[S8 ALL] Obudowy lusterek
[S8 ALL] Obudowy lusterek
Zastanawiam się Panowie, z czego są zrobione obudowy lusterek w S8 ?
Czy jest to aluminium czy jakiś metal chromowany?
Zastanawiam się, ponieważ chciałbym jakoś zadbać o ten element karoserii.
Z lakierem sprawa jest prosta, drobna korekta maszynowo i po temacie, ale co z tymi lusterkami? U mnie lusterka mają już drobne uszkodzenia, zapewne od kamieni. Chciałbym to jakoś spolerować, tylko nie chcę nic uszkodzić.
Czy obudowy pokryte są jakimś lakierem?
Jeżeli ktoś się tym zajmował to proszę o info co i jak ;-)
Czy jest to aluminium czy jakiś metal chromowany?
Zastanawiam się, ponieważ chciałbym jakoś zadbać o ten element karoserii.
Z lakierem sprawa jest prosta, drobna korekta maszynowo i po temacie, ale co z tymi lusterkami? U mnie lusterka mają już drobne uszkodzenia, zapewne od kamieni. Chciałbym to jakoś spolerować, tylko nie chcę nic uszkodzić.
Czy obudowy pokryte są jakimś lakierem?
Jeżeli ktoś się tym zajmował to proszę o info co i jak ;-)
Re: [S8 ALL] Obudowy lusterek
Aluminium... polerowane... podobnie jak klamki wewnętrzene i obudowa selektora automatycznej skrzyni biegów ;-)sebos17 pisze:Zastanawiam się Panowie, z czego są zrobione obudowy lusterek w S8 ?
Czy jest to aluminium czy jakiś metal chromowany?...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
...czyli śmiało można papierem wodnym, a potem pastami potraktować powierzchnię?FOSS pisze:Aluminium... polerowane... podobnie jak klamki wewnętrzene i obudowa selektora automatycznej skrzyni biegów ;-)sebos17 pisze:Zastanawiam się Panowie, z czego są zrobione obudowy lusterek w S8 ?
Właśnie dlatego pytania założyłem ten temat ;-)BiLu pisze: ...czyli śmiało można papierem wodnym, a potem pastami potraktować powierzchnię?
Gdzieś czytałem i nie mogę tego wygrzebać, że lusterka są czymś zabezpieczone i lepiej tego nie ruszać, sam już nie wiem...
BiLu może pierwszy odważysz się zająć lusterkami? :mrgreen:
No i ktoś w końcu spolerował? :-Pdice111 pisze:http://www.a8team.pl/topics17/3818.htm ;P
W środku to niektórzy już to robili ale czy lusterka są czymś zabezpieczone i czy ktoś już ruszał to nie kojarzę... ja w każdym razie swoich nie polerowałem.BiLu pisze:...czyli śmiało można papierem wodnym, a potem pastami potraktować powierzchnię?FOSS pisze:Aluminium... polerowane... podobnie jak klamki wewnętrzene i obudowa selektora automatycznej skrzyni biegów ;-)sebos17 pisze:Zastanawiam się Panowie, z czego są zrobione obudowy lusterek w S8 ?
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Na pierwszym zdjęciu próbowali wypolerować w Radomiu niestety nie dali rady, nie mogli usunąć lakieru. Po pisalem e-meil do gości od polerowania, każdy odpisał że nie ma problemu, wysłałem jednemu i oto są efekty. Szukałem także kogoś żeby wychromował niestety krzykneli 1000zł, a to co widać kosztowało mnie 100zł plus wysyłka! Ja jestem zadowolony, na pewno jest lepiej niż było!
Eh ja polerowałem moje pastą do polerowania aluminium. Oczywiście kółeczko do wiertarki z filcem polerskim i jazda. Efekt był taki ze cała pasta zużyta, filc rozleciał się w drobne strzępy a wiertarka "ledwo zipiała" i ręce mnie bolały. A lusterka jak były tak są, dalej przydało by się je wypolerować :-/maciu pisze:nie można takiego samego efektu uzyskać szmatką i pastą lekkościerną?
auuuć... ale sweet lustereczka :-oadrian949 pisze:Koledzy odnawiam trochę temat, dziś dotarły do mnie lusterka od polerowania o to efekt przed, po :lol:
czy można znaleźć takie cudo do mojego D3 :roll:
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-