[D2 96 4.2PB/LPG ] Problem przy pierwszym odpalaniu.
-
- Super Klubowicz
No i co dalej ,zbiornik nigdy nie rozkręcany z a8 2001r.Pompa daje 6bar zawór w pompie trzyma bo po 2 godzinach spada z 6bar na 5bar i czekałem jeszcze ok dwóch godzin i stało w miejscu ,regulator ciśnienia nowy bosch .Podejrzewam ze dawca organów był po dzwonie i to jeszcze w d... i to są tego efekty .Teraz paliwo wyciąga do zera,bo jak ją kupiłem to od pełnego zbiornika wyciągała 15 lirów i koniec .Ale w środku coś jest nieszczelne i paliwo schodzi z kosza.Jeden mechanik mi powiedział ze w koszu wiercił dwa trzy otwory i auta do 1/4 zbiornika śmigały ,ja na to nie pozwolę bo to jest jakaś pierdoła, tylko mało jest fachowców którzy to profesjonalnie umieją naprawić.Jak się będę nudził zimą to ogarnę to ,bo trochę się przyzwyczaiłem do fochów mojej "Pszczoły "chyba że na forum znajdzie się jakiś bystrzacha który to w rozsądnej cenie naprawi ;-). Przyznaję że jak zapala za drugim razem od kopa(tylko rano jest ten problem) to idzie się do tego przyzwyczaić mam ten problem już dwa lata i trochę już kasy pochłoną .Tankuję powyżej połowy i jest całkiem super ale cały czas jest ale...
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Witam .Nie wiem tylko co ma wspólnego czujnik wałka rozrządu z poziomem paliwa ,tak jak mówię jest paliwa powyżej połowy i pali na dotyk.A co do ciśnienia na pompie po nocy to nie wiem jakie jest ale sprawdzę.
[ Dodano: 2012-10-24, 13:54 ]
Ja jak się zatankuję do pełna to robię na tym ponad 1200km (trasa )75 litrów lpg i reszta paliwo .Jak mówiłem nie mam problemu z tym ze mi nie wyciąga paliwa do zera ,tylko że poniżej połowy zbiornika pali na dwa razy
[ Dodano: 2012-10-24, 13:54 ]
Ja jak się zatankuję do pełna to robię na tym ponad 1200km (trasa )75 litrów lpg i reszta paliwo .Jak mówiłem nie mam problemu z tym ze mi nie wyciąga paliwa do zera ,tylko że poniżej połowy zbiornika pali na dwa razy
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
w sumie to odpowiadałem na pytanie zakładającego temat, także wyszło małe nieporozumienie. Ja mam problem jak kreska zbliza sie do czerwonego pola to wtedy zaczyna szarpac tak jakby brakowało paliwa,ale po jakims czasie ustepuje,ale mało kiedy tak mam bo staram sie utrzymywac wyzszy poziom paliwa.
Nie liczy się różdżka, tylko magik!
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz