![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB/LPG ] Audi po dlugiej trasie nie odpala. POMO
[D2 94 4.2PB/LPG ] Audi po dlugiej trasie nie odpala. POMO
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i to moj pierwszy post bo takiej przyczyny niestety nie znalazlem. A wiec swoja a8 zrobilem 2tys km na raz z malymi przerwami i gdy dojechalem na miejsce zostawilem samochod po 2h wsiadlem do niego a on nie chce zapalic nawet nie probuje odpalic kreci sam rozrzusznik a silnik nawet nie purka zero reakcji. W niemczech skonczyla mi sie benzyna wlalem 10L do zbiornika i chcialem dojechac na CPN ale auto nie zalapalo. Rozkrecilem plywak z zamiarem wyjecia go ale niestety nie udalo mi sie to i zobaczylem przez szpare ze jest cos typu szkalnki a w nim nie bylo benzyny, wiec zalalem 60l pb i auto za 5 razem zalapalo. Po odpaleniu auta wracalem do PL i wpadlem w duza dziure zlapalem kapcia i krzywa felga a mialem kolo zapasowe 16/205/65 a pozostale 3 kola maja 17/235/55 i musialem tak przejechac tsyaic km. I teraz auto moze mi nie pali bo napedy sa zepsute ? Bo pompka paliwa chodzi slychac ja i na prawie pusty zbiornik wlalem 60L Pb a auto nawet nie probuje zalapac zero reakcji nawet nie purknie
a nikt komputerem nie daje rady sie polonczyc z silnikiem probowali BOSCHEM i CDFI czy jakos tak ale kazdem udalo polaczyc sie tylko ze skrzynia.. Czekam na pomoc z gory dziekuje !

- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Któraś instalacja ma blokadę odpalania awaryjnego , można tylko tyle razy odpalić awaryjnie ile jest zaprogramowane . Może gazownik nie wie jak odpalić na gazie awaryjnie . Stawiam na pompę paliwa że jest trafiona . Wszystkie wtyczki są sprawdzone czy są na swoim miejscu ? Bezpieczniki też ? Może są jakieś zabezpieczenia , alarm i akurat coś się rozpięło ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
tooldi pisanie na forum rozpocznij od działu powitań:
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Inaczej Twoje posty/tematy mogą znikać bez ostrzeżenia.
Pozdrawiam, FOSS
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Inaczej Twoje posty/tematy mogą znikać bez ostrzeżenia.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
prawdopodobnie padł sterownik silnika skoro nikt nie moze sie z nim połączyc. Powodów znowu moze być wiele ale bez vaga ciezko cos stwierdzic teraz. Jesli jest iskra i pompa pompuje paliwo to nie ma co jej sie czepiać. Wyjmij wszystkie bezpieczniki i wsadz ponownie, w pierwszych ósemach był jakis problem z tymi bezpiecznikami a konkretnie ze skrzynkami - coś tam nie łączyło. Odepnij aku na kilkanaście minut i zobacz czy jest jakiś efekt.
Nie doczytałem co napisałes bo w jednej chwili weszło. Jesli zaczęla purkac to albo zapali albo dupa. Mój kolega kiedyś musial miec pelen zbiornik zeby paliła, tak mu sie porobilo.
Czy ta pompka sie nie przycina czasem?
Nie doczytałem co napisałes bo w jednej chwili weszło. Jesli zaczęla purkac to albo zapali albo dupa. Mój kolega kiedyś musial miec pelen zbiornik zeby paliła, tak mu sie porobilo.
Czy ta pompka sie nie przycina czasem?
moje EX- e65 4.4, jest kolejne e65 w kolorze srebra
Ok odlacze akum i powkladam bezpieczniki na nowo. A pompka sie nie przycina po kazdym przekreceniu zaplonu slychac ja i podczas krecenia. I brakuje 10L do pelnego zbiornika moze to rtobic roznice w takiej sytuacji ? A moze cos sie przytkalo zaciagnela pompka jakiegos syfu i trzeba czyms przeczyscic ? Moj kolega wlal do 20L benzyny pol litra denaturatu zalal i samochod odpalil od strzalu a przez miesiac wogole nawet nie probowal zalapac tylko ze to byl Opel Vectra B.