![]() |
![]() |
[D3 03 ] Zestaw obnizajacy
[D3 03 ] Zestaw obnizajacy
mial juz ktos do czynienia z takim czyms,co o tym myslicie??
http://moto.allegro.pl/zestaw-obnizajac ... 49022.html
http://moto.allegro.pl/zestaw-obnizajac ... 49022.html
Ostatnio zmieniony 13 lip 2012, 21:03 przez piotr83a, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr83a
Podejrzewam że wiem jaki to zestaw pomimo braku zdjęć... pewnikiem to jest to co mam u siebie ;-)
O auto na zdjęciu to auto sprzedającego ten zestaw to jest to klubowicz... a zdjęcie tego auta było w ankietach do kalendarza na rok 2012.
Zestaw już sprzedany... i o ile dobrze się orientuję to kupiony przez kolegę z Warszawy więc pewnie już nie długo będę go montował do jego auta :lol:
O auto na zdjęciu to auto sprzedającego ten zestaw to jest to klubowicz... a zdjęcie tego auta było w ankietach do kalendarza na rok 2012.
Zestaw już sprzedany... i o ile dobrze się orientuję to kupiony przez kolegę z Warszawy więc pewnie już nie długo będę go montował do jego auta :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
A to ci niespodzianka :shock: a Jacek mówił że kliknął :-opiotr83a pisze:ech do warszawy raczej zestawik nie pjedzie ;-) tylko do Skrzyszowa,to ja go kupilem...
a może ktoś inny też takie cóś sprzedawał.
Będzie dobrze... ale po obniżeniu polecam zabawę VAG'iem i zmianę kodowanie sterownika zawieszenia... bez kodowania charakterystyka zawieszenia może zrobić się uciążliwa ;-)piotr83a pisze:... ale jak piszecie ze nie ma zle to wam wierze,sam jestem ciekaw jak to bedziewygladalo zalozone w aucie
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
znalazlem tylko jeden ten bajer do obnizaniana allegro,kupilem wlasnie z tego linku co dalem,moze bylem szybciej :mrgreen:
narazie nie bede zakladal bo musze kabelek kupic,a mam z a6a tam tylko mi w a8 silnik chodzi,wiec musze jakiegos vds-a kupic,ale ceny tez niezle,znalazlem taki madry to 1700z :shock: l,chybaze jest cos tanszego,ale zeby reszta chodzila
[ Dodano: 2012-07-14, 21:05 ]
sory za odstepy ale cos musze po klawiaturze mocniej pobijac bo picovina sie zacina
narazie nie bede zakladal bo musze kabelek kupic,a mam z a6a tam tylko mi w a8 silnik chodzi,wiec musze jakiegos vds-a kupic,ale ceny tez niezle,znalazlem taki madry to 1700z :shock: l,chybaze jest cos tanszego,ale zeby reszta chodzila
[ Dodano: 2012-07-14, 21:05 ]
sory za odstepy ale cos musze po klawiaturze mocniej pobijac bo picovina sie zacina
Piotr83a
tez dzis to dostalem,faktycznie,myslalem ze to jakis orginal bedzie,a tu lipa. w sumie warte jakies 30 zl,chyba zaczne sam to w domu wyrabiac-moze ktos chetny hahah
[ Dodano: 2012-07-18, 15:39 ]
a jeszcze jedna rzecz,jakjuzto mam i to zaloze to mam cos tamw vagu usytawic,co dokladnie,a jak zaloze do proby i nic nie bede robil a potem zaloze orginalne drazki to tezbede musil cos grzebac,nie pomyrdo sie tam cos??czy wszystko bedzie ok??
[ Dodano: 2012-07-18, 15:39 ]
a jeszcze jedna rzecz,jakjuzto mam i to zaloze to mam cos tamw vagu usytawic,co dokladnie,a jak zaloze do proby i nic nie bede robil a potem zaloze orginalne drazki to tezbede musil cos grzebac,nie pomyrdo sie tam cos??czy wszystko bedzie ok??
Piotr83a
Teoretycznie nie trzeba nic robić ale... jak obniżysz dosyć dużo w porównani do fabrycznego poziomu to może się okazać że zmieni się charakterystyka zawieszenia, będzie wręcz "betonowe"... i wtedy warto zmienić kodowanie sterownika zawieszenia aby komfort powrócił ;-)piotr83a pisze:a jeszcze jedna rzecz,jakjuzto mam i to zaloze to mam cos tamw vagu usytawic,co dokladnie...
Jeżeli założysz na próbę i nic VAG'iem nie zmienisz to samo nic nie powinno się zmienić... czyli po założeniu oryginalnych łączników moim zdaniem zawieszenie powróci do fabrycznego poziomu bez żadnych dodatkowych ruchów z Twojej strony.piotr83a pisze:... a jak zaloze do proby i nic nie bede robil a potem zaloze orginalne drazki to tezbede musil cos grzebac,nie pomyrdo sie tam cos??
Tu jednak dodam tez małe ostrzeżenie... znam przypadki kiedy auto mocno rzucone na glebę nie miało siły samo się podnieść... nie wiem czy taki stan nie szkodzi amortyzatorom czy kompresorowi zawieszenia bo kolega u którego się to zdarzyło od razu podniósł auto trochę wyżej na tym zestawie.
U mnie pneumatyka działa bez zastrzeżeń... podnosi się i opuszcza, utwardza i mięknie, poprawnie działa też tryb automatyczny... ale ja zmieniałem kodowanie sterownika bo inaczej ciężko było jeździć... i Karolowi z DE który też ma u siebie mocną glebę również zmieniałem kodowanie bo opuścił sobie go jeszcze niżej i jazda zrobiła się mało przyjemna.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 10:34 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
z odrobiny wolnego czasu zalozylem te drazki obnizajace,jesli chodzi o wyglada to nie ma zle,tylko fela by mi sie przydala jakas 20-stka,narazie mam 18-stki,tylko gdy go opuszcze dlugo go podnosi,narazie jezdze na comforcie,jak na dynamic wlacze siedzi ale dziwnie tak sie odbija,albo mi sie wydaje-sam nie wiem,a co trzeba ustawic i gdzie w oprogramowaniu,bo wczoraj przyslali mi vas-a,wiec zaczynam to rozpracowywac
Piotr83a
Podejrzewam że wcale Ci się nie wydaje tylko właśnie tak jest.piotr83a pisze:(...) jak na dynamic wlacze siedzi ale dziwnie tak sie odbija,albo mi sie wydaje-sam nie wiem...
Już pisałem powyżej... zmienić kodowanie sterownika poziomowania zawieszenia.piotr83a pisze:(...) a co trzeba ustawic i gdzie w oprogramowaniu,bo wczoraj przyslali mi vas-a,wiec zaczynam to rozpracowywac
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Cześć, wracam do tematu bo jestem na etapie poszukiwania sposobu na obniżenie mojej ósemki. Czy mowa jest o takim zestawie?
http://allegro.pl/lowering-kit-a8-s8-d3 ... 78920.html
auto z tego co widzę/pamietam naszego klubowicza
Czy warto coś takiego zakładać, czy vcdsem obiniżyć? Czytałem na forum, że ok. 25 mm da się opuścić auto.
Jest jakaś filozofia w założeniu tego "zestawu obniżającego"?
http://allegro.pl/lowering-kit-a8-s8-d3 ... 78920.html
auto z tego co widzę/pamietam naszego klubowicza
Czy warto coś takiego zakładać, czy vcdsem obiniżyć? Czytałem na forum, że ok. 25 mm da się opuścić auto.
Jest jakaś filozofia w założeniu tego "zestawu obniżającego"?