[D2 97 3.7PB/LPG ] Gaśnie przy hamowaniu
-
- Forum Audi A8
[D2 97 3.7PB/LPG ] Gaśnie przy hamowaniu
Witam mam taki mały ''problem'' jakiś czas temu przestał mi działać tip tronic, tzn na trybie drive wszystko ok, ale po przełożeniu lewarka na tip żadnej reakcji. niestety dwa dni temu podczas dohamowywania auto mi zgasło tak jak by się zdławił, opaliłem i wszystko ok. niestety następnego dnia zgasło już dwa razy ale po odpaleniu znowun ok, jedyną różnicą jaka zauważyłem to takie zachowanie że przy większej prędkości jak docisne gazu to silnk wkręca się na obroty szybciej niż auto i brzmi to podobie jak przy zwykłej skrzyni jak ślizga sprzęgło. Troche też szumi pow 120 km/h ale zmieniłem akurat opony na zimowe i podejrzewam że to one. Mam to auto od niedawna i nie potrafie znaleźć miejsca gdzie sprawdzić olej w skrzyni
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 10:33 przez grzegorzskill77, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Podłącz pod kompa i zobacz jakie błędy wypluło a co do sprawdzenia stanu oleju w skrzyni to tu masz wszystko co potrzeba http://www.a8team.pl/topics14/76.htm
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Hej, przywitaj się najpierw w odpowiednim dziale: http://www.a8team.pl/topics2/362.htm?start=1530#62792 :mrgreen:
Re: gaśnie przy chamowaniu
Kolego grzegorzskill77, szukasz pomocy, porady... a czy nie było by milej jakbyś swoją obecność na forum rozpoczął tutaj:grzegorzskill77 pisze:Witam mam taki mały ''problem''...
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-