[ALL] Nawigacje - jak to jest.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
[ALL] Nawigacje - jak to jest.
Ma ktos może rozpiskę poszczególnych typów (RNS-D, RNS-E, DX, MFD itp.)
kiedy i w jakich modelach były montowane?
Mam już niezły mętlik w głowie.
kiedy i w jakich modelach były montowane?
Mam już niezły mętlik w głowie.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:21 przez maciu, łącznie zmieniany 2 razy.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
MFD to nawigacje do VW
RNS-D audi a8 d2
RNS-D DX audi a8 d2, nawigacja wyprodukowana po 07.1999r. (w moim s8 d2 fl z 11.1999 jest jeszcze zwykła. Więc trzeba brać pod uwagę datę produkcji nawigacji nie samochodu.)
Polskie menu i mapę polski można wrzucić tylko do wersji DX - niestety
RNS-E +/- od 2004r, może się mylę bo dokładnej daty wprowadzenia nie znam. Różnicę widać na zdjęciu poniżej.
RNS-D audi a8 d2
RNS-D DX audi a8 d2, nawigacja wyprodukowana po 07.1999r. (w moim s8 d2 fl z 11.1999 jest jeszcze zwykła. Więc trzeba brać pod uwagę datę produkcji nawigacji nie samochodu.)
Polskie menu i mapę polski można wrzucić tylko do wersji DX - niestety
RNS-E +/- od 2004r, może się mylę bo dokładnej daty wprowadzenia nie znam. Różnicę widać na zdjęciu poniżej.
tak, max 2gbmaciu pisze:z grubsza pokrywa się z moimi ustaleniami, rozumiem że dopiero rns-e
czyta mp3ki z kart pamięci?
[ Dodano: 2009-10-15, 12:53 ]
takmartab99 pisze:Czyli w takim razie trzeba by wyciągnąć urządzenie żeby to sprawdzić?00gtw00 pisze: RNS-D DX audi a8 d2, nawigacja wyprodukowana po 07.1999r. (w moim s8 d2 fl z 11.1999 jest jeszcze zwykła. Więc trzeba brać pod uwagę datę produkcji nawigacji nie samochodu.)
maciu,
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Zanim, stworzysz temat na tym forum zapoznaj się z poniższymi zasadami nazywania tematów.
Przed każdym tematem dodawaj tagi w taki sposób, jak zaprezentowane jest to poniżej (pamiętaj także o nawiasach kwadratowych na []):
[typ pojemność rocznik] opis problemu
[ D2 silnik rok produkcji ] Opis problemu
[ D3 silnik rok produkcji ] Opis problemu
itp.
Jeżeli uważasz, że Twój temat dotyczy wielu modeli możesz skorzystać z tagów tego typu:
[D2, D3]Opis problemu
[ALL]Opis problemu
[Wszystkie]Opis problemu
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Zanim, stworzysz temat na tym forum zapoznaj się z poniższymi zasadami nazywania tematów.
Przed każdym tematem dodawaj tagi w taki sposób, jak zaprezentowane jest to poniżej (pamiętaj także o nawiasach kwadratowych na []):
[typ pojemność rocznik] opis problemu
[ D2 silnik rok produkcji ] Opis problemu
[ D3 silnik rok produkcji ] Opis problemu
itp.
Jeżeli uważasz, że Twój temat dotyczy wielu modeli możesz skorzystać z tagów tego typu:
[D2, D3]Opis problemu
[ALL]Opis problemu
[Wszystkie]Opis problemu
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Też mnie to interesuje tym bardziej, że z tego co ja kojarzę jest tak jak napisał kolega Mad_MAX - navi RNS-E nie wychodziło wogóle w A8 tylko w A6 w ostatnich rocznikach produkcji.123mielony pisze:Kolego 00gtw00 mam takie pytanie czy da radę zamienić RNS-D na RNS-E .Czy to wszystko będzie działało i wyświetlało na fisie.
Ale gdyby wszystko miało hulać to też bym chętnie zmienił - w drugim aucie juz dawno przesiadłem się na muzę w mp3 a w A8 wnerwiają mnie te zwykłe CD Audio :-x
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Nie wiem jak dokładnie jest w nowych A8, w mojej (D3 2004 r) nie ma jeszcze opcji odczytu mp3. Z opinii które słyszałem, to z tego względu, iż jakość nagrań w formacie mp3 jest za niska do tej klasy sprzętu. Ja mam słuch muzyczny I stopnia (rozróżniam kiedy grają a kiedy nie), więc nagrywałem płytki audio z mp3 i odtwarzałem w autku, ale kiedy np. zapuściłem sobie w oryginale Oxygene Jarre'a to rzeczywiście, coś tam się wyczuwa. Ale standard mp3 to pewnie tylko kwestia czasu.
Bądź dobry jak chleb.
Ale niby w jaki sposób :?:kuczlaw pisze:To zawsze można wypiąć zmieniarkę i w jej miejsce wpiąć usb/mini jack/czytnik SD
Zwykły czytnik SD mam podłączyć pod gniazdo zmieniarki :?:
bo u mnie chyba nie ma gniazda na tzw. urządzenia dodatkowe typu i-pod.
Kiedyś próbowałem zakupić z Alledrogo urządzenie emulujące zmieniarkę - podłączane zamiast zmieniarki.
Ale przed finalizacją zakupu wymagałem podłączenia urządzenia i demonstracji - noi okazało się, że żaden z modeli nie pracuje w pełni funkcjonalnie.
Sprzedający twierdził, że sprzedał multum takich sprzętów więc problemy u mnie muszą być spowodowane oporgramowaniem mojego NaviPlus - mnie to osobiście nie przekonuje i nie zamierzam kupować szajsu który tylko udaje że dobrze pracuje.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Dokładnie, zamiast zmieniarki. Jedyny minus to widzi tylko 6 folderów tak jak 6 CD i jest pełne sterowanie tak jak CDFOSS pisze:Ale niby w jaki sposób :?:
Zwykły czytnik SD mam podłączyć pod gniazdo zmieniarki :?:
Najprostszy >> http://allegro.pl/item815959874_adapter ... f_vat.html
Rozbudowany >> http://allegro.pl/item814047007_line_in ... ka_fv.html
i wypas >> http://allegro.pl/item814206957_zmienia ... atisy.html