tiaaa... Ostatni dzień kawalerskiego żywota: fotoradar straży miejskiej w Zgierzu. Wynik 100zł i 4 pkt.
Uważaj bardziej bo stracisz "cugle" a z odzyskaniem jest sporo zabawy ;-)
Ja już kiedyś straciłem za pukty i teraz jestem "czujny jak ważka".... :wpale:
co nie znaczy, że jeżdżę wolniej niż kiedyś 8-)
Spoko, spoko damy radę... ostatnio miałem takie "szczęscie".... tak to ponad 2 lata na czysto.FOSS pisze:No kolego, widzę, że zbierasz punkty w programie lojalnościowym jak się patrzy... :shock:Grande pisze:Tiaaa... Ostatni dzień kawalerskiego żywota: fotoradar straży miejskiej w Zgierzu. Wynik 100zł i 4 pkt.
Uważaj bardziej bo stracisz "cugle" a z odzyskaniem jest sporo zabawy ;-)
Ja już kiedyś straciłem za pukty i teraz jestem "czujny jak ważka".... :wpale:
co nie znaczy, że jeżdżę wolniej niż kiedyś 8-)
Get Audi or die tryin...
Mnie dwa razy złapali. Raz przez V8, drugi raz nie.
1. Dawno, dawno temu w Warszawie przejechałem przez ciągłą linię. Tak, przyznaję się. Bo bez sensu mieli namalowane, ale co tam. Przejechałem -> 100zł i 1 pkt w programie lojalnościowym.
2. Ostatnio jak wracałem z Norwegii, żeby oponki i olej sobie zmienić. Przez Norwegię, Szwecję, Danię i Niemcy jadę bez problemu, w Polsce też dobrze szło - nawet tak źle nie było z drogami, ale kurde jadę za tirem niecałe 80km/h, za mną jakiś wariat w renówce megane się śpieszy i ciągle wygląda, czy już może wyprzedzać, a tu z naprzeciwka ruch niezły. Nadarza się okazja, za jakiś czas zakręt, samochody się kończą, to ja butuję. Koleś za mną oczywiście nie zdążył, bo zakręt. WYprzedziłem i jadę sobie kulturalnie 100-110km/h no i ta renówka dojeżdża. Już się bierze za wyprzedzanie mnie, podjeżdża blisko i nagle zwalnia (nie wyprzedza). No i w tym momencie już wiedziałem co za mną jedzie...
Na wideło mi pokazali, że jak wyprzedzałem tego TIRa (trwało to całe 4 sekundy), to zaczęła się jednostronnie ciągła. Oczywiście z tych całych emocji nie pamiętam dokładnie wszystkiego, ale gdzieś tam się zaczęła, zanim zjechałem na swój pas. Zawsze wydawało mi się, że kończyć na takiej można, ale panowie mówili, że nie. Efekt: 200zł, 1 pkt.
Co do tego pierwszego mandatu, to moja wina, fakt. Zaakceptowałem i tyle. Ale co do tego drugiego, to kurde potem 5 nocy nie spałem, tylko myślałem o tym, bo przekonany byłem, że winy żadnej nie mam... I co Wy na to?
1. Dawno, dawno temu w Warszawie przejechałem przez ciągłą linię. Tak, przyznaję się. Bo bez sensu mieli namalowane, ale co tam. Przejechałem -> 100zł i 1 pkt w programie lojalnościowym.
2. Ostatnio jak wracałem z Norwegii, żeby oponki i olej sobie zmienić. Przez Norwegię, Szwecję, Danię i Niemcy jadę bez problemu, w Polsce też dobrze szło - nawet tak źle nie było z drogami, ale kurde jadę za tirem niecałe 80km/h, za mną jakiś wariat w renówce megane się śpieszy i ciągle wygląda, czy już może wyprzedzać, a tu z naprzeciwka ruch niezły. Nadarza się okazja, za jakiś czas zakręt, samochody się kończą, to ja butuję. Koleś za mną oczywiście nie zdążył, bo zakręt. WYprzedziłem i jadę sobie kulturalnie 100-110km/h no i ta renówka dojeżdża. Już się bierze za wyprzedzanie mnie, podjeżdża blisko i nagle zwalnia (nie wyprzedza). No i w tym momencie już wiedziałem co za mną jedzie...
Na wideło mi pokazali, że jak wyprzedzałem tego TIRa (trwało to całe 4 sekundy), to zaczęła się jednostronnie ciągła. Oczywiście z tych całych emocji nie pamiętam dokładnie wszystkiego, ale gdzieś tam się zaczęła, zanim zjechałem na swój pas. Zawsze wydawało mi się, że kończyć na takiej można, ale panowie mówili, że nie. Efekt: 200zł, 1 pkt.
Co do tego pierwszego mandatu, to moja wina, fakt. Zaakceptowałem i tyle. Ale co do tego drugiego, to kurde potem 5 nocy nie spałem, tylko myślałem o tym, bo przekonany byłem, że winy żadnej nie mam... I co Wy na to?
eXecutorR nie powinieneś dostać mandatu jeżeli zacząłeś wyprzedzać na przerywanej która przeszła w ciągła. Musiałeś zjechać z pasa i nie było nic nie zgodnego z przepisami. No chyba ze zacząłeś wyprzedzać na ciągłej.
Co do fotoradarów zawsze uważałem na te odwrócone przodem w moja stronę natomiast te które były odwrócone jakby tyłem do mnie zawsze zlewałem. Jakże wielkie ogarnęło mnie zdziwienie jak dostałem takie zdjęcie.
Zdjecie
Fotoradar ustawiony w lesie nie wiem po jaką cholerę i do tego to przekroczenie o 21 jak by było 20 dostałbym o polowe mniejszy mandat i mniej punktów :diabel: a tak to 200zl 4pkt
Co do fotoradarów zawsze uważałem na te odwrócone przodem w moja stronę natomiast te które były odwrócone jakby tyłem do mnie zawsze zlewałem. Jakże wielkie ogarnęło mnie zdziwienie jak dostałem takie zdjęcie.
Zdjecie
Fotoradar ustawiony w lesie nie wiem po jaką cholerę i do tego to przekroczenie o 21 jak by było 20 dostałbym o polowe mniejszy mandat i mniej punktów :diabel: a tak to 200zl 4pkt
Kolego arturro, przykro mi w ten sposób mówić ale to co napisałeś to bzdura...arturro pisze:eXecutorR nie powinieneś dostać mandatu jeżeli zacząłeś wyprzedzać na przerywanej która przeszła w ciągła. Musiałeś zjechać z pasa i nie było nic nie zgodnego z przepisami.(...)
nie ma takiej zasady.
Nie ma praktycznie żadnego odstępstwa od zasady nieprzekraczania lini ciągłej.
A manewru wyprzedzania nie wolno zaczynać jeżeli widzimy, że nie możemy go zakończyć przed rozpoczęciem lini ciągłej - zawsze tak było i nic w tym zakresie się nie zmieniło.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
klamiesz jak z nut... jeździsz D3-ką więc musisz mieć jakieś pln-y na koncie :mrgreen:zanjac pisze:jak dotąd dalej mam konto puste ;-)
joke :-P
Ja niestety zebrałem już parę punktów w "programie lojalnościowym"...
wszystko to prędkość :wpale:
no ale na razie jest ich za mało aby wymienić je na dodatkowy egzamin sprawdzający a mi wcale się nie spieszy :-P :mrgreen:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-