[S8 D2 01 LPG ] Wypadanie zaplonów.
Samych ślizgów nie kupisz. Najtaniej będzie Ci kupić napinacze od np. passata lub audi 1.8 20V 125KM 2 sztuki i pozdejmować ślizgi, które doskonale pasują. Taki napinacz nowy kosztuje ~300pln. Dla porównania ja za dwie sztuki do mojego AQFa zapłaciłem w ASO 3900zł Ale nie było wyjścia, bo mało, że ślizgi były zużyte, to jeszcze napinacze nie trzymały ciśnienia (ciekły tłoczki).
Elektronika samochodowa.
To zależy. Znajomemu w AQFie wymieniłem same ślizgi, bo miał połamane, silnik tłukł się niemiłosiernie, w 93 grupie +18 i -24 stopnie, miałem komplet na warsztacie z demontażu, więc niczym nie ryzykowaliśmy, po założeniu nowych slizgów i poskładaniu rozrządu autko lata do dziś. Nie zawsze rozwalone są całe napinacze. Ale we większości przypadków niestety są.
Elektronika samochodowa.
witam Panowie ja wymienialem slizgi i napinacze (silnik tłuk się jak grzechotka) nic to nie dalo wypadanie zaplonow na wielu cvylindrach nadal wystepuje swiece mam nowe, cewki - wymiany nic nie dają dzieje sie to zrowno na gazie jak i na benzynie, najgorzej jest rano szczegolnie gdy jest zimno po jakims czasie powiedzmy 2 - 3 min pracy silnik zaczyna pracowac prawidlowo choc zdaza sie ze w czasie jazdy rowniez zaczyna migac kontrolka. Na vagu wychodza błędy praktycznie przerwy powtarzajace sie od 1 do 8 cylindra oraz blad ogolny przerw na wielu cylindrach, uszczelnialenm tez wtryski gazowe benzynowe maja szczelne oringi, wszystko wskazuje na jakies eletroniczny "uraz" jak wiemy po lifcie nie ma ma modułów za to sa komputery sterujace uzywka 500 zl na allegro np.
http://moto.allegro.pl/komputer-silnika ... 97045.html
tylko co wydac 500 zl jak sie nei ma pewnosci tym bardziej majac na uwadze wczesniejsze wydatkowanie niemalej kasy moze ktos bawil sie z tymi komputerami ja powiem szczerze nie moge doczytac o tym problemie za wiele nie ma i nikt nie ma..
pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/komputer-silnika ... 97045.html
tylko co wydac 500 zl jak sie nei ma pewnosci tym bardziej majac na uwadze wczesniejsze wydatkowanie niemalej kasy moze ktos bawil sie z tymi komputerami ja powiem szczerze nie moge doczytac o tym problemie za wiele nie ma i nikt nie ma..
pozdrawiam
"w takiej pracy co mi daje 3 zł na godzine to jest też smiech na sali.. a to ku.. a dykty ciężkie obijają sie .."
nie wiem czy nie mam masy ale chyba tak nie ma zadnych zwarć, jakis dziwnych spadków napiec czy swiecacych kontrolek i swiateł - chyba ze jest jakis inny sposob na psrawdzenie tego ja nei wiem,
a jelsi chodzi o odchylki to rowniez nie wiem tzn nigdy nie sprawdzalem i w sumie nie wiem jak to zrobic;) o co w ogole chodzi?
a jelsi chodzi o odchylki to rowniez nie wiem tzn nigdy nie sprawdzalem i w sumie nie wiem jak to zrobic;) o co w ogole chodzi?
"w takiej pracy co mi daje 3 zł na godzine to jest też smiech na sali.. a to ku.. a dykty ciężkie obijają sie .."