[D2 FL ALL ] Grill przedni A8 vs. w12 vs. S8
[D2 FL ALL ] Grill przedni A8 vs. w12 vs. S8
Jaka jest różnica w grilu S8/ A8 FL. Kilka razy na forum spotkałem się że ktoś o tym piszę, ale nie wiem gdzie jest ta roznica. Oczywiście nie licząc znaczka S8 ale on jest chyba tylko doczepiany.
Czy jeszcze jest gdzieś różnica np kratka zderzaka.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 16:05 przez tomi5, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest duża różnica. Pionowe poprzeczki są bardziej jakby to powiedzieć wypukłe. Znaczek jest oczywiście doczepiany.tomi5 pisze:A ja mam takie pytanko lekko poza tematem.
Jaka jest różnica w grilu S8/ A8 FL. Kilka razy na forum spotkałem się że ktoś o tym piszę, ale nie wiem gdzie jest ta roznica. Oczywiście nie licząc znaczka S8 ale on jest chyba tylko doczepiany.
Tu masz temat i fotki
http://www.a8team.pl/a8-d2-grill-pion-chrom-vt235.htm
Cóż, różnica jest kolosalna i kiedy poznasz ją dobrze to później jesteś już w stanie odróżnić je od siebie praktycznie w ułamku sekundy :lol:tomi5 pisze:Jaka jest różnica w grilu S8/ A8 FL. Kilka razy na forum spotkałem się że ktoś o tym piszę, ale nie wiem gdzie jest ta roznica. Oczywiście nie licząc znaczka S8 ale on jest chyba tylko doczepiany.
Grill normalny od A8 ma wyraźnie "wypukłe" kratki poziome... dodatkowo na krawędzi zewnętrznej są one wyraźnie zawinięte w dół a cały grill jest wyraźnie czarny plastikowy.
Grill od S8 ma wyraźnie "wypukłe" kratki pionowe a cały grill jest w kolorze grafitowym a nie czarnym i wyraźnie odróżnia się od czarnych plastikowych spodów zderzaka i czarnych plastikowych kratek przy halogenach.
Po lewej A8 a po prawej S8 ↓↓↓
.
W po-liftach różnice widać także po dolnym grillu umieszczonym w przednim zderzaku (różnice analogiczne jak w grillu górnym) natomiast w przed-liftowych różnice są tylko w grillu górnym bo dolny to tylko zwykła kratka.tomi5 pisze:Czy jeszcze jest gdzieś różnica np kratka zderzaka.
Kratki przy halogenach nie są zróżnicowane wg. modelu A8/S8.
Po lewej A8 a po prawej S8 ↓↓↓
.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 11:29 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Dzięki FOSS za wyjaśnienie. Doradzałbym również wydzielenie tej części tematu dotyczącej grilla w A/S8 i utworzenie nowego tematu gdyż sam niedawno chciałem takowy założyć aby się dokładnie zorientować w temacie. Dla potomnych było by to duże ułatwienie w szukaniu interesującego ich zagadnienia.
Zapodaję zdjęcia swojego dolnego grillu niby S8, numer 4D0 853 667 B (data na zgrzewie 2001 maj)na te poprzeczki naklejone są aluminiowe blaszki i nie wygląda to na samoróbę. Dodaję tylko dlatego, że się różnią od tych co zapodałeś do porównania.
Zapodaję zdjęcia swojego dolnego grillu niby S8, numer 4D0 853 667 B (data na zgrzewie 2001 maj)na te poprzeczki naklejone są aluminiowe blaszki i nie wygląda to na samoróbę. Dodaję tylko dlatego, że się różnią od tych co zapodałeś do porównania.
Temat się rozwinął więc wydzielam zgodnie z życzeniem.krzychu22.p1i pisze:Dzięki FOSS za wyjaśnienie. Doradzałbym również wydzielenie tej części tematu dotyczącej grilla w A/S8 i utworzenie nowego tematu gdyż sam niedawno chciałem takowy założyć aby się dokładnie zorientować w temacie. Dla potomnych było by to duże ułatwienie w szukaniu interesującego ich zagadnienia.
Jeżeli nie wygląda to na samoróbę to pewnikiem grill jest oryginalny... bo dokładnie taki wzór stosowany był w A8 z silnikiem 6.0 W12 ;-)krzychu22.p1i pisze:Zapodaję zdjęcia swojego dolnego grillu niby S8, numer 4D0 853 667 B (data na zgrzewie 2001 maj)na te poprzeczki naklejone są aluminiowe blaszki i nie wygląda to na samoróbę. Dodaję tylko dlatego, że się różnią od tych co zapodałeś do porównania.
We wszystkich D2 W12 fabrycznie identyczne chromowane piony występowały także na górnym grillu - foto poniżej ↓↓↓
.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-