części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 06 4,2MPI] LPG OPTIMA. Ktoś zna? Jakies rady?

Gość

Post autor: Gość » 17 gru 2012, 21:12

pepi, W sumie masz rację,po palonku sie robi takie projekty :D Ale jestem ciekaw wzmocnienia bo nie mam zaufania do tej wanny szczegolnie jak ma ze 70kg dźwigać.
Wewka w zderzaku to pójscie na łatwizne :)

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 17 gru 2012, 21:22

butla chyba jest wklejona na klej do szyb :mrgreen:
i to nie jest żart

Tajco
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tajco » 17 gru 2012, 21:25

Juto zapodam fotli instalacji...Ja ma butle 80L ale mieszcze na max 68L :(
BORN FROM JETS

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 17 gru 2012, 21:28

Apophis pisze:Ale jestem ciekaw wzmocnienia bo nie mam zaufania do tej wanny szczegolnie jak ma ze 70kg dźwigać.
Jak nie jest nigdzie popękana to wytrzyma spokojnie. Ja ładuję zawsze butlę do pełna więc ma co dźwigać.

[ Dodano: 2012-12-17, 21:31 ]
Nawet ostatnio na prawie pełną butlę właziłem i mnie utrzymała a prawie stówkę ważę. :-D

Gość

Post autor: Gość » 17 gru 2012, 22:21

Simone331 pisze:Nawet ostatnio na prawie pełną butlę właziłem i mnie utrzymała a prawie stówkę ważę. :-D
Niemcy wymagają wzmocnienia,fakt że bede tam mieszkał ale auto mam zarejstrowane w pl lecz uj wie czy sie jakis nie przyczepi kiedyś... :roll:

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 17 gru 2012, 22:42

Apophis pisze:
Simone331 pisze:Nawet ostatnio na prawie pełną butlę właziłem i mnie utrzymała a prawie stówkę ważę. :-D
Niemcy wymagają wzmocnienia,fakt że bede tam mieszkał ale auto mam zarejstrowane w pl lecz uj wie czy sie jakis nie przyczepi kiedyś... :roll:
Sam się przekonałem, że jak w Niemczeh jeździsz przepisowo to nikt Cię do kontroli nie zatrzyma. No chyba, że autko rzuca się w oczy i trafisz na ZOLLe. :mrgreen:

Spójrz na to też z tej strony. Tam nikt Cię nie skieruje na montaz tego ustrojstwa i powtórne badanie.

A jaki jest koszt tego wzmocnienia? To jest montowane we wannie czy pod nią? Bo jeśli kosztuje grosze i nie będzie się rzucało w oczy to dla własnego spokoju warto się w to doposażyć. Tym bardziej, że zamierzasz mieszkać w kraju gdzie tego wymagają. :)

Gość

Post autor: Gość » 17 gru 2012, 22:48

Simone331 pisze:że jak w Niemczeh jeździsz przepisowo to nikt Cię do kontroli nie zatrzyma.
Zawsze tam jeżdżę przepisowo :mrgreen: ale mimo to miałem czasami kontrole gdy na weekend wyszukiwali pijaczków których nie brak...
Simone331 pisze:A jaki jest koszt tego wzmocnienia? To jest montowane we wannie czy pod nią? Bo jeśli kosztuje grosze i nie będzie się rzucało w oczy to dla własnego spokoju warto się w to doposażyć. Tym bardziej, że zamierzasz mieszkać w kraju gdzie tego wymagają. :)
Z tego co mi kumpel mówił to banalny-szyna(płaskownik)pod wanną i raczej nie bedzie widoczny anie tez drogi. Jako że oni robią instalki także Niemcom to maja opanowane co trza. ;)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 17 gru 2012, 22:55

Apophis pisze:...Zawsze tam jeżdżę przepisowo ...
Jak każdy. :mrgreen:
Apophis pisze:Z tego co mi kumpel mówił to banalny-szyna(płaskownik)pod wanną i raczej nie bedzie widoczny anie tez drogi. Jako że oni robią instalki także Niemcom to maja opanowane co trza.
Jeśli tak sprawa wygląda to zakładaj. Będziesz miał spokój psychiczny.
Tylko oby to żelastwo spod zderzaka za bardzo nie wystawało. :-)
I nie przeładuj fury bo iskry się posypią. :lol:

Gość

Post autor: Gość » 17 gru 2012, 23:00

Simone331 pisze:Tylko oby to żelastwo spod zderzaka za bardzo nie wystawało. :-)
I nie przeładuj fury bo iskry się posypią. :lol:
przecie to płaskownik co ma kilka mm grubosci to jak ma wystawać :) A no co do iskier to pewniej z tłumika pojdą prędzej :D Qrde najbliższe trasy tam to bedą z załadowanym autem :)

Tajco
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tajco » 18 gru 2012, 17:02

Oto moja instalka :) Mysle ze estetycznie mozna by jeszcze podrasowac :)... Co myslicie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
BORN FROM JETS

Gość

Post autor: Gość » 18 gru 2012, 17:23

Tajco, Myślę że jest schludnie :) Ja własnie odstawiłem moja furkę na montaż. Z ustaleń wynika jasno ze bedzie i ma być kulturka. Wzmocnienie pod wanną także ma być :)

Tajco
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tajco » 18 gru 2012, 17:36

Jak bede mial dojscie to zrobie fotke jak tam jest od spodu...

To oby gazik sie dobrze spisywl.

Mam pytanko..z nicy jak otwieram brame garazowa czuje gaz...Co to mze byc przyczyna, macie jakies pomysly..? Pewnie cos nieszczelne...
BORN FROM JETS

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 18 gru 2012, 17:55

więc tak brak opasek na wężykach
sterownik powinien być wtyczką do dołu
reduktor do wolnej jazdy niekiedy z butem ale nie za długo

[ Dodano: 2012-12-18, 17:57 ]
daj jeszcze butlę ??? :-D

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 18 gru 2012, 18:36

pepi pisze:więc tak brak opasek na wężykach

sterownik powinien być wtyczką do dołu

reduktor do wolnej jazdy niekiedy z butem ale nie za długo
A więc tak. Co do opasek między wtryskami a wkrętkami to tam nie potrzeba opasek bo nie ma dużego ciśnienia. Ważne, żeby tylko wężyki same nie pospadały.

Co do sterownika to masz rację i z tym się zgodzę.

Reduktor wystarczający pod warunkiem, że termicznie przerobiony, a gości u którego było to montowane napewno o to zadbał.

Teraz pytanie do Tajco. Próbowałeś już jechać dłuższą chwilę z butem w podłodze? Jeśli tak jestem ciekaw reakcji. :-)

Tajco
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tajco » 18 gru 2012, 20:39

Niestety warunki zimowe...Max tak chyba ze 150KM/H po obwodnicy ale nic predzej...

A tego komputerna to ta wtyczka- nie moge odwrocic po prostu dogoy "nogami"

[ Dodano: 2012-12-18, 22:04 ]
Mozecie mi powiedziec co to jest filtr odstojnikowy? I jaki jest dobry. Pisalem do ludzi z tej firmy OPTIMA i zalecieli do V8 dwa SHARKI 1500 i dobry flitr odstojnikowy + Baraccudy i sterownik PRO-TEC z polaczeniem magistrali OBD. Taka jest ich sugestia do Audi A8 V8
BORN FROM JETS

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl