ja umowilem sie na czwartek do znajomego mechanika...bedziem kminic nad klapa i ja rozbierac na czynniki pierwsze....jak zdiagnozujemy problem to dam znac...
maciej , ja zamowilem w ASO specjane czesci ktore audi wydalo ze wzgledu na problem z poczatkowym podnoszeniem klapy , ma to pomoc , czekam za czesciami
czy pomoze to sie okaze , skoro audi widziało ten problem i wymyslili cos nowego to moze działa i bedzie lepiej , zobaczymy , zaden pieniadz wiec mozna sprawdzic ;-)
U mnie ostatnio zacząl sie pojawiac problem z zamknieciem klapy...Czasem gdy naciskam guzik...klapa rusza ale zachowuje sie tak jak by cos ja przytrzymywalo i wraca na swoje miejsce....potem nacisne jeszcze raz i zaczyna sie zamykac...choc tez jakos wolniej niz kiedys.
...Tak sobie mysle ze to ewidentna wina silniczka ,i o ile w sytuacji gdy jest problem tylko z otwieraniem to nowe odbojniki ze sprezynami wydawalyby sie pomocne, to w przypadku problemu z zamykaniem juz ten zabieg nie zda egzaminu.
MYŚL DNIA:
Chyba wezme siekiere, odrąbie całą dupe i przyspawam od syrenki...bedzie spokoj :evil: