części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 00 3.3TDI ] ABS problem

Wszystko dotyczące układu hamulcowego.
Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 00 3.3TDI ] ABS problem

Post autor: SamackA8 » 05 wrz 2012, 20:54

Witam. Mam taki problem, otóż z 3 lub 4 miesiące temu wyskoczył mi ABS na komputerze. Kolega poradził abym odłączył tą wtyczkę co jest po prawej stronie od przodu samochodu pod lampą, odłączyłem auto postało 1 dzień i ABS zgasł. Wszystko działało, wszystko OK, ale po 3 lub 4 miesiącach (dzisiaj) znowu wyskoczył mi ABS ... Dzisiaj podłączyłem kompa i wyskoczyło coś takiego:

526 Włącznik świateł hamowania - F, Przełącznik świateł hamulców - niewłaściwy sygnał (f)

No to usunąłem błąd, znikł on z komputera w samochodzie, ale jeszcze dzisiaj dla pewności odłączyłem tą wtyczkę. Teraz czekam czy znowu się pojawi ABS jak jutro pojadę do pracy i podłącze wtyczkę. Nie jestem tylko pewny bo przedtem ten ABS się nie zaświecał przez 3 lub 4 miechy, więc nie wiem. Jeżeli mam taki błąd to co jest źle, co trzeba kupić. Słyszałem jeszcze żeby pościągać wszystkie koła i poczyścić tam te wszystkie czujniki ABSu. Ale nie wiem HELP ME ;) :roll:
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 06 wrz 2012, 06:34

Najprawdopodobniej wyrobil Ci sie mechanizm zalaczania swiatel stop przy pedale hamulca,bo tego raczej dotyczy blad ktory Ci sie wyswietlil...a ten blad ABS swieci caly czas czy po chwili gasnie??? u mnie jest problem tego typu ze raz sie zaswieca ABS a raz nie,przypuszczam ktorys z czujnikow bo potrafi stac sie to na dziurze lub gdy skrecam kolami,ale niestety VAG nic nie pokazuje i tu jest dylemat wlasnie ;/

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SamackA8 » 06 wrz 2012, 07:43

No właśnie jak się zaświeci ten ABS to świeci cały czas dopóki nie odłączę tej wtyczki gdzieś na 3 godz lub cały dzień. Wczoraj gdy się zaświecił to wszedłem na Vag'a no i wyskoczył właśnie taki błąd ... Więc usunąłem ten błąd na vag comie no i ABS znikł z komputera samochodu, ale nie wiem czy znowu się nie załączy
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
Mikigd
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mikigd » 07 wrz 2012, 20:36

SamackA8 pisze:No właśnie jak się zaświeci ten ABS to świeci cały czas dopóki nie odłączę tej wtyczki gdzieś na 3 godz lub cały dzień. Wczoraj gdy się zaświecił to wszedłem na Vag'a no i wyskoczył właśnie taki błąd ... Więc usunąłem ten błąd na vag comie no i ABS znikł z komputera samochodu, ale nie wiem czy znowu się nie załączy
O jakiej wtyczne piszesz ? :?:
Masz na myśli sterownik abs.?

Ja też mam ten błąd ,,Włacznik świateł hamowanie' Wymieniłem czujnik na nowy i błąd nie zniknął :-/ ,
Natomiast nie kojażył bym go z świecącym ABS, gdyż ten błąd mam już bardzo długo a ABS działał poprawnie.

Teraz notomiast ponoć podał mi sterownik abs i znów abs się świeci :roll: raz się zapala, raz gaśnie różnie, Vag czasmi pokazuje 1201 Napięcie zasilajace pomoby abs itd.. :?:
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl