witam
czy ma ktoś podniesione KM i Nm w tym silniku o ile i jak się autko sprawuje
o ile poprawia, przyspieszenie predkość max , czy przy dużym przebiegu to bazpieczne
pozdrawiam ;-)
[D2 02 3.3TDI ] chiptuning
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Wystarczyło poszukać: http://www.a8team.pl/topics13/463.htm
Tak od siebie to nie ma co się bawić w chipowanie 3.3. Zamień po prostu silnik na 4.2 w benzynie i spokój, po co komplikować a potem martwić się o skrzynię na zapas. 4.2 spokojnie wypruje takie 3.3 tdi bo ono ciągnie do jakiś 100-110km/h a potem puchnie .. chyba że ten tdi byłby po chipie to już inna sprawa..
Reasumując, oczywiście moim zdaniem nie warto chipować 3.3, zostań przy serii.
Tak od siebie to nie ma co się bawić w chipowanie 3.3. Zamień po prostu silnik na 4.2 w benzynie i spokój, po co komplikować a potem martwić się o skrzynię na zapas. 4.2 spokojnie wypruje takie 3.3 tdi bo ono ciągnie do jakiś 100-110km/h a potem puchnie .. chyba że ten tdi byłby po chipie to już inna sprawa..
Nie zgodzę się z Tobą - ten silnik jest mocny i do d2 odpowiedni.Fakt,że słabszy od 4.2 ,ale nadrabia momentem obrotowym i dobrze radzi sobie w D2.Śmiem nawet twierdzić,że zdrowe 3.3 tdi po jakimś wirusie nie będzie zbytnio odstawać od 4.2(tak do 200km/h).Faktem jest,że ten motor nie cieszy się dobrą opinią,ale to odrębny temat.Silnik ten spuchnie,ale powyżej 150 km/h - to nie 1.9tdi :-P . Jeżdżę często s-ką 400cdi (250 ps) mojego ojca i uwierz mi,że raz jak się na trasie próbowałem swoją D2 FL 4.2 to s-ka tak do 170 niewiele odstawała od audi.Charakterystyka 3.3tdi będzie podobna do s400 cdi,więc nie zgodzę się z tym co napisałeś.Widziałem jak się odpycha 3.3tdi i zrobiła na mnie wrażenie.Osiem garów,2 turbiny,wysoki moment obrotowy - to musi jechać.krzychu22.p1i pisze:Tak od siebie to nie ma co się bawić w chipowanie 3.3. Zamień po prostu silnik na 4.2 w benzynie i spokój, po co komplikować a potem martwić się o skrzynię na zapas. 4.2 spokojnie wypruje takie 3.3 tdi bo ono ciągnie do jakiś 100-110km/h a potem puchnie .. chyba że ten tdi byłby po chipie to już inna sprawa..
Moim zdaniem można podciągnąć w 3.3 tdi delikatnie o jakieś 20-30 koni i 40-60 niutonometrów i bez obaw o skrzynię można będzie jeździć takim autem.
Witam ja w swojej A8 zmieniłem oprogramowanie komputerów z 225KM na 275KM mój mechanik nie chciał więcej kręcić, bal się o skrzynię biegów, automat może wymięknąć przy bardzo wyżyłowanym silniku, polecam firmę ProTurbo z Siedlec Marcin zna się na rzeczy, niestety ma hamownię tylko na jedną oś ale w wawie można zmierzyć
[ Dodano: 2012-09-16, 19:56 ]
Mam przejechane ponad 300 tys i daje radę
[ Dodano: 2012-09-16, 19:56 ]
Mam przejechane ponad 300 tys i daje radę
Witam przy wgraniu nowego softu wyszły niezłe kwiatki
- przepływomierze do wymiany
- sprężarki do regeneracji
- przy okazji wymiana wszystkich płynów filtrów
- pompa paliwa wymieniona stara miała luzy
- paski napinacze itd
Ogólnie lepiej ciągnie z dołu, a co do paliwa to zależy od stylu jazdy, ostatnio jechałem do Wrocławia gierkówką remontowaną to zeszło poniżej ośmiu litrów
ON kupuję na fakturę to zawsze taniej;)
- przepływomierze do wymiany
- sprężarki do regeneracji
- przy okazji wymiana wszystkich płynów filtrów
- pompa paliwa wymieniona stara miała luzy
- paski napinacze itd
Ogólnie lepiej ciągnie z dołu, a co do paliwa to zależy od stylu jazdy, ostatnio jechałem do Wrocławia gierkówką remontowaną to zeszło poniżej ośmiu litrów
ON kupuję na fakturę to zawsze taniej;)