Brembo z S8 FL w A8 preFL
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
sebos17, proponuję zrzucić się na zwrotnicę i przesyłkę albo pogadamy z tomek87g, żeby wysłał SIDowi takową tylko przesyłki opłacimy i za fatygę coś trzeba mu zapłacić :roll:
No chyba że SID coś znajdzie u siebie w okolicy, to nie trzeba by robić tych przesyłek. Zaraz jeszcze poszukam czegoś na Allegro
No chyba że SID coś znajdzie u siebie w okolicy, to nie trzeba by robić tych przesyłek. Zaraz jeszcze poszukam czegoś na Allegro
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
znalazlem u znajomzch zwrotnice http://moto.allegro.pl/audi-a8-d2-4-2-zwrotnica-piasta-przednia-lewa-i2307339734.html
w nast tyg odbiore ja od nich
[ Dodano: 2012-05-03, 14:10 ]
gzies mam tez adaptery z ktorymi zacisk z S8 powinien pracowac na tarczach 330-360mm
zacisk 6+cio tlok vs zacisk ori z S8 , bo i z S8 u mnie na polce znalazlem he he
w nast tyg odbiore ja od nich
[ Dodano: 2012-05-03, 14:10 ]
nie dzis, foty jakie zrobilem wczesniej.gtfan pisze: SID a możesz zmierzyć jaka jest odległość od uszu mocujących zacisk do jego środka?
gzies mam tez adaptery z ktorymi zacisk z S8 powinien pracowac na tarczach 330-360mm
zacisk 6+cio tlok vs zacisk ori z S8 , bo i z S8 u mnie na polce znalazlem he he
wiec tak
jak potrzeba to w takiej sprawie moge zwrotnice wysłac bez problemu
nic za żadna fatygę nie bede brał ;-)
zwrotnice w Pre Fl sa dwa rodzaje z tego co zauważyłem
do 96r sa niby takie same ale po załorzeniu takiej zwrotnicy do auta 98r był problem z geometria ,poprostu nie dało sie poprawnie ustawić :shock:
ale to w takiej sprawie jak tu akurat nie ma znaczenia :mrgreen:
mam akurat poliftowe s8 99r na stalowych nogach to lukne czy sa takie same jak w pre fl 98r
zastanawia mnie tylko jeszcze taka sprawa
gdyby taki swap hebli z np Q7 był tak prosty to czy nasi sasiedzi za Odry nie wpadli by na taki pomysł :roll:
jak potrzeba to w takiej sprawie moge zwrotnice wysłac bez problemu
nic za żadna fatygę nie bede brał ;-)
zwrotnice w Pre Fl sa dwa rodzaje z tego co zauważyłem
do 96r sa niby takie same ale po załorzeniu takiej zwrotnicy do auta 98r był problem z geometria ,poprostu nie dało sie poprawnie ustawić :shock:
ale to w takiej sprawie jak tu akurat nie ma znaczenia :mrgreen:
mam akurat poliftowe s8 99r na stalowych nogach to lukne czy sa takie same jak w pre fl 98r
zastanawia mnie tylko jeszcze taka sprawa
gdyby taki swap hebli z np Q7 był tak prosty to czy nasi sasiedzi za Odry nie wpadli by na taki pomysł :roll:
Jeżeli się nie mylę to u mnie właśnie jest zwrotnica alu tylko mam zaciski starego typu pod tarcze 323mm.
Zmierzyłem odległość pomiędzy mocowaniem zacisku a płaszczyzną do której przylega tarcza hamulcowa i wyszło około 74 mm
Prośba do reszty zainteresowanych, niech sprawdzą czy ten wymiar jest taki sam w preFL
Zmierzyłem odległość pomiędzy mocowaniem zacisku a płaszczyzną do której przylega tarcza hamulcowa i wyszło około 74 mm
Prośba do reszty zainteresowanych, niech sprawdzą czy ten wymiar jest taki sam w preFL
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Rozumiem, że się dogadaliście?SID pisze:zwrotnice pewnie w poniedziałek będę miał od tomek87g
U mnie podobnie, muszę cały komplet mienić, także z tyłu... Myślę o Zimmermannach nawiercanych na przód i tył :-Psebos17 pisze:Jak coś ustalisz to pisz od razu, moje tarcze i klocki są już na wykończeniu i potrzebuję wszystko nowego zestawu :-P
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz