Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Mandat za cb

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Mandat za cb

Post autor: uszek » 04 lut 2013, 19:34

Powiem Wam dziś śmieszną sytuacje, wracałem z Kielc w stronę Zawiercia, tam oczywiście jak to często bywa kręci się nieoznakowana czarna Vectra SKL. No i widzę jadą z naprzeciwka mnie, a że nie jechałem szybko bo 95 w poza zabudowanym(tyle mi powiedzieli) to ich minałem i polecieli sobie w drugą strone. A za chwile patrze w lusterku z górki leci ta vectra z światłami wyłączonymi za mną. Wiec niewiele myśląc powoli zacząłem zwalniać bo zabudowany 1 km( jako ze z tyłu prawa tarcza ma rant i musze ją przetoczyć ) i w zabudowany wjechalem 50. A za mną za chwile pisk i hamuje ta vectra (pewnie mysleli ze jade szybciej i chcieli mnie dojsc) a tu zdziwienie że tak wolno. Wyprzedzili mnie na ciągłej i kazali za nimi jechać.
Pan Policjant poprosił o dokumenty i oznajmił mi że bedzie mandat za rozmawianie na cb bez zestawu głośnomówiącego i ze gwałtownie hamuje przed zabudowanym i że prawie we mnie wjechali. Oświadczył mi że mają to wszystko nagrane i czy przyjmuję mandat. Na tyle byłem trzeżwy na umyśle ze nie zaśmiałem mu sie w twarz tylko powiedziałęm mu, że nie ma zakazu rozmawiania przez cb, a że on nie potrafi zwolnić przed zabudowanym i oszacować jak szybko sie zbliża do innego pojazdu to nie moja sprawa. Generalnie końcem końców wywiązała sie lekka kłotnia, w której oświadczyłem Panu, że nie wylegitymował sie przede mną i poproszę o materiał inaczej sobie może pisać notatke do sądu. W tym momencie Pan zaczał mi tłumaczyć jak mam jeżdzić, że jakbym wjechał w zabudowany szybciej i ostro nie hamował(co było bzdura) to nikt by mnie nie zatrzymywał i na koniec oddał dokumenty.
Na to mu oświadczyłem zabudowany 50 to 50 i jesli on interpretuje inaczej przepisy to jego sprawa.
Wrzuciłem D i but w podłogę a oni zostali na poboczu.

Dawno takiego chamstwa na drodze nie doświadczyłem

Oczywiście materiału mi nie chcieli przedstawić....
Ostatnio zmieniony 04 lut 2013, 19:50 przez uszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 04 lut 2013, 19:42

Hehe... Dobra przypadłość.

Może głodni byli i datek na obiad chcieli od Ciebie wyciągnąć. :D

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 04 lut 2013, 19:49

Obiad jedli pół godziny wcześniej, bo mówili przez cb... chyba musieli sobie odbić ten obiad.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 04 lut 2013, 20:02

Czyli nie dostosowali predkości i dlatego musieli ostro zwalniać - dla mnie to ich wina że tak ostro hamowali , powinni przewidzieć że na terenie zabudowanym jedzie sie 50km/h . Tak sobie myślę czy nie ustawić sobie w telefonie żeby mozna było szybko nagrywac własnie do takich przypadków - zakaz uzywania cb radia .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

stan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Mandat za cb

Post autor: stan » 04 lut 2013, 20:08

uszek pisze:Pan Policjant poprosił o dokumenty i oznajmił mi że bedzie mandat za rozmawianie na cb bez zestawu głośnomówiącego i ze gwałtownie hamuje przed zabudowanym i że prawie we mnie wjechali. Oświadczył mi że mają to wszystko nagrane i czy przyjmuję mandat.
A czy to czasem nie kwalifikuje się na wyłudzanie. Ja bym zadzwonił w ich obecności i przedstawił sprawę oficerowi dyżurnemu. Ciekawe jaka byłaby reakcja?

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 04 lut 2013, 20:25

Podwójna kamerka wideorejestratora w kabinie z nagraniem dźwiękowym i "po temacie".
Ciekaw byłbym konfrontacji sądowej "Twój zapis" vs "ich zapis" :lol:

Gość

Post autor: Gość » 04 lut 2013, 20:25

Dziwne te ich postepowanie,w A8 szukac idioty?? W vectrze to już predzej :lol:

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 04 lut 2013, 20:35

BiLu pisze:"Twój zapis"
od dawna przymierzam sie cos takiego kupic ale chyba czas nastał!

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 04 lut 2013, 20:59

uszek pisze:od dawna przymierzam sie cos takiego kupic ale chyba czas nastał!
Jest nawet taki temat na forum: http://www.a8team.pl/a8-all-wideo-rejes ... ejestrator Też kiedyś muszę takie coś dopaść, bo czasami to brak słów..

Gość

Post autor: Gość » 04 lut 2013, 21:06

I dokupcie czujki mikrofalowe co będą to uruchamiały na postoju-złodzieja części namierzy :)

Awatar użytkownika
rollo_tomasi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rollo_tomasi » 05 lut 2013, 00:23

Nie bardzo chce mi się wierzyć w tę bajeczkę, kolego, chociaż dla ciebie nie będę zapewne autorytetem (zresztą panowie z Vectry też nie byli). No, a powody moje to chyba już znasz...
Tomek

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 05 lut 2013, 06:45

rollo_tomasi pisze:ie bardzo chce mi się wierzyć w tę bajeczkę, kolego
tez mi sie z tego smiac chcialo, sam bym tego nie wymyslił, normalnie szkoda gadać... ale jak uslyszalem ze chca mandat wlepic to normalnie porazka...

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 05 lut 2013, 10:38

rollo_tomasi pisze:No, a powody moje to chyba już znasz...
Policjant ??

cheyen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cheyen » 05 lut 2013, 10:51

Lechu pisze:
rollo_tomasi pisze:No, a powody moje to chyba już znasz...
Policjant ??
Też tak pomyślałem ;-) , ale przeglądając forum natknąłem się na :

Temat: KLUBOWICZE CZYM SIĘ ZAJMUJECIE ?
,,Prowadzę małą firmę instalatorsko- serwisową w branży klimatyzacja i wentylacja" Więc chyba raczej nie :-D

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 05 lut 2013, 21:43

A mnie zachowanie niektórych policjantów nie zdziwi.
Sam kiedyś zostałem zatrzymany do kontroli i jak się okazało, powodem była rozmowa przez CB, nie przegadywałem się, bo powiedział że zostanę tylko pouczony, ale głupi uśmiech strzeliłem. No i dodam że akurat nie rozmawiałem, radio było wyłączone, ale antena na bagażniku 1,45m była (w oplu omega jeszcze).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl