Znaczki na tylnej klapie - wiocha czy szpan?
a ta lotka na tylnej klapie ..... brak słów , jeszcze ten niby chrom
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
może tutaj warto byłoby dać ogłoszenie...rollo_tomasi pisze:Niezależnie od wszystkiego, KUPIĘ komplet znaczków (oprócz obręczy Audi) na tylną klapę do D2 PreFL, 4.2.
Jeśli ktoś ma, proszę o info na PRV.
druga sprawa.. jest kilku kolegów handlujących gratami do D2 więc wystarczy samemu zapytać... a napewno się znaczki znajdą ;-)
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
123mielony pisze:Wracając do oznaczeń na tylnej klapie to znalazłem dzisiaj mistrza https://picasaweb.google.com/lh/photo/T ... directlink
To ja powiem tak - trochę go poniosło... :shock: :mrgreen:
W Golfach 4 często widać te zjawisko.To coś wzbogaconego a la lata 89- 90 kiedy zadowolony użytkownik np Renault 4 Tl naklejał sobie znane kleksy na karoserii bocznej a i nawet masce-bo do kupienia były wtedy z tych nalepek tylko KLEKSY.Pamięta ktoś :?: Mnie się wydaję że osoba która nakleiła te piękne szyldy numerowe wzięte prosto z drzwi wejściowych do domu jest dumna że ma a8 :idea:
Chyba kliknę "Zgłoś nadużycie".123mielony pisze:Wracając do oznaczeń na tylnej klapie to znalazłem dzisiaj mistrza https://picasaweb.google.com/lh/photo/T ... directlink
Bądź dobry jak chleb.
longa jest prosto rozpoznac do tylu sie wskakuje lepiej niz o przodu dluzsze drzwi.
zdjecia przedstawiaja moje AUDI po montażu lpg!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
po lift ma mały chyba znaczek S8
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 12:57 przez mdamian, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps:
Ps:
trochę dziwnie to wygląda , bo roczniki od 1996-2002 mają różne znaczki i małe i duże , nie wiem od czego to zależne , może od tego czy ktoś malował auto czy nie i jaki znaczek kupił :?: :?:
to jest 2001 rok (według ogłoszenia)
a to 1997 rok (według ogłoszenia)
nie wiem od czego to zależy
to jest 2001 rok (według ogłoszenia)
a to 1997 rok (według ogłoszenia)
nie wiem od czego to zależy
Ps:
Ps:
Od czego to zależy?... od rocznika oczywiście ;-)mdamian pisze:trochę dziwnie to wygląda , bo roczniki od 1996-2002 mają różne znaczki i małe i duże , nie wiem od czego to zależne , może od tego czy ktoś malował auto czy nie i jaki znaczek kupił :?: :?:
Logo S8 zmieniło się, o ile dobrze pamiętam, wraz z rokiem modelowym 2001 czyli wszystkie przed-lifty mają stare logo (znaczek) a po-lifty stare logo mają tylko w rocznikach 1999 i 2000 (modelowy 2000) i nowe logo w rocznikach 2000 (modelowy 2001), 2001, 2002.
Rocznik 2000 a modelowy 2001 to produkcja z co najmniej z czerwca tego roku i później ;-)
Logo S8 (i stare i nowe) umieszczane było na klapie tylnej, na przedniej atrapie, na zegarach i na kierownicy ale nie kojarzę jak było z progami... jak było już nowe logo w poliftach to na pewno są progi aluminiowe z nowym logiem ale czy w rocznikach 1999-2000 i tym bardziej w przed-liftach stare logo także było umieszczane na progach to tego już nie wiem.
Występowanie loga na klapie tylnej i atrapie przedniej było także uzależnione od konkretnej specyfikacji auta bo domyślnie auto jest oznakowane ale można było je zamówić bez oznakowania.
Logo S8 (i stare i nowe) było zawsze na zegarach (niezależnie od specyfikacji auta) oraz na kierownicy (tylko kiedy była trójramienna sportowa).
I to chyba wsjo na ten temat :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
oki FOSS, to teraz pytanie odnośnie znaczków "S" te duże były do 2000 roku czy małe były do 2000 roku :?: :?:
Ps:
Ps:
Nie wiem które nazywasz małymi a które dużymi więc po mojemu...mdamian pisze:oki FOSS, to teraz pytanie odnośnie znaczków "S" te duże były do 2000 roku czy małe były do 2000 roku :?: :?:
na zdjęciach które wstawiłeś powyżej jest stare logo całej gamy pojazdów "S"... takie logo miały stare RS2, S6 C4 czy też S8 aż do rocznika 2000 włącznie.
Nowe logo to oczywiście takie jak jest obecnie (fotka poglądowa poniżej) i to było właśnie w S8 D2 FL w roczniku 2000 (modelowo 2001).
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-