Od jakiegoś czasu zacząłem zastanawiać się nad zmianą samochodu ze swojej A8 na coś innego. Powód - samochód mam dwa lata i trochę mi się znudził
![:)](https://a8team.pl/images/smilies/usmiech.gif)
Przedział cenowy poszukiwań do 70 tyś
Pomyślałem, że może dobrą alternatywą byłoby nowszy model ale też z silnikiem 4,2.
W kwestii aut jestem wybredny, bo moje auto choć leciwe '99 - to mam realny przebieg 124 tyś i jeździ jak nowe.
Drażni mnie w nim twarde zawieszenie - BE1 - chyba takie właśnie mam i choć poprzedni model miałem przed liftem, to ze zwykłym zawieszeniem jeździło mi się dużo lepiej.
Do tego auto więcej stoi niż jeździ - bo w lecie jeżdżę "bezdachowcem" a do tego mam jeszcsze Voyagera, który towarzyszy mi w dłuższych trasach.
Nikt poza mną nie używa tych samochodów więc - zastanawiam się czy nie znaleźć alternatywy łączącej wygodnego VANA z przyjemnością i dynamiką A8.
Zacząłem wiec spoglądać w kierunku Touaregów - ale tu jest susza w zakresie fajnego modelu - fajnego bo samochody te trzeba przyznać że seryjnie wyglądają jak traktory a modele R50 w ciekawej stylizacji są z silnikami V10 TDI.
Te dylematy pomiędzy A8 a SUV'em spowodowały, ze poszedł mi ciekawy model:
http://allegro.pl/przepiekny-vw-touareg ... 21129.html
Co ciekawe samochód od brata - gościa, u którego oglądałem A8 stylizowaną na S8 z Radomska.
Fajny Turek ze sportowym zacięciem i z silnikiem 4,2 i do trego gaz - ale niestety sprzedany.
Myślałem też ostatnio o TIGUANIE w R-line.
Można go fajnie zrobić dodając tylko odpowiednią felgę - ale zastanawiam się czy to jednak nie zbyt mały samochód.
Oczywiście o pneumatyce można zapomnieć.
A teraz już sam nie wiem - codziennie oglądam ogłoszenia z A8 i z Touaregami - a większość Turków to diesle lub sprowadzone z USA składaki ;/
Nie szukam oczywiście auta idealnego bo idealne można mieć w salonie.
Ja też kupiłem auto, które było "puknięte" w tył - ale sam zrobiłem, wiem jak to się odbywało, jak zostało zrobione i jeżdżąc nic mnie nie boli w przeciwieństwie do zakupu auta, które nie wiemy jak było zlepione.
Chciałbym mieć jeden samochód - poza "letnim szaleńcem" w miarę uniwersalny, który po złożeniu siedzeń da mi w miarę przestrzeń do przewiezienia czegoś większego.
A6 w Kombi mi się nie bardzo podoba a nowe A4 Avant choć ładne to niestety w komforcie średnie.
Z drugiej strony myślę, nad zmianą zawieszenia w swojej A8, dołożenia nawigacji albo jakiejś stacji multimedialnej i pojeżdżenia jeszcze jakiś czas.
Bo tu jeśli o samochód jestem pewien co mam.
Ale pewnie tak jak wielu z WAS po pewnym czasie nawet najlepsze auto możne się znudzić i chciałoby się jakiejś odmiany.
Niestety X5 choć z zewnątrz mi się podoba to w środku archaizm, choć w touaregu również nie jest najpiękniej.
Na Q7 mnie jeszcze nie stać a Range Rover jakoś mnie nie przekonuje.
No to się trochę wyżaliłem - ale z racji tego, że na pewno nie jeden miał podobny stan - chętnie posłucham podpowiedzi... sugestii...
![;)](https://a8team.pl/images/smilies/oczko.gif)
Moze macie jakieś doświadczenia z SUV'ami ?