[D2 S8 FL] Skradziono kratkę zderzaka
[D2 S8 FL] Skradziono kratkę zderzaka
Temat jak wyżej, wczoraj w dzień na 100% kratka dolnego zderzaka była na swoim miejscu, dzisiaj rano już jej nie ma. Auto stało w Białymstoku na osiedlu pod blokiem. Mam pytanie tak dla pewności na przyszłość:
1. Czy można zgubić kratkę w trakcie jazdy jeżeli nie było widać aby była luźna, a teraz we wnęce nie ma żadnych śladów klejenia czy pęknięć?
2. Czy łatwo jest to wyciągnąć "pod blokiem" ?
3. Jak się zabezpieczyć aby kolejny raz nie poszło tak łatwo złodziejom?
4. Czy mając ubezpieczenie AC można zgłosić taką szkodę?
1. Czy można zgubić kratkę w trakcie jazdy jeżeli nie było widać aby była luźna, a teraz we wnęce nie ma żadnych śladów klejenia czy pęknięć?
2. Czy łatwo jest to wyciągnąć "pod blokiem" ?
3. Jak się zabezpieczyć aby kolejny raz nie poszło tak łatwo złodziejom?
4. Czy mając ubezpieczenie AC można zgłosić taką szkodę?
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
1. Ciężko, musiałaby być uszkodzona, trzyma jak diabli
2. Trzyma mocno, ale nie jest to jakiś wiekszy problem.
3. Przykleić, oznaczyć (jak przykleisz, będzie problem byś ją sam potem wyjął, a oznaczone - ludzie, którzy kupuja tego typu rzeczy na allegro dobrze wiedza, że w 90% pochodza one z kradzieży, więc w sumie to nic nie daje)
4. Sprawdź sobie w umowie od jakiej wartości pokrywa Ci szkody AC (przeważnie jest to chyba >500zł, więc łapie się jedynie ta środkowa)
2. Trzyma mocno, ale nie jest to jakiś wiekszy problem.
3. Przykleić, oznaczyć (jak przykleisz, będzie problem byś ją sam potem wyjął, a oznaczone - ludzie, którzy kupuja tego typu rzeczy na allegro dobrze wiedza, że w 90% pochodza one z kradzieży, więc w sumie to nic nie daje)
4. Sprawdź sobie w umowie od jakiej wartości pokrywa Ci szkody AC (przeważnie jest to chyba >500zł, więc łapie się jedynie ta środkowa)
Black Cars Matters
za pierwszym razem sądziłem że wypadła , za drugim uznałem że "chodliwy" towar , choć dziwna sprawa że dwa razy zginęła ta sama strona - albo łobuz miała za mało czasu albo szlachetnie ograniczył się do zamówienia
rada : bez filozofii , dwa czarne wkręty wkręcone w górną część ( nie widać więc nie szpeci )
dwukrotnie zamówiona w ASO kosztowała mnie ok 220 zl / szt. - nie ma co zgłaszać na AC
rada : bez filozofii , dwa czarne wkręty wkręcone w górną część ( nie widać więc nie szpeci )
dwukrotnie zamówiona w ASO kosztowała mnie ok 220 zl / szt. - nie ma co zgłaszać na AC
Kolego sebos17 jeżeli chodzi Ci o dolną środkową w zderzak do S8 D2 FL to ja posiadam takową całą i dobrym stanie z mojej rozbitej eSy - o ile dobrze pamiętam to jeszcze jej nie sprzedałem więc jeżeli takowej właśnie poszukujesz to dzwoń, pisz... jakoś się dogadamy ;-)sebos17 pisze:Nie dopowiedziałem, chodzi oczywiście o środkową kartę - grill
Najgorzej, że trudno coś teraz kupić, a i mogę kupić kradzioną...
Środkowe mam na wkręty, jednak dla złodzieja to chyba nie problem...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Hej to odpisz mi na Pw ;-)FOSS pisze:Kolego sebos17 jeżeli chodzi Ci o dolną środkową w zderzak do S8 D2 FL to ja posiadam takową całą i dobrym stanie z mojej rozbitej eSy - o ile dobrze pamiętam to jeszcze jej nie sprzedałem więc jeżeli takowej właśnie poszukujesz to dzwoń, pisz... jakoś się dogadamy ;-)sebos17 pisze:Nie dopowiedziałem, chodzi oczywiście o środkową kartę - grill
Najgorzej, że trudno coś teraz kupić, a i mogę kupić kradzioną...
Środkowe mam na wkręty, jednak dla złodzieja to chyba nie problem...
I już tak się dzieje... Koledze z naszego forum chcieli cały przedni zderzak zakosić.. Ósema stała zaparkowana na parkingu przed Centrum Handlowym w biały dzień.. złodziej został chyba spłoszony bo połowa zderzaka już wisiała a wszystkie części z tej strony leżały poukładane na ziemi..k0mar pisze:.. Jeszcze troche i będą całe auta rozbierać na parkingach heh..
Dorwać takiego i łapy poucinać przy samej du...
-
- Forum Audi A8
Na allegro były kratki do zderzaków ( zamienniki) które nawet dobrze pasują i nie kosztowało xxx zł za kawałek plastyku ;-)emdzej pisze:Kolego bardzo ciężko o używaną, niestety pozostaje ASO. Cena 345PLN (bez zniżek).
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.