[D2 96 4.2PB/LPG ] jak zakodować kluczyk/pilot na podczerw
[D2 96 4.2PB/LPG ] jak zakodować kluczyk/pilot na podczerw
Hej.... koledzy, mam problem jak w temacie pilot działał coraz słabiej aż prawie przestał! Wymieniłem baterie na nowe i lipa nie działa coś tam czytałem że trzeba go ponownie zakodować, ale nie mam 2go kluczyka..... mój kluczyk/pilot jest na podczerwień jedno przyciskowy... czy jest jakiś sposób na zrobienie tej operacji bez drugiego kluczyka? podpowiedzcie! Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 23 mar 2013, 21:53 przez zalesssio, łącznie zmieniany 1 raz.
zalesssio A8
zalesssio, polecam zakładkę "szukaj" jest tego trochę na forum .
Wpisz w youtube.pl kodowanie kluczyka i znajdziesz filmiki jak się to robi jak czytać się nie chce . Ale skoro nie masz drugiego kluczyka , to polecam pierw dorobić drugi kluczyk , ponieważ 1 musi być w stacyjce a drugim musisz zamknąć auto z zewnątrz . 2 osoby potrzebne do tego ;-)
Wpisz w youtube.pl kodowanie kluczyka i znajdziesz filmiki jak się to robi jak czytać się nie chce . Ale skoro nie masz drugiego kluczyka , to polecam pierw dorobić drugi kluczyk , ponieważ 1 musi być w stacyjce a drugim musisz zamknąć auto z zewnątrz . 2 osoby potrzebne do tego ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
wsadz kluczyk w zamek kierowcy przekreć jakbyś zamykał auto i równoczesnie wcisnij guzik na kluczyku
wyjmij kluczyk i otwórz auto z guzika, moze sie uda mi sie kiedyś tak zakodował
a jak nie to polecam załozyć sterownik radiowy do centralki od 40zł do 300 najbardziej wymyślne, i skończą sie problemy z celowaniem w irde, zasięgiem i Bieganiem wkoło auta zeby dostać sie do bagaznika- to mnie najbardziej irytowało wiec załozyłem sobie i mam swięty spokój
wyjmij kluczyk i otwórz auto z guzika, moze sie uda mi sie kiedyś tak zakodował
a jak nie to polecam załozyć sterownik radiowy do centralki od 40zł do 300 najbardziej wymyślne, i skończą sie problemy z celowaniem w irde, zasięgiem i Bieganiem wkoło auta zeby dostać sie do bagaznika- to mnie najbardziej irytowało wiec załozyłem sobie i mam swięty spokój
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Hm u mnie działa to inaczej ; wkładam kluczyk w zamek, zamykam auto ,czekam aż alarm się uzbroi nie wyciągam klucza po czym otwieram auto kluczykiem ,następnie wyciągam kluczyk i już można zamykać i otwierać przyciskiem . Zawsze ten sposób u mnie działa. i nie musisz mieć 2 kluczyków tylko że ja mam 95 rok ale też podczerwień.