![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Problem z uruchomieniem radia.
[D2 99 4.2PB/LPG ] Problem z uruchomieniem radia.
Problem zaczął się od odłączenia akumulatora trzeba było wprowadzić kod ciągle wyświetlało się SAFE odczekałem około 3 godz wpisuje kod który mam przy kluczykach i nie chce się zatwierdzić (może wpisuje coś innego niż kod do radia) czy może są jakies uniwersalne kody do odblokowania radia z navi.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Coś mi się wydaję że to nie ten kod.Kod powinien być w instrukcji obsługi navi jak posiadasz,bardzo często jest tez napisany na samym radiu na wlepce tyle że musisz najpierw wysunąć całą navi aby go odczytać albo serwis coś około 80zł taka radość.michalv20 pisze:Kod mam na takim plastikowym podłużnym pasku otwieranym i nic więcej nie mam.
, dobrze kolega 123mielony pisze wyciągnij radio i zobacz czy na radiu nie ma pinu do radia , to co miałeś przy kluczach to może być kod do immobilizera do auta jak byś wymienił baterie .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

4 gwoździe w dziurki (czy tam 2) złap za nie tak żeby się zblokowały , (gwoździe odbezpieczą zapadki) i pociągnij za nie , powinno wyjść redio ;-)
jeśli masz nawi to tak jak kolega wyżej masz klucze o tego ;-)
jeśli masz nawi to tak jak kolega wyżej masz klucze o tego ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

michalv20, jeżeli chcesz aby ten temat nie zniknął to swoje pisanie na forum rozpocznij w dziale powitań
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam, FOSS
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Spoko luzik temat ogarnięty.FOSS pisze:michalv20, jeżeli chcesz aby ten temat nie zniknął to swoje pisanie na forum rozpocznij w dziale powitań
Zanim dołączysz do klubu A8, powinieneś regulaminowo przedstawić się i przywitać w dziale Powitań
Pozdrawiam, FOSS
Co do kluczy to nie mam muszę zakupić i dopiero to zrobię. a może są jakieś uniwersalne kody które odblokowują każdy model radia czy tylko serwis.