Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[A8 D2] Radio, antena, co w audi piszczy?

Fatcat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[A8 D2] Radio, antena, co w audi piszczy?

Post autor: Fatcat » 17 cze 2009, 21:58

Witam, mam problem z radiem (Audi Concert, głośniki Bose), odkąd kupiłem A8 ponad rok temu. Na pewnych stacjach radiowych (ze słabszą siłą sygnału domniemam) radio zaczyna na mnie piszczeć krótkimi sygnałami, które stają się coraz głośniejsze. Wtedy przełączam na inną stację lub cd. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Na domiar złego auto ma jedną krótką antenkę na dachu, 1 długą na lewym-tyl. błotniku i 1 długą na prawym-tyl. błotniku. Nie wiem do cholery na co mi tyle anten :) wygląda dość fajnie :) wydaje mi się że część z nich jest do telefonów, pod każdym podłokietnikiem jest wejście na Motorole (przód i tył), i w schowek wrzuciłem tą wielką słuchawkę na kablu :) Nie mam pojęcia gdzie w tym aucie jest antena radiowa? Ktoś wie, please? Każdy kogo pytam ma inny pomysł, a ja jeżdżę z trzema antenami na karoserii mającymi dla mnie tylko walory ozdobne :) Nie wiem czy ktokolwiek zrozumie powyższą paplaninę, ale pomocy mi trzeba bo mam tej pikającej cholery dosyć :)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:12 przez Fatcat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 17 cze 2009, 22:30

Black Cars Matters

Fatcat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Fatcat » 18 cze 2009, 11:17

No i pomogło, jak ręką odjął :) Przestawiłem opcje w radiu. A tyle czasu się męczyłem :) WIELKIE DZIĘKI. Już nie pika ustrojstwo. Pozostaje tylko słaby zasięg i znalezienie anteny radiowej która nie wiadomo gdzie jest :) będzie trzeba poszperać i zobaczyć co gdzie i dokąd idzie :)
A8 FOREVER!

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 18 cze 2009, 19:20

Antenę radiową masz na błotniku po stronie kierowcy .

Fatcat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Fatcat » 18 cze 2009, 21:38

Dzięki, tak podejrzewałem, tyle że jak odkręcałem ją to radio nadal grało bez zakłóceń :) a elektryk majaczył mi że antena w szybie etc. Ok, to już wiem co robić. Sprawdzę właśnie ją od środka. Dzięki za fotkę :) ładne cacko :)

[ Dodano: 2009-06-19, 17:22 ]
Cześć, sprawdziłem, kabelek wyrwał się z mocowania anteny, został kikucik, antena jest mocowana na kulce i wszystko jest luźne, nigdy tam nie zaglądałem, teraz wiem dlaczego radio tak często gubiło zasięg :) Teraz muszę się tym zająć, tylko nie wiem czy szukać jakiejś starej anteny z rozbitka, czy wstawić całkiem inną? Pozdro.
A8 FOREVER!

ATLAS
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ATLAS » 21 cze 2009, 22:10

A ja dołączę się do tematu by nie zakładać nowego...

Jak zdemontować antenę by niczego nie uszkodzić? Bo z tego co widzę jest przymocowana do twardej gumy. Wypycha się ją na siłę czy jest jakiś sposób?

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 22 cze 2009, 18:43

Może gumę zostaw, a antena i tak dołem wyjdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl