części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 08 4.2TDI ] Podmuchy wiatru A8 4.2 TDI 2008r

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 31 mar 2012, 23:35

mdamian pisze:ale że co kolego labas, ma dać auto do serwisu i serwisanci mają czekać aż będzie wiało odpowiednio mocno i wtedy mają wykonać jazdę próbną z prędkością 200km/h klienta i sprawdzać czy faktycznie rzuca :?: :?:
Serwis może wymienić całe zawieszenie , ustawią wszystko i oddadzą auto właścicielowi , ty się przejedziesz , zobaczysz że sytuacja bez zmian i co dalej :?: :?:
Przecież nie potrzeba wiatru do sprawdzenia, czy auto jedzie poprawnie powyżej 200km.
Skoro auto pływa to coś jest nie tak, a że jest na gwarancji to niech i wymieniają całe zawieszenie i bóg wie co jeszcze, auto ma być sprawne i bezpieczne.
Miałem kiedyś podobny problem z serwisem na Pomorzu, też chcieli mnie spławić bo gwarancja kończyła się za dwa miesiące, dwa telefony do Poznania załatwiły sprawę a i ja po nich jeździłem jak po burej suce.
Nie po to wydaje się na auto pięć stówek żeby być spławianym.

JIMM

Post autor: JIMM » 01 kwie 2012, 08:10

Maciek001 oglądając twój film....dochodzę do wniosku ,że u ciebie jest coś nie tak z samochodem - traci wymiary.
1. sprawdzić geometrie pojazdu - a zwłaszcza położenie/wyprzedzenie osi przedniej lewej względem prawej.
2.sprawdzić mocowanie - belki łączącej kielichy u góry (rozpórki)
3.sprawdzić mocowanie stabilizatora do belki (tuleje na dwa torxy) pod silnikiem a zwłaszcza samej belki do nadwozia czy czasem silnik nie wisi na poduszkach dociążając belkę a ona po podlewarowaniu/zmiana obciążeń.... ma luz w stosunku do nadwozia .
4.to samo ma się do zawieszenia z tyłu :-P
5.Jeżeli nie będzie to problem z wymiarami/zawieszeniem.....pozostaje jeszcze sterowanie elektroniczne zawieszenia.....ale to tylko ASO, może czas przeliczeń/reakcji zawieszenia na zmiany jest u ciebie za długi, i należałoby się nad tym pochylić.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 01 kwie 2012, 10:30

labas pisze:Przecież nie potrzeba wiatru do sprawdzenia, czy auto jedzie poprawnie powyżej 200km.
ale , żaden rozsądny mechanik nie weźmie twojego samochodu i nie zrobi jazdy próbnej z prędkością 200km/h zrozum to , że nie daj borze coś by się stało to będziesz żądać od niego zwrotu kasy za rozwalone auto , trochę ciebie labas ponosi , Podjedź maciek001 do innego aso na sprawdzenie zawieszenia i geometrii podwozia , może w innym aso coś wykryją ;-)
I nie słuchaj bzdur co nie którzy piszą , Pokarzcie mi mechanika w ASO co weźmie na siebie
odpowiedzialność za auto jak coś by się stało , jeśli oddajesz auto do ASO (nawet do normalnego warsztatu , to żaden rozsądny mechanik nie weźmie twojego auta i nie będzie się bujać do takich prędkości żeby sprawdzić czy samochodem rzuca czy nie . Jak pisałem wyżej , wymienią podzespoły i tyle , jazdę próbną sam sobie wykonasz .

I proszę kolego labas przestań pisać bo twoje posty nic tu nie wprowadzają tylko to że "auto do ASO bo na gwarancji i nie odbierać dopóki usterki nie usuną "
i w takim przypadku nie mieć auta przez rok bo servis ma twoje auto gdzieś i ma poważniejsze naprawy
Według mnie to tylko sobie posty w taki sposób nabijasz ;-)

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 01 kwie 2012, 11:50

mdamian pisze:
I proszę kolego labas przestań pisać bo twoje posty nic tu nie wprowadzają tylko to że "auto do ASO bo na gwarancji i nie odbierać dopóki usterki nie usuną "
i w takim przypadku nie mieć auta przez rok bo servis ma twoje auto gdzieś i ma poważniejsze naprawy
Według mnie to tylko sobie posty w taki sposób nabijasz ;-)
Szanowny kolego, chyba nigdy w serwisie audi nie byłeś, a już na pewno z autem na gwarancji, tak że Ty nie powinieneś się wypowiadać bo g..o wiesz.
Auto jest na gwarancji i trzeba wyegzekwować naprawę, może trzeba zmienić serwis.
W moim ASO przed zdaniem jak i po odbiorze jest zawsze jazda testowa i nie z mechanikiem, bo on nie ma prawa siadać na moim fotelu, od tego jest inna osoba.
Jak trzeba to testuje się grubo powyżej 200km, nigdy nie spotkałem się z jakimiś
problemami.

Przez trzy lata sporo nabiłem postów.

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 01 kwie 2012, 12:52

A ja stawiam na geometrię tylnego zawieszenia. Miałem kiedyś wrażenie pływania auta właśnie na śliskim i okazało się że nie ma zbieżności na tylnej osi. Możliwe że może to się objawiać i przy większych prędkościach.
Dążenie do doskonałości.

TROLU
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TROLU » 01 kwie 2012, 13:04

Też stawiam na ustawienia zawieszenia tylnego..

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 01 kwie 2012, 15:07

labas, i tu masz racje , NIGDY NIE BYŁEM w serwisie ASO Audi , ale dużo o tym w TV i gazetach motoryzacyjnych jak ASO zrobi auto i jeśli nie przyniesie to skutku to obciąża w iluś procentach właściciela za wymienione elementy .
Powiem tak , nawet jak bym kupił teraz auto np 2 letnie to i tak bym nie jechał do ASO na przeglądy tylko bym to robił gdzie indziej , na przykład warsztat samochodowy .
Jeżeli faktycznie coś poważnego by się stało , a miał bym gwarancje to bym odwiedził serwis .
hmm co do testowania to raczej nie znam takiej osoby . ( może temu że się boją że może coś się rozwalić , np kolizja , lub mandat . )
Najlepiej niech kolega maciek001 podjedzie na sprawdzenie zawieszenia na stacje diagnostyczną .

Awatar użytkownika
Rafelek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rafelek » 01 kwie 2012, 16:09

maciek001 napisz prosze w jakim ASO byles z tym problemem. Jesli to Palmowski Olsztyn to odrazu Ci powiem , zmien ASO.
CCCO Herr der Ringe

maciek001
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maciek001 » 01 kwie 2012, 16:17

Witam Koledzy,
Dziękuję za rzeczowe i fachowe porady. W przyszłym tygodniu wybieram się do ASO, także mam zamiar wydrukować i przedstawić im Wasze cenne uwagi.
Dziwnym są te problemy z geometrią bo poprzedni właściciel zapewniał mnie, że auto jest absolutnie bezwypadkowe, było mierzone miernikiem lakieru, sprawdzane pod każdym kątem w losowo wybranym przeze mnie ASO Audi. Za diagnozowianie zapłaciłem ponad 1000 zł.. A tymczasem mam wrażenie, że z samochodem musiało się chyba coś wcześniej niedobrego dziać. Jestem laikiem w sprawach mechaniki, moja wiedza kończy się na wymianie koła, także jeszcze raz dziękuję za Wasze uwagi.
Pozdrawiam serdecznie

[ Dodano: 2012-04-01, 16:20 ]
Witam Rafelek, .
W Olsztynie byłem tylko raz jedyny i ostatni z poprzednim Audi i po jednej wizycie podjąłem decyzje, że nigdy więcej tam nie pojadę. Od 5 lat jeżdzę do Autosaru w Toruniu i jak dotyczas byłem bardzo zadowolony. Faktem jest, że były to tylko regularne przeglądy bo nic złego z poprzednimi autami się nie działo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Maciek

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 01 kwie 2012, 16:36

maciek001 powiedz czy auto jedzie prosto jak nie ma podmuchów wiatru czy też myszkuję?

maciek001
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maciek001 » 01 kwie 2012, 16:44

Witam 123Mielony,
Generlanie jak nie ma wiatru to auto prowadzi się świetnie za wyjątkiem szybkiego przejazdu pomiędzy ekranami na autostradzie. Jak puszczam kierwonicę to auto jedzie prosto, nigdzie nie sciąga itd.
Pozdrawiam
Maciek

FORZA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: FORZA » 01 kwie 2012, 17:51

Z serwisem w Olsztynie tez miałem do czynienia przy sprawdzaniu auta przed zakupem. Nie dopatrzyli sie ze przednia szyba jest peknieta ehhhh... Bez komentarza

ralf
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ralf » 02 kwie 2012, 22:03

maciek001 pisze:Witam Koledzy,
Dziękuję za rzeczowe i fachowe porady. W przyszłym tygodniu wybieram się do ASO, także mam zamiar wydrukować i przedstawić im Wasze cenne uwagi.
Dziwnym są te problemy z geometrią bo poprzedni właściciel zapewniał mnie, że auto jest absolutnie bezwypadkowe, było mierzone miernikiem lakieru, sprawdzane pod każdym kątem w losowo wybranym przeze mnie ASO Audi. Za diagnozowianie zapłaciłem ponad 1000 zł.. A tymczasem mam wrażenie, że z samochodem musiało się chyba coś wcześniej niedobrego dziać. Jestem laikiem w sprawach mechaniki, moja wiedza kończy się na wymianie koła, także jeszcze raz dziękuję za Wasze uwagi.
Pozdrawiam serdecznie

[ Dodano: 2012-04-01, 16:20 ]
Witam Rafelek, .
W Olsztynie byłem tylko raz jedyny i ostatni z poprzednim Audi i po jednej wizycie podjąłem decyzje, że nigdy więcej tam nie pojadę. Od 5 lat jeżdzę do Autosaru w Toruniu i jak dotyczas byłem bardzo zadowolony. Faktem jest, że były to tylko regularne przeglądy bo nic złego z poprzednimi autami się nie działo.
Pozdrawiam

Witam Serdecznie Wszystkich

Kolego niestety nie pomoge Ci w problemie ,ale nie jest to normalne. Jednak mam prośbę do Ciebie :-D

Co to za płytka muzyczka w filmiku??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rafelek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rafelek » 02 kwie 2012, 22:14

ralf pisze:Co to za płytka muzyczka w filmiku??
Sylver
CCCO Herr der Ringe

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 02 kwie 2012, 22:25

ralf pisze: Co to za płytka muzyczka w filmiku??
No jak to tak żeby nie znać takich utworów? :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl