![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB/LPG ] Dawki paliwa
- dariuszmuzyka
- Forum Audi A8
[D2 97 3.7PB/LPG ] Dawki paliwa
Witam, wie ktoś może jaki kanał w vagu odpowiada za startowe dawki paliwa ? i jak by miał ktoś opis kanałów w silniku to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 22:10 przez dariuszmuzyka, łącznie zmieniany 1 raz.
Opis bloków pomiarowych wrzucałem już w tym temacie: http://www.a8team.pl/topics24/4785.htm#49362
A co do pierwszej części pytania, to nie ma w vagu czegoś takiego jak startowe dawki paliwa.
A co do pierwszej części pytania, to nie ma w vagu czegoś takiego jak startowe dawki paliwa.
- dariuszmuzyka
- Forum Audi A8
No to adaptacje długoterminowe masz w kanale 10 (1 i 2 dla obrotów jałowych, 3 i 4 dla obciążenia), a krótkoterminowe w 11. Nie wiem czy da się je zmienić vagiem, bo nigdy tego nie próbowałem. Ale jak masz źle ustawiony gaz, to zmiana tych parametrów nic Ci nie pomoże, bo po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów wartości i tak się rozjadą.
Pdfy z opisem kanałów znajdziesz tutaj.
Pdfy z opisem kanałów znajdziesz tutaj.
Który kanal w adaptacjach do czego jest to się nie dowiesz bo tego raczej nikt nie wie.dariuszmuzyka pisze:chodzi mi o adaptacje w vagu, mam dostępne do zmian w silniku 6 kanałów w większości jest podana wartość 128 i można ją zmienić ale nie wiem które kanały za co odpowiadają i właśnie tego pragnę się dowiedzieć
I nie zmienisz dawki startowej paliwa w adaptacjach. Jak masz z tym problem to napraw auto wtryskiwacze, pompe regulator itp.
Sprawdz w bloku 10 jakie masz wartości, tam są korekty paliwowe, od nich jest wyjściowa dla uruchomienia silnika i dalej
- dariuszmuzyka
- Forum Audi A8