[D3 03 4.2MPI/LPG ] kod 175 gdzie szukac przyczyny ,prosze
[D3 03 4.2MPI/LPG ] kod 175 gdzie szukac przyczyny ,prosze
koledzy mam problem zwiazany z tym kodem wszystko jest ok jak wykasuje ten bład przez 100 kilometrów pózniej wraca zapal sie czeck i dupa na wolnch obrotach kulej i szarpie po dodaniu gazu i momecie przełoczenia sie na gaz silnik zaczyna ruwno pracowac i jest ok ale tylko do mometu dłuszego postoju i tak za karzdym razem prosze o pomoc ...
moja diagnoza jest jakimś zwykłym urządzeniem do kasowania błędów myślę ze trzeba było by jechac do serwisu ale w Polsce będę na poczatku pazdziernika a pytam bo wiem ze nie chętni serwisy patrzą na taki usterki jak jest instalacja lpi bo taka posiadam chodzi myślę ze to nie jest wina instalacji ponieważ jak tylko sie przełączy na nia silnik pracuje równiutko i nie ma żadnego problemu ..
kolego pytam bo powinien być opis błędu , a tak wogule to co oznacza klucz 5 nie zaprogramowany ? to się tyczy silnika ?labas pisze:badyl przecież kolega podał nr błędu
00175 00AF
Ключ 5 не запрограммирован
Klucz 5 nie zaprogramowany.
Za mało danych żeby wywnioskować co ten błąd oznacza, mam rosyjską książkę Vag w której są praktycznie wszystkie błędy, wiernie przetłumaczyć też potrafię.badyl pisze: kolego pytam bo powinien być opis błędu , a tak wogule to co oznacza klucz 5 nie zaprogramowany ? to się tyczy silnika ?
Gdyby kolega zakładający temat podał w jakiej grupie wystąpił błąd, byłoby łatwiej.
A jesli auto zostałoby przeskanowane oryginalnym VCDS-em, to byłby miód (masz rację).
cewki, świece, instalacja elektryczna do cewek. zamień cewki 5i6 z 1i2 i jak błęd bedzie na 1i2 to masz cewki szrot. btw to twoje autko chyba łapie się w akcji fabrycznej wymiany cewek. ale tu niech sie wypowiedzą bardziej obeznani.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Audi prowadzi akcję serwisową wymieniają wszystkie cewki na nowe , ja podjechałem do serwisu i mi komplet nowych za free wstawili , jazda z uszkodzonymi cewkami może skutkować uszkodzeniem komputera silnika , jak mnie pamięć nie myli to FOSS-owi takie coś się stało , także uważaj bo wtedy to dopiero będą koszta