Witam. Mam taki problem, otóż z 3 lub 4 miesiące temu wyskoczył mi ABS na komputerze. Kolega poradził abym odłączył tą wtyczkę co jest po prawej stronie od przodu samochodu pod lampą, odłączyłem auto postało 1 dzień i ABS zgasł. Wszystko działało, wszystko OK, ale po 3 lub 4 miesiącach (dzisiaj) znowu wyskoczył mi ABS ... Dzisiaj podłączyłem kompa i wyskoczyło coś takiego:
526 Włącznik świateł hamowania - F, Przełącznik świateł hamulców - niewłaściwy sygnał (f)
No to usunąłem błąd, znikł on z komputera w samochodzie, ale jeszcze dzisiaj dla pewności odłączyłem tą wtyczkę. Teraz czekam czy znowu się pojawi ABS jak jutro pojadę do pracy i podłącze wtyczkę. Nie jestem tylko pewny bo przedtem ten ABS się nie zaświecał przez 3 lub 4 miechy, więc nie wiem. Jeżeli mam taki błąd to co jest źle, co trzeba kupić. Słyszałem jeszcze żeby pościągać wszystkie koła i poczyścić tam te wszystkie czujniki ABSu. Ale nie wiem HELP ME :roll:
[D2 00 3.3TDI ] ABS problem
Najprawdopodobniej wyrobil Ci sie mechanizm zalaczania swiatel stop przy pedale hamulca,bo tego raczej dotyczy blad ktory Ci sie wyswietlil...a ten blad ABS swieci caly czas czy po chwili gasnie??? u mnie jest problem tego typu ze raz sie zaswieca ABS a raz nie,przypuszczam ktorys z czujnikow bo potrafi stac sie to na dziurze lub gdy skrecam kolami,ale niestety VAG nic nie pokazuje i tu jest dylemat wlasnie ;/
No właśnie jak się zaświeci ten ABS to świeci cały czas dopóki nie odłączę tej wtyczki gdzieś na 3 godz lub cały dzień. Wczoraj gdy się zaświecił to wszedłem na Vag'a no i wyskoczył właśnie taki błąd ... Więc usunąłem ten błąd na vag comie no i ABS znikł z komputera samochodu, ale nie wiem czy znowu się nie załączy
O jakiej wtyczne piszesz ? :?:SamackA8 pisze:No właśnie jak się zaświeci ten ABS to świeci cały czas dopóki nie odłączę tej wtyczki gdzieś na 3 godz lub cały dzień. Wczoraj gdy się zaświecił to wszedłem na Vag'a no i wyskoczył właśnie taki błąd ... Więc usunąłem ten błąd na vag comie no i ABS znikł z komputera samochodu, ale nie wiem czy znowu się nie załączy
Masz na myśli sterownik abs.?
Ja też mam ten błąd ,,Włacznik świateł hamowanie' Wymieniłem czujnik na nowy i błąd nie zniknął :-/ ,
Natomiast nie kojażył bym go z świecącym ABS, gdyż ten błąd mam już bardzo długo a ABS działał poprawnie.
Teraz notomiast ponoć podał mi sterownik abs i znów abs się świeci :roll: raz się zapala, raz gaśnie różnie, Vag czasmi pokazuje 1201 Napięcie zasilajace pomoby abs itd.. :?: