Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2] Radio DELTA Bose - zakodowane ...

Awatar użytkownika
Pi-JAY
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2] Radio DELTA Bose - zakodowane ...

Post autor: Pi-JAY » 21 gru 2009, 20:37

Witam szanowne grono.

Mam problem z radiem DELTA Bose. Mianowicie mechanicy ściągali kleme z aku :/ i teraz mam na wyświetlaczu SAFE - problem jest taki, że kodu nie mam bo jest wyrwana kartka z kodem z instrukcji obsługi. Audiszona zakupiłem w Szwajcarii :roll: więc nie zapytam sprzedawcy. Czy jest możliwość odkodowania po przez VAG albo ktoś odkodowywał w ASO za jakąś małą kasę bo podobno po VINie można to zrobić :mrgreen: ... ewentualnie ktoś z Wrocka odblokowuje radio za przyzwoitą cenę :?: 8-)
Audi A8 4.2Q
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi
Audi 100 2.5 TDI - moja EX !
http://eurowroc.com/akp/logo/logo2.jpg

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 21 gru 2009, 21:19

Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Lukasz_
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lukasz_ » 21 gru 2009, 21:30

na Giełdzie elektronicznej (Robotnicza) odkodują - koszt 30zł. Jutro podam Ci nr, bo kolesie są ze Świdnicy.

Awatar użytkownika
Pi-JAY
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pi-JAY » 22 gru 2009, 00:37

... jak to się mówi szukajcie ,a znajdziecie http://ssanie.pl/kalkulatory-kodow-do-r ... 20908.html ... znalazłem kalkulator VW & Audi po nr. seryjnym radia, ale czy to działa to sprawdzę rano ;-)

EDIT:

Sprawdziłem i poległem. Miałem obawy i się sprawdziły ten generator nie pasował mi do tej grupy numerów seryjnych jaką ja mam w DELCIE. Wygenerowałem PIN ale okazał się mylny i teraz po 2 błędach mam ostatnią szanse :?: :!: :-/ Zostaje mi wyciągnięcie radyjka i dać do rozkodowania - jakiemuś cfaniakowi :mrgreen: . W ASO Wrocław powiedziano mi 30 minut i 130 zł - nie skorzystam :cry:
Audi A8 4.2Q
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 30 gru 2009, 23:37

Pi-JAY pisze:(...) W ASO Wrocław powiedziano mi 30 minut i 130 zł - nie skorzystam :cry:
W ASO to trzeba mieć naprawdę nieeeeezłe chody i sporą dawkę cierrrrrrpliwości aby zciągnęli Ci kod drogą nieoficjalną (czyli taniej).

Normalna droga to oficjalne zapytanie w systemie z podaniem numeru VIN.
A skoro oficjalne zapytanie to i oficjalne zlecenie serwisowe a więc i oficjalna cena - takie życie.
Chociaż nie wiem, czy czasem nie lepiej i szybciej zapłacić w ASO niż biegać po bazarach i użerać się z "druciarzami" :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Pi-JAY
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pi-JAY » 31 gru 2009, 01:37

FOSS pisze:
Pi-JAY pisze:(...) W ASO Wrocław powiedziano mi 30 minut i 130 zł - nie skorzystam :cry:
W ASO to trzeba mieć naprawdę nieeeeezłe chody i sporą dawkę cierrrrrrpliwości aby zciągnęli Ci kod drogą nieoficjalną (czyli taniej).

Normalna droga to oficjalne zapytanie w systemie z podaniem numeru VIN.
A skoro oficjalne zapytanie to i oficjalne zlecenie serwisowe a więc i oficjalna cena - takie życie.
Chociaż nie wiem, czy czasem nie lepiej i szybciej zapłacić w ASO niż biegać po bazarach i użerać się z "druciarzami" :-P
... Polska do bardzo dziwny kraj :/ Każdy na każdym chce się dorobić majątku :evil: Nie dam 130 zł za coś wartego 30 zł bo znalazłem serwis radioodbiorników. Trochę to trwało ale jestem szczęśliwy bo bogatszy o doświadczenia :d ... a tak z drugiej strony to pewno w ASO Audi DE bym zapłacił "uśmiechem" bez żadnej partyzantki bo wiedzą ,że skoro klient jeździ takim wozem to jest prawdopodobieństwo że kupi następny i może u niego jak dobrze rozegra ... :mrgreen:
Audi A8 4.2Q
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl