[D3 04 4.0TDI ] Moduły a zbyt duży pobór prądu na postoju
- club-iguana
- Forum Audi A8
Nie, nie. Po restarcie zegarów za każdym razem musiałem ustawiać zegarek i datę (Quartz jest zawsze ustawiony jako źródło). Ja się zastanawiam czy to nie ma związku z temperaturą na zewnątrz. No nic. Będę go ruszał o 17.00 to znów będzie stał 4 godziny pod prądem, zobaczymy. Ale na noc muszę go wyłączyć, bo nie daj Bogu rano nie odpalę.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
- club-iguana
- Forum Audi A8
tak. tak. wiem, ze to tak bedzie jak piszesz.
ale sobie pomyslalem, ze niektorych usterek nie da sie usunac, bowiem od razu (na wstepie) wykluczamy oczywiste rzeczy. a w tych "oczywistych" rzeczach czasami tkwi blad.
oczywiscie nie sadze aby pomoglo. to dotyczy osoby, ktora jest mocna "uwzieta" na ten problem.
ale sobie pomyslalem, ze niektorych usterek nie da sie usunac, bowiem od razu (na wstepie) wykluczamy oczywiste rzeczy. a w tych "oczywistych" rzeczach czasami tkwi blad.
oczywiscie nie sadze aby pomoglo. to dotyczy osoby, ktora jest mocna "uwzieta" na ten problem.
- club-iguana
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
No niby masz racjęand808 pisze:... podlicz dokladnie wszystkie koszty.
moze tanszy bedzie acc ?
Zobaczymy, na razie i tak odstawiam do klepania dupci
[ Dodano: 2011-03-08, 18:23 ]
Po kolejnych 4 godzinach prądu nie ubylo. Temp spadła do 0st. popilnuje go jeszcze ze 3 godz. i zobaczymy czy ma ona związek z prądem
[ Dodano: 2011-03-09, 09:29 ]
Minęło kolejne 8 godzin, przetrwał noc w temp. minus 3-4 st.C i działa. Prądu nie ubyło. Nie wiem już o co chodzi.
Kurde, to brzmi jak zapiski z dziennika pokładowego Space Shuttle D3A8
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
Mało jeżdżę tym autem i mam problemy z prądem,(nowy aku. z ASO) a co za tym idzie z systemem zarządzania energią,czy ktoś wie jaki jest pobór prądu w "uśpionym" aucie fabrycznie dopuszczalny?
I drugie pytanie czy jest patent na zmianę parametrów w systemie zarządzania energią na mniejszę ,aby trochę później odcinał urządzenia?
I drugie pytanie czy jest patent na zmianę parametrów w systemie zarządzania energią na mniejszę ,aby trochę później odcinał urządzenia?
Tylko A8 i Jachty Motorowe.
- club-iguana
- Forum Audi A8
Ciekawa opinia... i być może coś w tym jest... bo ja jak do tej pory żadnego upgrade'u nie robiłem (oprócz tego co robiło ASO w ramach normalnej obsługi technicznej) i przez ten cały czas żadnych problemów z prądem jeszcze nie miałem (z czego cieszę się niezmiernie) ;-)zanjac pisze:a ja się zastanawiam czy wspólnym mianownikiem w stratach prądu na postoju nie jest czasem nie potrzebny upgrade MMI do wersji wyższych............
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Ja robiłem upgrade MMI do wersji wyższych,bo jest to konieczne jak się chce miec MMI po Polsku,ale zadzwonie do tych speców czy mieli jakis sygnał że cos jest nie tak.
Jeśli chodzi o zegary to muszę to sprawdzić.
Antenka przy zegarach czasu ma znaczenie w zużyciu prądu bo mi system w pewnym momencie jak aku.był osłabiony odciął sam tą funkcje.
Jeśli chodzi o zegary to muszę to sprawdzić.
Antenka przy zegarach czasu ma znaczenie w zużyciu prądu bo mi system w pewnym momencie jak aku.był osłabiony odciął sam tą funkcje.
Tylko A8 i Jachty Motorowe.
- club-iguana
- Forum Audi A8
i tu tkwi problem....wgrywamy wyższe wersje i program lata szukając odpowiedników , mnie np pokazuje po podłączeniu do VAG-a wyposażenie samochodu którego nie ma :-P i to jest chyba to nie uśpienie , on cały czas czegoś szuka :shock: czego nie ma :shock:skipper pisze:bo jest to konieczne jak się chce miec MMI po Polsku,