Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Czujnik parkowania?

domin1212
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Czujnik parkowania?

Post autor: domin1212 » 13 lut 2013, 18:49

Panowie jak zdemontować czujnik parkowania lewy tylny ponieważ cos chyba w nim nie łaczy po właczeniu wsteka długi sygnał ok 6-7 s i cisza a raz ok raz piknie i działa. Podłączyłem kompa i wyszło że tylny lewy.
$$$Domin$$$
.

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Czujnik parkowania?

Post autor: Simone331 » 13 lut 2013, 20:17

domin1212 pisze:Panowie jak zdemontować czujnik parkowania lewy tylny ponieważ cos chyba w nim nie łaczy po właczeniu wsteka długi sygnał ok 6-7 s i cisza a raz ok raz piknie i działa. Podłączyłem kompa i wyszło że tylny lewy.
Najlepiej ściągnąć zderzak. Ale jeśli to jest ten zewnętrzny i masz chude łapki to powinieneś go wymacać. Jest przykręcony na jedną śróbkę na torx 25 plus odpięcie kostki. ;)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 14 lut 2013, 00:59

O ile sięgniesz bez ściągania zderzaka to można też bez wykręcania tej śrubki... ale łatwo też nie jest... czujnik siedzi w tulejce na bodajże dwóch zatrzaskach więc odblokowując je można wcisnąć z zewnątrz czujnik do środka.
Ja wymieniłem u siebie tylny środkowy bez ściągania zderzaka ale u mnie jest fabryczny hak holowniczy więc od spodu zderzaka mam sporą podłużną dziurę w której hak się chowa i przez którą dostęp do środkowych czujników jest w miarę dobry.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl