![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Blokada wałków rozrządu - wymiary
[D2 95 4.2PB ] Blokada wałków rozrządu - wymiary
Witam
Panowie szukam wymiarów blokady wałków rozrządu do mojego silnika ABZ. Chcę taką sobie zrobić sam bo nie mam zamiaru płacić za kawałek płaskownika 150 zł lub więcej..... :mrgreen:
Może jakiś rysunek z wymiarami by ktoś wrzucił....dla obecnych i przyszłych użytkowników A8
Panowie szukam wymiarów blokady wałków rozrządu do mojego silnika ABZ. Chcę taką sobie zrobić sam bo nie mam zamiaru płacić za kawałek płaskownika 150 zł lub więcej..... :mrgreen:
Może jakiś rysunek z wymiarami by ktoś wrzucił....dla obecnych i przyszłych użytkowników A8
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 13:22 przez riki76, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Tylko to nie jest kawałek płaskownika:P To jest płaskownik wygięty odpowiednio w miejscach na wałki rozrządu. Pomijam 2 otwory na śrubę blokującą koło wałka rozrządu i 4 bolce po 2 na stronę (jeden jest grubszy, drugi cieńszy) Osobną rzeczą jest blokada wału niby prosta rzecz ale troszkę trzeba się pobawić. Blokadę wału i wałków rozrządu kupiłem za 280zł i leży u mnie w pokoju
Jak byś się zdecydował samemu to dorobić to bym Ci to zwymiarował ;-)

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Panowie blokada do ABZ ta jest zakladana z tyłu głowic na wałki. Sa to dwa koła które przykrecamy zamiast czujnika halla i z drugiej zamiast zaslepki. Tych blokad nie da sie zabardzo dorobić u ślusarza poniewaz są to odlewy z wypustami wewnatrz. Nowe kosztują około 400zł. Ustawić ABZ ta da się bez blokad tylko trzeba zdjąc pokrywki zaworów i ustawić wałki na znaki (kółka)
Riki76 jak chcesz koniecznie blokady to moge pozyczyć. Pisz na PW
Blokady, które pokazał post wyżej krzychu22.p1i nadają się do poliftowych silników V8 oraz V6 5V
Riki76 jak chcesz koniecznie blokady to moge pozyczyć. Pisz na PW
Blokady, które pokazał post wyżej krzychu22.p1i nadają się do poliftowych silników V8 oraz V6 5V
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Tak się zastanawiałem jak do ABZ ma spasować ten płaskownik, coś mi nie pasowało ;-) Ale dla potomnych będzie rysunek tej blokady. Dobrze wiedzieć coś więcej o naszych samochodach i oprzyrządowaniu do nich.hipcio pisze:Blokady, które pokazał post wyżej krzychu22.p1i nadają się do poliftowych silników V8 oraz V6 5V
I w tym zawiera się wszystko nt. rozrządu... jak wcześniej było dobrze złożone to rzeczywiście na upartego można to zrobić bez blokady ale tylko blokada daje 100% pewności poprawnego złożenia... tym bardziej, że na blokadzie kółka od wałków rozrządu się luzuje więc przy napinaniu naprężenia rozchodzą się równomiernie.pepi pisze:blokady dają pewność 100 %
(...)
tylko jak było dobrze :mrgreen:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning